2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Járművek megáldása Szent Kristóf napján –VIDEÓVAL!

Illés György Cinó  |  2020. 07. 27., 21:54

Az utazók védőszentje névünnepének alkalmából két vasárnapi mise után is a segítő szent áldását kérte a miséket bemutató Mészáros István templomigazgató a Szent István király (egykori Jezsuita) templom előtti parkolóban a teljesen hétköznapi közlekedési eszközök mellett jó néhány különleges motorkerékpárra, oldtimer autóra, de még botra is. Sőt! Ki nem találnák, mire még! Nézzék meg videónkon!

Amint arra portálunk is fölhívta a figyelmet, a városunkban 2011. óta meghonosított hagyományt követve a tizennégy segítő szent egyikének, az utazók, hajósok, fuvarosok védőszentjének, Szent Kristófnak a névünnepe alkalmából a szent közbenjárásával áldást,védelmet kért a templom előtti parkolóban fölsorakozott járművekre a vasárnap reggel fél nyolckor, illetve a délután ötkor kezdődött mise után dr. Mészáros István templomigazgató.

Természetesen ne csak gépjárművekre gondoljunk:

VOLT, AKI KERÉKPÁRJÁRA KÉRTE A SZENT SEGEDELMÉT, SŐT OLYAN IS AKI A JÁRÁST SEGÍTŐ BOTJÁT TARTOTTA AZ ÁLDÁS SZERTARTÁSÁT ELVÉGZŐ TEMPLOMIGAZGATÓ ELÉ.

Amint az alábbi videón is látható és hallható, volt olyan jármű is, amelynek a tulajdonosa utalt rá, hogy azon talán már csak a szentlélek segít.
Ám korántsem ez volt a legrégebbi járgány a megáldottak között!
Ugyanis

SZÁMOS VETERÁN MOTOROS IS ELHOZTA A PARKOLÓBA DÉDELGETETT JÁRMŰCSODÁJÁT, ÉS EGY RÉGI, ELEGÁNS MERCEDES BENZ IS MEGKAPTA A SZENTELT VIZET ÉS VELE AZ ÁLDÁST.

Nem maradtak ki a helyszín biztosítására kiszállt rendőrök három szolgálati járgánya sem,

AZ EGYIK FURGON RAKODÓTERÉBEN PEDIG EGY, TALÁN SOKAK SZÁMÁRA JÓL ISMERT, DE SZINTE BIZTOSAN RÉGES-RÉG NEM LÁTOTT, SZINTÉN MEGLEHETŐSEN KOROS JÁRMŰKÜLÖNLEGESSÉG IS ELŐBUKKANT, ÁLDÁSRA VÁRVA.

[2’55”-nél – A cikk a videó alatt folytatódik!]


Igen, kérem egy tip-top lábbal hajtós Moszkvics is fölsorakozott az áldásra váró járművek közt. Méghozzá, szinte „gyári” állapotban. Nem túlzás: amint a járgány felújítójától megtudtuk, rettentően leromlott állapotban jutott hozzá a járműhöz, amit aztán rengeteg munkával – és költséggel – tudott felújítani.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Főképp, mivel helyreállítója ügyelt a részletekre: eredeti alkatrészeket szerzett be hozzá, és – amint megtudtuk – nem is nagyon volt más lehetősége, ugyanis a ’60-70-es évek orosz – pontosabban szovjet – iparára jellemző módon a szerkezetnek talán egyetlen egy ma ismert szabványhoz illeszkedő alkatrésze sincs. A tulajdonos azt is hozzátette, hogy amúgy sem volna érdemes új alkatrészekkel dolgozni, hiszen akkor már nem lesz eredeti a jármű.

Persze, ki venné észre? – kérdezhetnénk.
Ám ez nyilvánvalóan elvi kérdés…

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei