2023. 06. 05. hétfő
Fatime
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Újabb helikopteres mentés Kalocsa térségében – Ezúttal egy vízből kimentett, újraélesztett férfit vittek kórházba Meszesről

Újabb helikopteres mentés Kalocsa térségében – Ezúttal egy vízből kimentett, újraélesztett férfit vittek kórházba Meszesről
Illés György Cinó  |  2020. 08. 16., 15:59

Helyszíni tanúk beszámolói részben ellentmondanak egymásnak, így nem tudjuk pontosan, mi történt ma délelőtt a turisztikai hajókikötő és a Kék Duna Vendéglő közti, csónakkikötőként is használatos öbölben. Ami biztos: eszméletlen állapotban húztak ki a partra egy középkorú férfit, aki nem sokkal korábban még az étterem előtti fedett kiülők egyikében üldögélt. A Kalocsáról megérkező mentők hosszú időn át küzdöttek az életéért, míg végül sikerült stabilizálni az állapotát. A sérültet végül mentőhelikopter szállította el a helyszínről, a beszámolók szerint Kecskemét irányába. Arról, hogy mi okozta a rosszullétét, nincs információnk – nem világos, hogy az eszméletlen állapotot a légutakba jutott víz okozta, vagy a víz csak súlyosbította a más okból beállt rosszullétet.

A történtek idején a helyszínen tartózkodó tanúk elmondása szerint már jóval a baleset előtt, a reggeli órákban megjelent egy fiatal-középkorú férfi és hasonló korú nő, akik többek benyomása szerint talán előző napi lakodalom után kereshettek felüdülést a parton.

Egy ideig üldögéltek a Kék Duna Vendéglő teraszán kívül álló, fedett pihenők egyikénél, aztán lementek a partra, a táskájukat a kiülőnél hagyva.

A FÉRFI BEMENT A VÍZBE ÚSZNI, ÉS NEM SOKKAL KÉSŐBB ALÁMERÜLT – ŐT AZ ELBESZÉLÉSEK SZERINT A VELE TARTÓZKODÓ NŐ HOZTA KI A PARTRA, ÉS EGY FÉRFI MEGKEZDTE AZ ÚJRALESZTÉSÉT,

de hamarosan megérkeztek a mentők is, akik a parton hosszú ideig, mintegy félórán át dolgoztak a sérült stabilizálásán, szállítható állapotba hozásán.
Szemtanú elmondása szerint miközben a mentők megmentésén fáradoztak, a sérült testének felső része cianotikus – kékesen elszíneződött – volt.

Egyes elbeszélések szerint a férfi azért merülhetett alá, mert ahogyan a part mentén úszott, egy motorcsónak hulláma átbukott a fején, és föltehetőleg akkor rossz ütemben vehetett levegőt.

Mások szerint viszont a sekély vízben merült alá, valószínűleg más okból történt rosszulléte miatt. Egy helyszíni tanú ezzel kapcsolatban azt is elmondta, hogy a korábbi pihenőhelyükön több véres papír zsebkendőt is hátrahagytak, amely esetleg a sérülttől származhatott, talán orrvérzés kapcsán, ami előjele lehetett az esetleges rosszullétnek, például sztróknak, agyvérzésnek.

Mindez azonban csak a helyszínen tartózkodók találgatása.
Az elsődleges értesülések szerint, annyi tudható biztosan, hogy egy férfi a meszesi Duna-parton a víz szélében rosszul lett, a kalocsai mentők helyszíni ellátásban részesítették, amelynek során

SIKERÜLT ÚJRAÉLESZTENIÜK A SÉRÜLTET ÉS STABILIZÁLNI ÁLLAPOTÁT, MAJD A HELYSZÍNRŐL MENTŐHELIKOPTERREL SZÁLLÍTOTTÁK EL, SZEMTANÚK SZERINT KECSKEMÉT IRÁNYÁBA.

Kértünk hivatalos tájékoztatást az Országos Mentőszolgálattól is. Amint újabb, vagy pontosabb értesülésekhez jutunk, jelentkezünk!

Frissítés!
>>> 2020.08.16.17:36
A mentőszolgálat megerősítette: újra kellett éleszteni a Meszesnél víízből mentett férfit.
A portálunk kérdésére Kocsis Szandra kommunikációs munkatárs által adott, szokásosan szűkszavú tájékoztatás csupán ennyit közöl:

"A mentőket egy férfihez riasztatták, akit sikeres újraélesztést követően stabil állapotban szállítottak kórházba."
<<<
Frissítés vége

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 01., 18:49
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>