2024. 07. 21.
Dániel, Daniella
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

A határon túli püspökségek főpásztorai Kalocsán – A zarándoklatot közvetítette a Bonum TV

Illés György Cinó  |  2018. 02. 14., 14:25

Február 11-én, vasárnap tartottak zarándoklatot városunkban a külhoni egyházmegyék, a nagyváradi, az erdélyi és a csanádi püspökség főpásztorai dr. Bábel Balázs kalocsai érsek meghívására. A délelőtt tíz órakor kezdődött szentmisét együtt mutatták be a Nagytemplomban Jakubinyi György gyulafehérvári érsek főcelebráns vezetésével, Leányfalusi Vilmos orgonaművész, karnagy és a Zsebics Ilona vezette Kalocsai Főszékesegyházi Énekkar szolgálatával.

nálunk videón is megtekinthető bevonulás után a megjelenteket dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek köszöntötte, majd fölidézte, hogy valaha a nagyváradi, erdélyi és csanádi püspökségek is Kalocsához tartoztak, így otthon érezhették magukat városunkban. Most is ezt kívánta nekik a főpásztor, aki a meghívott elöljárókat név szerint is köszöntötte.

A főcelebráns Jakubinyi György gyulafehérvári érsek mellett Böcskei László nagyváradi püspök, Német László nagybecskereki püspök, Martin Roos temesvári püspök, Schönberger Jenő szatmári püspök, Tamás József gyulafehérvári segédpüspök – ahogyan ott mondják: „kicsi püspök” –, valamint Orosz Atanáz miskolci görögkatolikus püspök is elfogadta Bábel érsek meghívását.


Forrás: Kalocsa Belvárosi Plébánia / Facebook

A mise végén az illusztris vendégek lerótták kegyeletüket Szent Asztrik sírjánál, majd vendéglátójuk kalauzolásában megtekintették az Astriceum Érseki Múzeumot.

A fontos hitéleti alkalmat a Bonum TV teljes egészében rögzítette, így utólag is meghallgathatjuk akár Pikéthy Tibor zseniális kadenciáját rögtön a legelején Leányfalusi Vilmos előadásában, amely a bevonulás alatt nagyszerű alkalmat adott az orgonaművésznek hangszere képességeinek bemutatására, akár Beliczay Gyula miséjét az énekkar előadásában, orgonakísérettel, vagy meghallgathatjuk Jakubinyi érsek prédikációját, amely többek közt a keresztény ember ismertető jegyeiről, a szeretet legfőbb parancsairól és mértékéről, valamint Mária tanítványságáról szólt.

A videofelvételt a Bonum TV honlapján olvasható cikkbe ágyazva találhatjuk meg!
A miséről beszámolt a Magyar Kurír is.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK