2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Újra indulnak a szakrendelések, egynapos ellátások, rehabilitáció, diagnosztika, labor, röntgen a Szent Kereszt Kórházban – Egy-két napos felkészülési idő után szinte az összes ellátás elérhető lesz

Újra indulnak a szakrendelések, egynapos ellátások, rehabilitáció, diagnosztika, labor, röntgen a Szent Kereszt Kórházban – Egy-két napos felkészülési idő után szinte az összes ellátás elérhető lesz
Zsiga Ferenc  |  2020. 05. 03., 15:02

A Kalocsai Szent Kereszt Kórházban május 4-én, hétfőtől még az április 27-én ismertetett, már könnyített szabályok szerint fogadják a betegeket a szakrendelések. Néhány napos felkészülési idő után azonban szinte valamennyi szakrendelés, a diagnosztika, labor, röntgen az eredeti helyén, a jelenleg kidolgozás alatt álló szakmai protokoll szerint fogadja majd a betegeket. Ezzel egy időben az egynapos sebészet és a rehabilitációs ellátások is megkezdődnek. A szakrendelők, az egynapos ellátások, egyéb szolgáltatások újraindításának orvosra és betegre egyaránt vonatkozó szakmai protokollját jelenleg állítják össze, továbbá megkezdődött az ehhez szükséges tárgyi eszközök kihelyezése. Amint a beléptetés és az ellátás igénybevételének szakmai protokollja elkészül, azt a kórház a háziorvosokkal és a nagyobb nyilvánossággal is soron kívül ismerteti. Ez mindössze néhány napot vesz igénybe, addig is a betegek szíves türelmét kérik.

Prof. Dr. Kásler Miklós utasítása, illetve a miniszter lakossághoz eljutott tájékoztatása szerint 2020.05.04-től ismételten lehetőség nyílik - többek között - a járóbeteg szakellátások és egynapos ellátások újraindítására.

A koronavírus-járvány miatt azonban a szakrendelők szigorú szabályok és alapelvek szerint, fokozatosan, az adott intézmény lehetőségeihez mérten fogadják újra a betegeket.

Mint emlékezetes, az országban az elsők között a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórházában indultakújraegyes szakrendelések.

Április 27-étől a beutalóval és időponttal rendelkező sürgős kardiológiai, diabetológiai és bőrgyógyászati szakellátásra szorulókat a szakrendelők eredeti helyén fogadják. Az érdeklődők a szakorvosok elérhetőségeit a háziorvosoktól kérdezhetik meg, vagy a kórház honlapján érhetik el. A szakorvos igény esetén a telefonon, e-mailben feltett szakmai kérdésekre is válaszol. Ez a lehetőség azonban a miniszteri utasítással összhangban immár valamennyi szakrendelésre érvényes lesz, de a személyes megjelenés is gyakoribbá válik.

Szivós Etelka, a Szent Kereszt Kórház főigazgató-helyettese ma arról számolt be: május 4-én, hétfőn a vizsgálatokra csak telefonon előre egyeztetett időpontban lehet megjelenni.

AZ ÚJRAINDÍTÁS FELTÉTELEIT MOST DOLGOZZÁK KI, EZÉRT MÁJUS 4-ÉN, ILLETVE 5-ÉN MÉG BIZONYOSAN A KORÁBBAN ISMERTETETT SZABÁLYOK LESZNEK ÉRVÉNYBEN.

Amint a valamennyi újra induló szakrendelésre, egynapos sebészetre, rehabilitációra, diagnosztikára, laborra, röntgenre kidolgozott, a beléptetésre és a vizsgálaton való megjelenésre vonatkozó szakmai protokoll elkészül, azt a háziorvosokkal és a szélesebb nyilvánossággal is – várhatóan két napon belül - ismertetik.

A főigazgató-helyettes szerint jó esély van arra, hogy a Szent kereszt Kórházban működő valamennyi szakrendelés és egy napos ellátás, a felsorolt szolgáltatás újra induljon, feltéve, ha az orvos, a szakszemélyzet nélkülözhetetlen tagjai időközben nem betegedtek le.

FONTOS SZABÁLY, HOGY VALAMENNYI BETEGNEK A KÖZPONTI BETEGFELVÉTELI PULTNÁL KELL JELENTKEZNIE, ÉS BEUTALÓVAL KELL RENDELKEZNIE.

A betegek fogadására vonatkozó részéletes szakmai protokollt hamarosan a háziorvosok, a betegek a sajtón keresztül, a kórház honapján, illetve az intézményben kifüggesztett tájékoztatókból ismerhetik meg – mondta Szivós Etelka főigazgató-helyettes., aki a szakrendelők és az egynapos ellátás újraindításáig a betegek szíves türelmét kéri.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés