2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Kisasszonynapi terményáldás Kecskeméten – Dr. Finta József érseki helynök képviselte a főegyházmegyét

Kisasszonynapi terményáldás Kecskeméten – Dr. Finta József érseki helynök képviselte a főegyházmegyét
Zsiga Ferenc  |  2021. 09. 11., 08:36

Terményáldást és szentmisét tartottak szeptember 8-án, szerda délután Kecskeméten, Kisasszony napja alkalmából. Az eseményt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Szervezete, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezete rendezte. Szeptember 8. kiemelt ünnep a katolikus egyházban, ezen a napon ünneplik Szűz Mária születésnapját. A Kalocsa-kecskeméti főegyházmegye képviseletében Dr. Finta József érseki helynök kalocsai mintás stólában vett részt az ünnepségen.

A kecskeméti Szent István szobornál szépen kiállított terményeket a történelmi egyházak képviselői, dr. Finta József érseki helynök, Kis János evangélikus igazgató lelkész és Kuti József református elnöklelkész áldották meg.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Mák Kornél / Facebook

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Mák Kornél / Facebook

 

A megjelentek között jelképes élelmiszeradományt, búzalisztet és paradicsomlevet osztottak ki, majd a ceremónia végén a máltaiak szeretetvendégségre hívták a résztvevőket. Az alkalomból a külső felújítás alatt álló nagytemplomban dr. Jeney Gábor atya mutatott be szentmisét.

Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke beszédében aláhúzta: a kecskemétiek hálásak lehetnek ezért a földért, hiszen az 1800-as évek végi filoxéra járvány idején az itteni homok védte meg a szőlőt.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Mák Kornél / Facebook


Gubán Gyula, a Bács-Kiskun Megyei Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége elnöke arról tájékoztatott, hogy, a „búzajegy” bevezetésével egymillió forintot gyűjtöttek, amiből a határon túli gazdaköröknek vásárolnak majd minőségi magyar vetőmagot.

Az esemény vendége volt Papp Zsolt György, vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár, aki köszöntőbeszédében azt hangsúlyozta: Kisasszony napja kiemelt jelentőséggel bír a mezőgazdaságban is. A Magyarok Kenyere program valóban nem ismert határokat, az elmúlt években megsokszorozták az adományozók számát és az összegyűjtött búza mennyiségét is.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Mák Kornél / Facebook

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK