2022. 12. 09. péntek
Natália
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Újabb nagy értékű adományt kapott a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház – A kalocsai és környékbeli betegek gyógyulását is segíti

Zsiga Ferenc  |  2021. 12. 25., 11:42

Újabb nagy értékű adomány érkezett a kalocsai Szent Kereszt Kórház anyaintézményébe, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházba, ahol jelenleg is számos kalocsai és környékbeli beteg gyógyul. A Sencord Kft. támogatásának köszönhetően az intézmény Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályának vásároltak egy mobil ultrahang készüléket – olvasható a kórház Facebook oldalán.

Idén is több millió forintos készülék beszerzését támogatta a Sencord Kft. Ezúttal a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályának vásároltak a kapott adományból egy közel 2,5 millió forint értékű, okostelefonhoz csatlakoztatható mobil ultrahang készüléket.


Az átadáson Dr. Svébis Mihály, a kórház főigazgatója és Dr. Fülep Zoltán, az intenzív osztály osztályvezető főorvosa mondott köszönetet Papp Zsoltnak, a Sencord Kft. ügyvezetőjének a nagylelkű támogatásért.

Az egyik legjobb helyre került az idei adomány."– mondta köszöntőjében dr. Svébis Mihály főigazgató.

Hozzátette: Ilyenkor karácsony közeledtével érthető módon a legtöbben a gyermekosztályunkat támogatják, melyért nagyon hálásak is vagyunk, de jól jön a többi gyógyító osztályunk számára is a gondoskodás, a figyelem. Ez az eszköz pedig nagymértékben megkönnyíti most az intenzív osztályunk munkáját –hangsúlyozta a főigazgató.

Ez egy kombinált mobilultrahang készülék, mellyel a képalkotás egy okoseszközön, legtöbb esetben mobiltelefonon vagy tableten keresztül történik."– mutatta be az eszközt Dr. Fülep Zoltán osztályvezető főorvos az adományozónak.Jelentősége, hogy nem nagyméretű eszköz, így könnyen, bármikor, bárhová vihető, intenzív osztályra, műtőbe is akár, és gyors diagnosztikai vizsgálat, állapotfelmérés készíthető vele. Most kifejezetten nagy szükség van arra, hogy hordozható eszközeink legyenek, hiszen a koronavírus-járvány miatt több helyen is jelen vagyunk a kórházban."– mondta Dr. Fülep Zoltán.

Papp Zsolt, a Sencord Kft. ügyvezetője közölte: a tavalyi adományátadáson is elhangzott, de vállalkozóként most is úgy gondolja, ha valaki megteheti, kötelessége segíteni, így idén is fontosnak érezte támogatni az eszközbeszerzést.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 08., 16:37
Perecet vont ki a forgalomból a Rossmann idegen anyag miatt! Még >>>
2022. 12. 08., 14:15
Novemberben 22,5 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest! Még >>>
2022. 12. 08., 09:40
Volt ahol csak rongáltak, de nem loptak semmit, ugyanis a kórház egyik üvegajtaját törték be, a kár 100.000 forintra rúgott. Az egyik szórakozóhelyre is besurrantak, innen hangfalakat vittek el. Még >>>
2022. 12. 08., 09:17
Idén Dr. Meszlényi Rózsa, a Tomori Pál Főiskola alapító rektora kapta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége 2022-es Év Vállalkozója díját. Még >>>
2022. 12. 08., 08:28
A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra, az erről szóló rendeletmódosítás szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 12. 08., 08:10
A nyolcadik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK