2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Továbbra sincs koronavírus-fertőzött Kalocsán - Olaszországból tért haza a kalocsai koronavírus-gyanús beteg - Mentő, karantén, labor

Továbbra sincs koronavírus-fertőzött Kalocsán - Olaszországból tért haza a kalocsai koronavírus-gyanús beteg - Mentő, karantén, labor
2020. 03. 14., 13:00

Elég csúnyán odavágott a vírusfertőzés a háromgyermekes, plusz egy nagymamás kalocsai családnak. Csakhogy – ez mára hivatalos – a megbetegedést nem a koronavírus, hanem influenza vírus okozta. A különösen ebben az időszakban terjedő influenza a Nagy Koronavírus Para közepette szinte feledésbe merült, pedig a népesség nagy részére még mindig nagyobb veszélyt jelent e klasszikus járványszerű megbetegedés. Azért a szájmaszk, fertőtlenítés, önkéntes karantén az Olaszországból való hazatérés miatt ez esetben is a kötelező protokoll része volt.

Bár információink egy része a nagy nyilvánosságnak örvendő közösségi médiából származik, mégis különösen ügyelünk a személyek esetleges beazonosíthatóságának elkerülésére.

Mégpedig azért, mivel az álhírektől sokkolt és a hangulatteremtő ellenzéki politikai és média-megnyilvánulások által befolyásolt közvélemény körében könnyen kapnak szárnyra hamis híresztelések. Ezek pedig könnyen, skarlátbetűként süthetik rá „ártatlanokra” a „koronás bélyeget.”

Szóval, az történt, hogy amíg a családapa Olaszországban, közelebbről Nápolyban és környékén járt, családjának több tagja idehaza betegeskedett.

A fertőzést valószínűleg egy kalocsai iskolából vitték haza a gyerekek, még mintegy két héttel ezelőtt.
Koronavírus-fertőzés tehát kizárt.
Tünetek: nehezen csillapítható, magas, 40 fok közeli láz, nátha, levertség, étvágytalanság, esetenként – több betegről van szó – hányinger, hányás, hasmenés.

A FERTŐZÉS A GYEREKEK OSZTÁLYTÁRSAINAK, BARÁTAINAK EGY RÉSZÉRE IS ÁTTERJEDT, SŐT, ESETENKÉNT MÁR EL IS MÚLT, MIRE A CSALÁDAPA A GÓCPONTNAK SZÁMÍTÓ OLASZORSZÁGBÓL HAZATÉRT.

Az olasz reptérről már nagy magányosságról számolt be a közösségi médiában, az általa onnan megosztott fotón a koronavírustól való félelem és az óvintézkedések miatt kongó reptéri várót, a háttérben üres kávéházat, éttermet láthattunk.

Akkor még épp nem volt kötelező karantén és szűrés az Olaszországból érkezőkre, így aztán csak a fentebb ismertetett tünetek jelentkezése után fordult orvoshoz. A doktor az akkora megszigorított protokoll alapján – nagyon helyesen – a koronavírus gyanúja szerint járt el:

MENTŐ, KÓRHÁZ, ELKÜLÖNÍTÉS, MINTAVÉTEL, LABORKONTROLL.

Ez utóbbinak másnapra meg is lett az eredménye:

KORONAVÍRUSRA NEGATÍV!

Az igaz ugyan, hogy lázas vagyok, régen voltam ilyen pocsékul, de ez nem a covid. Legalább is a laboreredmények ezt mutatják” – írta munkatársunknak a koronavírus gyanújával hatósági kivizsgálás alá vont beteg, aki az óta szerencsére már jobban van.
A laborvizsgálat eredményének ismeretében készült diagnózis szerint a betegséget „egyéb vírusfertőzés” okozta.
Amint a kórházi zárójelentés írja, az eset

a protokollnak megfelelően a tisztiorvos felé jelentve." Az influenza terjesztésének elkerülésére a család eddig önkéntes karanténban volt, a további elszigetelésük ez után is csak önkéntes alapon történhet. A családapa esetében is ugyanez a helyzet: az orvosi javallat szerint

Otthoni karantén javasolt" Fentiek alapján mi is arra kérjük olvasóinkat, hogy mindig próbálják meg higgadtan értékelni a helyzetet. Minden híresztelést fogadjanak egészséges kritikával, különösen a szóbeszédekből építkező értesüléseket.

A JAVASOLT BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK ÉS A KIHIRDETETT ÓVINTÉZKEDÉSEK SZABÁLYAINAK BETARTÁSA MELLETT KELLŐ ÖNMÉRSÉKLETTEL NE TERJESSZENEK TALÁLGATÁSOKRA ÉPÜLŐ, A TÉNYEKTŐL ELRUGASZKODOTT, VAGY AZOKAT MELLŐZŐ HÍRESZTELÉSEKET!
Borítóképünk csak illusztráció!
Forrás: pixabay.com

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei