2023. 02. 02. csütörtök
Aida, Karolina
: Ft   : Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Sakkozóink ünnepi szakosztály ülése

Sakkozóink ünnepi szakosztály ülése
Tamás Ferenc  |  2022. 11. 26., 15:22

November 19-én, szombaton délelőtt régen várt sporteseményre készülődtek a korábbi, Kalocsai SE-ben sakkozó remek játékosaink, hiszen a város gazdag hagyományokkal rendelkező sportága ismét felkerült Kalocsa sportpalettájára.

Ugyanis ekkor tartották az újonnan megalakult Kalocsai Sakk Klub Egyesület ünnepi szakosztály ülését a Barokk Cukrászda nagytermében. Az esemény városunk sakksportja egyik motorjának számító dr. Czibulka Zoltánnak is köszönhető, aki újból egy helyre tudta ültetni a „régieket”, így elsősorban az ő érdeme, hogy annyi év után ismét megjelent városunk versenysportjában a sakk, no meg természetesen a régi játszótársaknak, akik elfogadták egykori szakosztályvezetőjük invitálását.


Forrás: KSE


Forrás: KSE


Czibulka doktor a köszöntőjében üdvözölte a megjelenteket, akik a hívó szóra eljöttek az alakuló új klub szakosztály ülésére, amelyet városunk egyik impozáns vendéglátóhelyén, a Barokk Cukrászda nagytermében tartottak. Itt találkoztak ugyanis az egykori csapattársak és az új igazolások, az újrakezdés és a versenysakk ismételt beindulása reményében.

Köszöntőjében dr. Czibulka Zoltán azt is bejelentette, hogy a szövetségnél már bejegyezték a KSKE-Kalocsai Sakk Klubb Egyesület- új klubját, amely az NBII-ben szerepelhet majd, mivel Bács megyében nem indul csapatbajnokság, így már az induláskor a II. osztályban szerepelhetnek. De külön megköszönte régebbi szakosztályvezetőnknek, dr. Halász Ferencnek, hogy jogi segítséget nyújtott a megalakulás és az elnevezés lebonyolításában. Majd bemutatta a megjelent csapattagoknak az új klub felkért szakosztályvezetőjét, Lakatos Balázst, aki egykoron a KSE igazolt versenyzője volt, ma pedig az Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola igazgatóhelyettese.
A klub további tisztségviselői:

  • elnök: dr. Czibulka Zoltán,
  • elnökhelyettesei: dr. Halász Ferenc és dr. Gangler Zoltán


A rövid, de annál tartalmasabb köszöntő után felkérte a megjelent játékosokat, hogy mindjárt egy egyfordulós villámversennyel adózzanak az újra alakulás örömének.

Az ünnepi szakosztály ülésen az alábbi sakkozók jelentek meg: dr. Czibulka Zoltán, dr. Halász Ferenc, Halász Attila, Ruppáner János, Nagy Lajos, Nagy Imre, Molnár Krisztián, dr. Matota Kornél, Lakatos Balázs, Antal Dánitel, Lukács Albert, Horváth Gábor, Mihók László.

Az egyfordulós villámversenyen közülük kilenc fő indult, a végeredmény a következő:
1. Halász Attila 6,5 p.;
2. Ruppáner János 6 p.;
3.-4. dr. Czibulka Zoltán, dr. Matota Kornél 5-5 p.;
5. Lukács Albert 5 p.;
6. Mihók László 3,5 p.;
7. dr. Halász Ferenc 3 p.;
8. Antal Dániel 1,5 p.;
9. Lakatos Balázs 0,5 p.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023-01-26 08:05:00
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 02., 08:58
A néphagyomány a tavaszvárásra figyel február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, hiszen megfigyelések szerint a barna medve ilyenkor felébred téli álmából, és kikukucskál a barlangjából. Még >>>
2023. 02. 02., 08:52
Az adatok szerint 2013 és 2019 között jellemzően évi 120-135 ezren nyelvvizsgáztak, tavaly csak 83 ezren. Még >>>
2023. 02. 02., 08:34
Az alezredesek eddig megbízott kapitányként irányították a rendőrkapitányságokat. Még >>>
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK