2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Rideg László évindító megbeszélést tartott az egyházak képviselőivel - A főegyházmegyét dr. Finta József helynök képviselte

Zsiga Ferenc  |  2019. 01. 15., 09:32

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke hagyományos évindító megbeszélést tartott a megyében működő egyházak képviselőivel. A január 10-én, csütörtökön a megyeházán megrendezett eseményen a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József pápai káplán, általános érseki helynök képviselte. Mint a megbeszélésről megtudtuk, azt a kölcsönös tájékoztatás jellemezte. Az egyházak képviselői egyházmegyéjük aktualitásairól, a megvalósult és folyamatban lévő fejlesztésekről, közösségi programjaikról, terveikről tájékoztatták a közgyűlés elnökét. Rideg László Bács-Kiskun elmúlt egy évéről és a megye települései előtt álló fontos beruházásokról adott áttekintést. A megbeszélés a folyamatban lévő pályázatokra, az egyházi közösségek támogatási lehetőségeire és az egyházi, világi programokra is kiterjedt.

A meghívást valamennyi egyház elfogadta, az évadnyitón Rideg László közgyűlési elnök Dr. Finta József pápai káplán, általános érseki helynököt, Bán Béla református esperest, Lupták György evangélikus esperest, Árvai Tamás hetednapi adventista lelkészt, Rémán Dániel és Városi Ferenc pünkösdi lelkipásztorokat, Feczák László görög katolikus parókust köszöntötte.


Forrás: Zsiga Ferenc

Mint a tanácskozáson elhangzott, számos templom, parókia, egyházi közösségi tér felújítása van folyamatban, a fejlesztésekkel több helyen évtizede fennálló méltatlan állapotokat szüntetnek meg. A beruházások nagyban hozzájárulnak az adott egyházi közösség megtartóerejéhez, a hitéleti tevékenység műveléséhez.

Az elhangzottak szerint a megyében működő egyházak életét az elmúlt évben is a békesség jellemezte, központi szerep jutott a lelkiség megélésének, a kulturális életnek, a család központi szerepe hangsúlyozásának, az aktív egyházi közösségi életnek.

A megyei közgyűlés elnöke a papokat, lelkészeket Bács-Kiskun elmúlt egy évéről és a megye előtt álló fontos fejlesztési ciklusról, a folyamatban lévő pályázatokról, a közösségeket támogató programokról tájékoztatta.

Rideg László arról számolt be,

BÁCS-KISKUNBAN A RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ 63 MILLIÁRD FORINT PÁLYÁZATI KERETBŐL ÖSSZESEN 430 FEJLESZTÉS VALÓSULT MEG.

Szinte minden városban, községben megújul egy-egy intézmény, új létesítmény nőtt ki a földből, új arculatot kapott a település központja. Az együttműködés, együtt gondolkodás tette lehetővé, hogy ennek a pályázati időszaknak egyetlen kis település sem lesz kárvallottja.

A most folyó beruházásokkal, felújításokkal sok helyen évtizedes hátrányokat küzdenek le, új tereket, lehetőségeket teremtenek a jövő generációinak. A megye egészét átformáló pályázatok előkészítésében, lebonyolításában jelentős szerepet vállalt a megyei önkormányzat és gazdasági társaságai, amelyek révén a partnerekkel, köztük az egyházakkal egy hosszú távú, bizalmon alapuló együttműködés bontakozik ki.

Az elnök hangsúlyozta: a sikeres együttműködés motorja a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, amely komoly feladatot vállalt a változó munkaerő piaci helyzet segítésében is. Munkabér támogatásokkal, képzési programokkal, ösztöndíjjal, gazdaságfejlesztéssel segít.

A konzorciumi partnerekkel megvalósuló programban

A MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLATNAK AZ ÁLLAMI, ÖNKORMÁNYZATI ELLÁTÓRENDSZER SZÁMÁRA MÁR NEM LÁTHATÓ, TÖBB MINT EZER MUNKAVÁLLALÓT SIKERÜLT BEVONNIA AZ AKTÍV MUNKAERŐPIACBA.

Rideg László szerint ez is bizonyítja, hogy kiemelt jelentősége van az egyházakkal, közösségeikkel való szoros együttgondolkodásnak, együttműködésnek. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei