2022. 01. 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A katonai hagyományőrzők programját is átírta a vírus – Azt remélik, pótolni tudják majd az elmaradt programjaikat

Illés György Cinó  |  2020. 11. 28., 09:12

Koronavírus kapitány hadaival szemben a honvédségi munkában edzett, egykori katonák sem tehetnek másit, mint hogy rendezett visszavonulással igyekeznek nehezíteni a támadó munkáját, és fölkészülni a csata utáni időkre. Igaz ez a hagyományőrző egyesületekre is. A kialakult helyzetről, az egyesületi életről, a jövőre vonatkozó tervekről dr. Kovács Györggyel, az ilyen jellegű civil szervezeteket tömörítő Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) Dél-alföldi Régiójának (DAR) elnökét, a BEOSZ országos elnökségének tagját kérdeztük.

Forrás: KALOhírek archív

 

A koronavírus-járvány igencsak megnehezítette az életet annak minden területén. Hogyan érinti az önök egyesületeit és a partnerszervezeteikkel való közös munkát?

– Úgy, hogy minden rendezvényt kénytelenek vagyunk elhalasztani, és majd meglátjuk, hogy tudjuk-e pótolni később. Várunk.

Reméljük, nem túl korai megkérdezni, hogy milyen terveik vannak a koronavírus utáni időkre?

– Ez kettős dolog. Egyrészt az elmaradt rendezvényeket, illetve közülük azokat, amelyeket érdemes, vagy ésszerű, pótoljuk majd, vagy legalábbis megpróbáljuk. Másrészt vannak olyan rendezvényeink, amelyeket évről-évre meg szoktunk tartani. Ezekre föl kell készülni, aztán majd meglátjuk, vagy sikerül megvalósítanunk, vagy nem. Sajnos a jelen helyzetben ennél többet nem tudok, de azt elmondhatom, hogy e rendezvények jó részét a kalocsai ifjúság számára szervezzük, és ha sikerül méltó módon előkészíteni őket, akkor arról időben értesítjük majd a sajtót is.

A paksi erőműépítéshez szükséges munkaerő egy része elszállásolására a Foktői úti laktanyában létesítenek majd több ezer szálláshelyet. Úgy tudjuk, szóba került, hogy ott a honvéd hagyományőrzők is állandó helyet kaphatnak majd tevékenységük folytatásához. Tudna nekünk erről valami bővebbet mondani?

– Ebben nem vagyok illetékes, ez az önkormányzatnak és a beruházónak az asztala, de mi természetesen nagyon szeretnék, hiszen már azóta, hogy kikergettek onnan bennünket, az a célunk, hogy visszakerüljünk. Ez tehát nem rajtunk fog múlni, de reméljük, hogy az önkormányzat és a paksi erőműépítéssel kapcsolatos beruházásokat végző Kft. közötti megbeszélések és egyeztetések nyomán sikerül majd. De erről nem mondhatok többet.

Azt viszont elmondhatja, hogy amennyiben sikerül a laktanya területén állandó helyre szert tenni, akkor azt mire, hogyan használnák.

– Azt se mondom el, mert rengeteg elgondolásunk van, de annyit elárulok, hogy elsősorban az eddig meglévő emléktárgyainkat szeretnénk ott méltó helyen összegyűjteni, lehetőség szerint bemutatni.

Az önök szövetsége által tömörített szervezetek tagságának nagy része a koronavírus által fokozottan veszélyeztetett korosztályhoz tartozik.

– Mind egy szálig!

Van rálátása arra, hogy az egyesületi tagságot mennyire érte el a járvány?

– Erről most nem beszélnék. Majd, amikor vége lesz az egésznek, akkor áttekintjük, összesítjük, hogy mi történt, és utána lehet megtenni a megfelelő lépéseket, megtartani az ezzel kapcsolatos megemlékezéseket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak. Még >>>
2022. 01. 19., 19:54
Filvig Géza polgármester és kísérete a TOP Plusz források adta lehetőségekről a megyei közgyűlés elnökével és a megyei fejlesztési ügynökség képviselőivel egyeztetett a megyeszékhelyen. Még >>>
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés