2022. 01. 25. kedd
Pál
: 361 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Újabb nagy értékű adományt kapott a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház – A kalocsai és környékbeli betegek gyógyulását is segíti

Zsiga Ferenc  |  2021. 12. 25., 11:42

Újabb nagy értékű adomány érkezett a kalocsai Szent Kereszt Kórház anyaintézményébe, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházba, ahol jelenleg is számos kalocsai és környékbeli beteg gyógyul. A Sencord Kft. támogatásának köszönhetően az intézmény Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályának vásároltak egy mobil ultrahang készüléket – olvasható a kórház Facebook oldalán.

Idén is több millió forintos készülék beszerzését támogatta a Sencord Kft. Ezúttal a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályának vásároltak a kapott adományból egy közel 2,5 millió forint értékű, okostelefonhoz csatlakoztatható mobil ultrahang készüléket.


Az átadáson Dr. Svébis Mihály, a kórház főigazgatója és Dr. Fülep Zoltán, az intenzív osztály osztályvezető főorvosa mondott köszönetet Papp Zsoltnak, a Sencord Kft. ügyvezetőjének a nagylelkű támogatásért.

Az egyik legjobb helyre került az idei adomány."– mondta köszöntőjében dr. Svébis Mihály főigazgató.

Hozzátette: Ilyenkor karácsony közeledtével érthető módon a legtöbben a gyermekosztályunkat támogatják, melyért nagyon hálásak is vagyunk, de jól jön a többi gyógyító osztályunk számára is a gondoskodás, a figyelem. Ez az eszköz pedig nagymértékben megkönnyíti most az intenzív osztályunk munkáját –hangsúlyozta a főigazgató.

Ez egy kombinált mobilultrahang készülék, mellyel a képalkotás egy okoseszközön, legtöbb esetben mobiltelefonon vagy tableten keresztül történik."– mutatta be az eszközt Dr. Fülep Zoltán osztályvezető főorvos az adományozónak.Jelentősége, hogy nem nagyméretű eszköz, így könnyen, bármikor, bárhová vihető, intenzív osztályra, műtőbe is akár, és gyors diagnosztikai vizsgálat, állapotfelmérés készíthető vele. Most kifejezetten nagy szükség van arra, hogy hordozható eszközeink legyenek, hiszen a koronavírus-járvány miatt több helyen is jelen vagyunk a kórházban."– mondta Dr. Fülep Zoltán.

Papp Zsolt, a Sencord Kft. ügyvezetője közölte: a tavalyi adományátadáson is elhangzott, de vállalkozóként most is úgy gondolja, ha valaki megteheti, kötelessége segíteni, így idén is fontosnak érezte támogatni az eszközbeszerzést.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>
2022. 01. 25., 13:19
Teljes terjedelmében égett egy személyautó az 5409-es út 2-es kilométerénél, Kiskunmajsa közelében. Még >>>
2022. 01. 25., 11:55
A Dunapatajhoz tartozó tó és környezete, az elmúlt néhány év során soha nem látott, többszáz millió forintos fejlesztésen esett át, de még átadásra sem kerül egy-egy beruházás eredménye, Dusnoki Csaba polgármester és csapata már a következőt tervezi. Még >>>
2022. 01. 25., 09:35
A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt feljelentést tett az illetékes ügyészségen. Még >>>
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés