2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Járművek megáldása Szent Kristóf napján –VIDEÓVAL!

Illés György Cinó  |  2020. 07. 27., 21:54

Az utazók védőszentje névünnepének alkalmából két vasárnapi mise után is a segítő szent áldását kérte a miséket bemutató Mészáros István templomigazgató a Szent István király (egykori Jezsuita) templom előtti parkolóban a teljesen hétköznapi közlekedési eszközök mellett jó néhány különleges motorkerékpárra, oldtimer autóra, de még botra is. Sőt! Ki nem találnák, mire még! Nézzék meg videónkon!

Amint arra portálunk is fölhívta a figyelmet, a városunkban 2011. óta meghonosított hagyományt követve a tizennégy segítő szent egyikének, az utazók, hajósok, fuvarosok védőszentjének, Szent Kristófnak a névünnepe alkalmából a szent közbenjárásával áldást,védelmet kért a templom előtti parkolóban fölsorakozott járművekre a vasárnap reggel fél nyolckor, illetve a délután ötkor kezdődött mise után dr. Mészáros István templomigazgató.

Természetesen ne csak gépjárművekre gondoljunk:

VOLT, AKI KERÉKPÁRJÁRA KÉRTE A SZENT SEGEDELMÉT, SŐT OLYAN IS AKI A JÁRÁST SEGÍTŐ BOTJÁT TARTOTTA AZ ÁLDÁS SZERTARTÁSÁT ELVÉGZŐ TEMPLOMIGAZGATÓ ELÉ.

Amint az alábbi videón is látható és hallható, volt olyan jármű is, amelynek a tulajdonosa utalt rá, hogy azon talán már csak a szentlélek segít.
Ám korántsem ez volt a legrégebbi járgány a megáldottak között!
Ugyanis

SZÁMOS VETERÁN MOTOROS IS ELHOZTA A PARKOLÓBA DÉDELGETETT JÁRMŰCSODÁJÁT, ÉS EGY RÉGI, ELEGÁNS MERCEDES BENZ IS MEGKAPTA A SZENTELT VIZET ÉS VELE AZ ÁLDÁST.

Nem maradtak ki a helyszín biztosítására kiszállt rendőrök három szolgálati járgánya sem,

AZ EGYIK FURGON RAKODÓTERÉBEN PEDIG EGY, TALÁN SOKAK SZÁMÁRA JÓL ISMERT, DE SZINTE BIZTOSAN RÉGES-RÉG NEM LÁTOTT, SZINTÉN MEGLEHETŐSEN KOROS JÁRMŰKÜLÖNLEGESSÉG IS ELŐBUKKANT, ÁLDÁSRA VÁRVA.

[2’55”-nél – A cikk a videó alatt folytatódik!]


Igen, kérem egy tip-top lábbal hajtós Moszkvics is fölsorakozott az áldásra váró járművek közt. Méghozzá, szinte „gyári” állapotban. Nem túlzás: amint a járgány felújítójától megtudtuk, rettentően leromlott állapotban jutott hozzá a járműhöz, amit aztán rengeteg munkával – és költséggel – tudott felújítani.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Főképp, mivel helyreállítója ügyelt a részletekre: eredeti alkatrészeket szerzett be hozzá, és – amint megtudtuk – nem is nagyon volt más lehetősége, ugyanis a ’60-70-es évek orosz – pontosabban szovjet – iparára jellemző módon a szerkezetnek talán egyetlen egy ma ismert szabványhoz illeszkedő alkatrésze sincs. A tulajdonos azt is hozzátette, hogy amúgy sem volna érdemes új alkatrészekkel dolgozni, hiszen akkor már nem lesz eredeti a jármű.

Persze, ki venné észre? – kérdezhetnénk.
Ám ez nyilvánvalóan elvi kérdés…

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK