2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Végzős hallgatóknak mutatkozott be a Szent Kereszt Kórház

Zsiga Ferenc  |  2016. 04. 28., 09:12

A szegedi után a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán április 27-én, szerdán délelőtt másik 11 intézmény, közte számos megyei kórház, klinika mellett mutatkozott be a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza. A Hova tovább?! elvevezésű, a végzős orvos, fogorvos, gyógyszerész hallgatóknak rendezett fórumon dr. Mócza György főigazgató-helyettes mutatta be a kalocsai kórházat, amely a megyei kórházba történt integrálódás óta oktatókórházként is működik. A nem titkolt cél az volt, hogy az egyetem végzős medikusai első munkahelyüknek a Kalocsai Szent Kereszt Kórházat válasszák.

Az intézményt dr. Mócza György főigazgató-helyettes mintegy 10 perces előadásában mutatta be, az érdeklődőket a kórház standjánál Szivós Etelka ápolási igazgatóhelyettes, dr. Deák Zoltán, rendelőintézetet vezető főorvosa, dr. Bálint János, sebészeti osztályvezető főorvos, dr. Zolyomi Szilárd belgyógyászati osztályvezető főorvos, dr. Pap Gizella adjunktus, belgyógyász, kardiológus szakorvos fogadta. A standnál a kórházról készült kisfilmet folyamatosan vetítették.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A bemutatkozó 11 intézmény közül csak kettő, a mohácsi és a kalocsai volt hagyományos értelemben vett, természetesen járási vagy attól nagyobb beutalási körzettel rendelkező városi kórház, a többi megyeszékhelyen vagy a fővárosban működik. A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja, a Somogy, Fejér, Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron megyei kórházak mellett a fővárosi Szent Imre kórház is bemutatkozott.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A résztvevő hallgatókat és intézményeket dr. Czopf László oktatási dékánhelyettes köszöntötte, a házigazda campust képviselő  dr. Forrai-Werling Márta, az egyetem Szak- és Továbbképző Központjának igazgatója „A szakképzés rendszere – friss diplomával a magyar egészségügyi rendszerben” című előadása váltotta ki a legnagyobb érdeklődést.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A Magyar Rezidensszövetség elnöke, dr. Sipka Balázs szintén előadást tartott.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei