2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Változik a Szent Kereszt Kórház betegétkeztetése – a bajai kórház lett a beszállító

Zsiga Ferenc  |  2017. 08. 31., 13:22

Szeptember 1-jétől a Bajai Szent Rókus Kórház konyhájából biztosítják a Kalocsai Szent Kereszt Kórház betegeinek étkeztetését, de az intézmény dolgozói is előfizethetnek a számukra kedvezményesen biztosított ebédre. Dr. Mócza György főigazgató-helyettes az augusztus 30-án tartott sajtóeseményen arra is emlékeztetett, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő Menza Kft. szerződése augusztus 31-én végleg megszűnt. A kalocsai kórházat is fenntartó Állami Egészségügyi és Ellátó Központ (ÁEEK) döntött arról, hogy a kalocsai kórház betegeinek étkeztetését a bajai kórházból biztosítják. Ahogyan eddig, az étel adagolása továbbra is az erre a célra kialakított helyi melegítőkonyhában történik.

Az intézkedéssel az a több éves gyakorlat szűnt meg, hogy az önkormányzat cége, a Menza Kft. szerződés alapján biztosítja a kalocsai kórház betegeinek és az arra igényt tartó dolgozóknak az étkeztetését.

A változás máris azt eredményezte, hogy annak hírére a dolgozók közül egy csapásra több mint 100-an fizettek elő a bajai kórházból szállított ebédre. Ez a szám korábban alig érte el a 10 főt.

Dr. Mócza György a sajtóeseményen azt is hangsúlyozta:

a dolgozói előfizetéses ebédhez az intézmény 200 forint hozzájárulást biztosít. Az előfizetés előtt mind a munkatársak, mind a betegek étkeztetéséért felelős személyek tesztelték a próbaként kiküldött aznapi ételt.


Mint emlékezetes, korábban az önkormányzat és a kórház közösen gondolkodott abban, hogy egy külsős céget bíz meg az önkormányzati intézmények és a kórház betegeinek közös élelmezésével, de ez a terv az ÁEEK döntése után már a tenderkiírás stádiumába sem jutott el.

A kórháznak eredetileg február 28-ig volt szerződése a Menza Kft-vel, amit még a télen közös megegyezéssel augusztus 31-ig meghosszabbítottak. Ez a határidő lejárt, tehát a szerződés megszüntetéséről már nem kellett dönteni.

A Menza Kft. további sorsára és a kórházi betegétkeztetés új módjára még visszatérünk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei