2024. 07. 21.
Dániel, Daniella
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Újabb helikopteres mentés Kalocsa térségében – Ezúttal egy vízből kimentett, újraélesztett férfit vittek kórházba Meszesről

Újabb helikopteres mentés Kalocsa térségében – Ezúttal egy vízből kimentett, újraélesztett férfit vittek kórházba Meszesről
Illés György Cinó  |  2020. 08. 16., 15:59

Helyszíni tanúk beszámolói részben ellentmondanak egymásnak, így nem tudjuk pontosan, mi történt ma délelőtt a turisztikai hajókikötő és a Kék Duna Vendéglő közti, csónakkikötőként is használatos öbölben. Ami biztos: eszméletlen állapotban húztak ki a partra egy középkorú férfit, aki nem sokkal korábban még az étterem előtti fedett kiülők egyikében üldögélt. A Kalocsáról megérkező mentők hosszú időn át küzdöttek az életéért, míg végül sikerült stabilizálni az állapotát. A sérültet végül mentőhelikopter szállította el a helyszínről, a beszámolók szerint Kecskemét irányába. Arról, hogy mi okozta a rosszullétét, nincs információnk – nem világos, hogy az eszméletlen állapotot a légutakba jutott víz okozta, vagy a víz csak súlyosbította a más okból beállt rosszullétet.

A történtek idején a helyszínen tartózkodó tanúk elmondása szerint már jóval a baleset előtt, a reggeli órákban megjelent egy fiatal-középkorú férfi és hasonló korú nő, akik többek benyomása szerint talán előző napi lakodalom után kereshettek felüdülést a parton.

Egy ideig üldögéltek a Kék Duna Vendéglő teraszán kívül álló, fedett pihenők egyikénél, aztán lementek a partra, a táskájukat a kiülőnél hagyva.

A FÉRFI BEMENT A VÍZBE ÚSZNI, ÉS NEM SOKKAL KÉSŐBB ALÁMERÜLT – ŐT AZ ELBESZÉLÉSEK SZERINT A VELE TARTÓZKODÓ NŐ HOZTA KI A PARTRA, ÉS EGY FÉRFI MEGKEZDTE AZ ÚJRALESZTÉSÉT,

de hamarosan megérkeztek a mentők is, akik a parton hosszú ideig, mintegy félórán át dolgoztak a sérült stabilizálásán, szállítható állapotba hozásán.
Szemtanú elmondása szerint miközben a mentők megmentésén fáradoztak, a sérült testének felső része cianotikus – kékesen elszíneződött – volt.

Egyes elbeszélések szerint a férfi azért merülhetett alá, mert ahogyan a part mentén úszott, egy motorcsónak hulláma átbukott a fején, és föltehetőleg akkor rossz ütemben vehetett levegőt.

Mások szerint viszont a sekély vízben merült alá, valószínűleg más okból történt rosszulléte miatt. Egy helyszíni tanú ezzel kapcsolatban azt is elmondta, hogy a korábbi pihenőhelyükön több véres papír zsebkendőt is hátrahagytak, amely esetleg a sérülttől származhatott, talán orrvérzés kapcsán, ami előjele lehetett az esetleges rosszullétnek, például sztróknak, agyvérzésnek.

Mindez azonban csak a helyszínen tartózkodók találgatása.
Az elsődleges értesülések szerint, annyi tudható biztosan, hogy egy férfi a meszesi Duna-parton a víz szélében rosszul lett, a kalocsai mentők helyszíni ellátásban részesítették, amelynek során

SIKERÜLT ÚJRAÉLESZTENIÜK A SÉRÜLTET ÉS STABILIZÁLNI ÁLLAPOTÁT, MAJD A HELYSZÍNRŐL MENTŐHELIKOPTERREL SZÁLLÍTOTTÁK EL, SZEMTANÚK SZERINT KECSKEMÉT IRÁNYÁBA.

Kértünk hivatalos tájékoztatást az Országos Mentőszolgálattól is. Amint újabb, vagy pontosabb értesülésekhez jutunk, jelentkezünk!

Frissítés!
>>> 2020.08.16.17:36
A mentőszolgálat megerősítette: újra kellett éleszteni a Meszesnél víízből mentett férfit.
A portálunk kérdésére Kocsis Szandra kommunikációs munkatárs által adott, szokásosan szűkszavú tájékoztatás csupán ennyit közöl:

"A mentőket egy férfihez riasztatták, akit sikeres újraélesztést követően stabil állapotban szállítottak kórházba."
<<<
Frissítés vége

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK