2023. 06. 05. hétfő
Fatime
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

A határon túli püspökségek főpásztorai Kalocsán – A zarándoklatot közvetítette a Bonum TV

Illés György Cinó  |  2018. 02. 14., 14:25

Február 11-én, vasárnap tartottak zarándoklatot városunkban a külhoni egyházmegyék, a nagyváradi, az erdélyi és a csanádi püspökség főpásztorai dr. Bábel Balázs kalocsai érsek meghívására. A délelőtt tíz órakor kezdődött szentmisét együtt mutatták be a Nagytemplomban Jakubinyi György gyulafehérvári érsek főcelebráns vezetésével, Leányfalusi Vilmos orgonaművész, karnagy és a Zsebics Ilona vezette Kalocsai Főszékesegyházi Énekkar szolgálatával.

nálunk videón is megtekinthető bevonulás után a megjelenteket dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek köszöntötte, majd fölidézte, hogy valaha a nagyváradi, erdélyi és csanádi püspökségek is Kalocsához tartoztak, így otthon érezhették magukat városunkban. Most is ezt kívánta nekik a főpásztor, aki a meghívott elöljárókat név szerint is köszöntötte.

A főcelebráns Jakubinyi György gyulafehérvári érsek mellett Böcskei László nagyváradi püspök, Német László nagybecskereki püspök, Martin Roos temesvári püspök, Schönberger Jenő szatmári püspök, Tamás József gyulafehérvári segédpüspök – ahogyan ott mondják: „kicsi püspök” –, valamint Orosz Atanáz miskolci görögkatolikus püspök is elfogadta Bábel érsek meghívását.


Forrás: Kalocsa Belvárosi Plébánia / Facebook

A mise végén az illusztris vendégek lerótták kegyeletüket Szent Asztrik sírjánál, majd vendéglátójuk kalauzolásában megtekintették az Astriceum Érseki Múzeumot.

A fontos hitéleti alkalmat a Bonum TV teljes egészében rögzítette, így utólag is meghallgathatjuk akár Pikéthy Tibor zseniális kadenciáját rögtön a legelején Leányfalusi Vilmos előadásában, amely a bevonulás alatt nagyszerű alkalmat adott az orgonaművésznek hangszere képességeinek bemutatására, akár Beliczay Gyula miséjét az énekkar előadásában, orgonakísérettel, vagy meghallgathatjuk Jakubinyi érsek prédikációját, amely többek közt a keresztény ember ismertető jegyeiről, a szeretet legfőbb parancsairól és mértékéről, valamint Mária tanítványságáról szólt.

A videofelvételt a Bonum TV honlapján olvasható cikkbe ágyazva találhatjuk meg!
A miséről beszámolt a Magyar Kurír is.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 01., 18:49
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>