2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Rideg László évindító megbeszélést tartott az egyházak képviselőivel - A főegyházmegyét dr. Finta József helynök képviselte

Zsiga Ferenc  |  2019. 01. 15., 09:32

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke hagyományos évindító megbeszélést tartott a megyében működő egyházak képviselőivel. A január 10-én, csütörtökön a megyeházán megrendezett eseményen a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József pápai káplán, általános érseki helynök képviselte. Mint a megbeszélésről megtudtuk, azt a kölcsönös tájékoztatás jellemezte. Az egyházak képviselői egyházmegyéjük aktualitásairól, a megvalósult és folyamatban lévő fejlesztésekről, közösségi programjaikról, terveikről tájékoztatták a közgyűlés elnökét. Rideg László Bács-Kiskun elmúlt egy évéről és a megye települései előtt álló fontos beruházásokról adott áttekintést. A megbeszélés a folyamatban lévő pályázatokra, az egyházi közösségek támogatási lehetőségeire és az egyházi, világi programokra is kiterjedt.

A meghívást valamennyi egyház elfogadta, az évadnyitón Rideg László közgyűlési elnök Dr. Finta József pápai káplán, általános érseki helynököt, Bán Béla református esperest, Lupták György evangélikus esperest, Árvai Tamás hetednapi adventista lelkészt, Rémán Dániel és Városi Ferenc pünkösdi lelkipásztorokat, Feczák László görög katolikus parókust köszöntötte.


Forrás: Zsiga Ferenc

Mint a tanácskozáson elhangzott, számos templom, parókia, egyházi közösségi tér felújítása van folyamatban, a fejlesztésekkel több helyen évtizede fennálló méltatlan állapotokat szüntetnek meg. A beruházások nagyban hozzájárulnak az adott egyházi közösség megtartóerejéhez, a hitéleti tevékenység műveléséhez.

Az elhangzottak szerint a megyében működő egyházak életét az elmúlt évben is a békesség jellemezte, központi szerep jutott a lelkiség megélésének, a kulturális életnek, a család központi szerepe hangsúlyozásának, az aktív egyházi közösségi életnek.

A megyei közgyűlés elnöke a papokat, lelkészeket Bács-Kiskun elmúlt egy évéről és a megye előtt álló fontos fejlesztési ciklusról, a folyamatban lévő pályázatokról, a közösségeket támogató programokról tájékoztatta.

Rideg László arról számolt be,

BÁCS-KISKUNBAN A RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ 63 MILLIÁRD FORINT PÁLYÁZATI KERETBŐL ÖSSZESEN 430 FEJLESZTÉS VALÓSULT MEG.

Szinte minden városban, községben megújul egy-egy intézmény, új létesítmény nőtt ki a földből, új arculatot kapott a település központja. Az együttműködés, együtt gondolkodás tette lehetővé, hogy ennek a pályázati időszaknak egyetlen kis település sem lesz kárvallottja.

A most folyó beruházásokkal, felújításokkal sok helyen évtizedes hátrányokat küzdenek le, új tereket, lehetőségeket teremtenek a jövő generációinak. A megye egészét átformáló pályázatok előkészítésében, lebonyolításában jelentős szerepet vállalt a megyei önkormányzat és gazdasági társaságai, amelyek révén a partnerekkel, köztük az egyházakkal egy hosszú távú, bizalmon alapuló együttműködés bontakozik ki.

Az elnök hangsúlyozta: a sikeres együttműködés motorja a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, amely komoly feladatot vállalt a változó munkaerő piaci helyzet segítésében is. Munkabér támogatásokkal, képzési programokkal, ösztöndíjjal, gazdaságfejlesztéssel segít.

A konzorciumi partnerekkel megvalósuló programban

A MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLATNAK AZ ÁLLAMI, ÖNKORMÁNYZATI ELLÁTÓRENDSZER SZÁMÁRA MÁR NEM LÁTHATÓ, TÖBB MINT EZER MUNKAVÁLLALÓT SIKERÜLT BEVONNIA AZ AKTÍV MUNKAERŐPIACBA.

Rideg László szerint ez is bizonyítja, hogy kiemelt jelentősége van az egyházakkal, közösségeikkel való szoros együttgondolkodásnak, együttműködésnek. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK