2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kisasszonynapi terményáldás Kecskeméten – Dr. Finta József érseki helynök képviselte a főegyházmegyét

Kisasszonynapi terményáldás Kecskeméten – Dr. Finta József érseki helynök képviselte a főegyházmegyét
Zsiga Ferenc  |  2021. 09. 11., 08:36

Terményáldást és szentmisét tartottak szeptember 8-án, szerda délután Kecskeméten, Kisasszony napja alkalmából. Az eseményt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Szervezete, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezete rendezte. Szeptember 8. kiemelt ünnep a katolikus egyházban, ezen a napon ünneplik Szűz Mária születésnapját. A Kalocsa-kecskeméti főegyházmegye képviseletében Dr. Finta József érseki helynök kalocsai mintás stólában vett részt az ünnepségen.

A kecskeméti Szent István szobornál szépen kiállított terményeket a történelmi egyházak képviselői, dr. Finta József érseki helynök, Kis János evangélikus igazgató lelkész és Kuti József református elnöklelkész áldották meg.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Mák Kornél / Facebook

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Mák Kornél / Facebook

 

A megjelentek között jelképes élelmiszeradományt, búzalisztet és paradicsomlevet osztottak ki, majd a ceremónia végén a máltaiak szeretetvendégségre hívták a résztvevőket. Az alkalomból a külső felújítás alatt álló nagytemplomban dr. Jeney Gábor atya mutatott be szentmisét.

Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke beszédében aláhúzta: a kecskemétiek hálásak lehetnek ezért a földért, hiszen az 1800-as évek végi filoxéra járvány idején az itteni homok védte meg a szőlőt.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Mák Kornél / Facebook


Gubán Gyula, a Bács-Kiskun Megyei Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége elnöke arról tájékoztatott, hogy, a „búzajegy” bevezetésével egymillió forintot gyűjtöttek, amiből a határon túli gazdaköröknek vásárolnak majd minőségi magyar vetőmagot.

Az esemény vendége volt Papp Zsolt György, vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár, aki köszöntőbeszédében azt hangsúlyozta: Kisasszony napja kiemelt jelentőséggel bír a mezőgazdaságban is. A Magyarok Kenyere program valóban nem ismert határokat, az elmúlt években megsokszorozták az adományozók számát és az összegyűjtött búza mennyiségét is.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Mák Kornél / Facebook

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés