2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A határon túli püspökségek főpásztorai Kalocsán – A zarándoklatot közvetítette a Bonum TV

Illés György Cinó  |  2018. 02. 14., 14:25

Február 11-én, vasárnap tartottak zarándoklatot városunkban a külhoni egyházmegyék, a nagyváradi, az erdélyi és a csanádi püspökség főpásztorai dr. Bábel Balázs kalocsai érsek meghívására. A délelőtt tíz órakor kezdődött szentmisét együtt mutatták be a Nagytemplomban Jakubinyi György gyulafehérvári érsek főcelebráns vezetésével, Leányfalusi Vilmos orgonaművész, karnagy és a Zsebics Ilona vezette Kalocsai Főszékesegyházi Énekkar szolgálatával.

nálunk videón is megtekinthető bevonulás után a megjelenteket dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek köszöntötte, majd fölidézte, hogy valaha a nagyváradi, erdélyi és csanádi püspökségek is Kalocsához tartoztak, így otthon érezhették magukat városunkban. Most is ezt kívánta nekik a főpásztor, aki a meghívott elöljárókat név szerint is köszöntötte.

A főcelebráns Jakubinyi György gyulafehérvári érsek mellett Böcskei László nagyváradi püspök, Német László nagybecskereki püspök, Martin Roos temesvári püspök, Schönberger Jenő szatmári püspök, Tamás József gyulafehérvári segédpüspök – ahogyan ott mondják: „kicsi püspök” –, valamint Orosz Atanáz miskolci görögkatolikus püspök is elfogadta Bábel érsek meghívását.


Forrás: Kalocsa Belvárosi Plébánia / Facebook

A mise végén az illusztris vendégek lerótták kegyeletüket Szent Asztrik sírjánál, majd vendéglátójuk kalauzolásában megtekintették az Astriceum Érseki Múzeumot.

A fontos hitéleti alkalmat a Bonum TV teljes egészében rögzítette, így utólag is meghallgathatjuk akár Pikéthy Tibor zseniális kadenciáját rögtön a legelején Leányfalusi Vilmos előadásában, amely a bevonulás alatt nagyszerű alkalmat adott az orgonaművésznek hangszere képességeinek bemutatására, akár Beliczay Gyula miséjét az énekkar előadásában, orgonakísérettel, vagy meghallgathatjuk Jakubinyi érsek prédikációját, amely többek közt a keresztény ember ismertető jegyeiről, a szeretet legfőbb parancsairól és mértékéről, valamint Mária tanítványságáról szólt.

A videofelvételt a Bonum TV honlapján olvasható cikkbe ágyazva találhatjuk meg!
A miséről beszámolt a Magyar Kurír is.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés