2022. 09. 29. csütörtök
Mihály
: 420 Ft   : 435 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

A KRÉTA hétfőtől virtuális: reagáltak az iskolák a digitális oktatással kapcsolatos rendeletre – A kalocsai kollégisták vasárnap költözhetnek ki

A KRÉTA hétfőtől virtuális: reagáltak az iskolák a digitális oktatással kapcsolatos rendeletre – A kalocsai kollégisták vasárnap költözhetnek ki
Illés György Cinó  |  2020. 03. 14., 11:36

Tegnap este jelentette be Orbán Viktor a koronavírus-járvány elleni küzdelem jegyében hozott legfrissebb intézkedéscsomagot, annak részeként a hétfőtől életbe lépő új oktatási rendet. A gördülékeny átállás minden család és az iskolák együttműködését teszi szükségessé. A kialakult helyzetre az intézmények haladéktalanul reagáltak, tájékoztatva, illetve további tájékoztatást ígérve a szülők és a diákok teendőiről. Közben már elérhető a távoktatáshoz szükséges számítógépes alkalmazás.

A tegnap este pár perccel negyed tíz után tett kormányfői bejelentésről már tájékoztattuk olvasóinkat, kiemelve a legtöbb embert érintő, az iskolákra vonatkozó rendelkezéseket, és beágyazva a bejelentésről készült videót.

A lényeg: hétfőtől digitális távoktatás lesz az iskolákban, oda a diákoknak nem kell bemenni, ellenben az igazgatóknak kötelező.
A kalocsai iskolák online felületeken, jellemzően a közösségi médiában reagáltak a kialakult helyzetre, tájékoztatva a diákokat és szüleiket.

A hétfőtől bevezetendő oktatásforma részletei kidolgozás alatt állnak, a további fejleményekkel kapcsolatban az iskolák honlapján, illetve az úgynevezett KRÉTA rendszere keresztül lehet tájékozódni. Az egyes oktatási intézmények által közzétett információkat - a teljeség igénye nélkül - az alábbiakban közvetítjük olvasóink felé.

A kollégisták vasárnap költözködhetnek haza

A Bajai Szakképzési Centrum Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma a bejelentés után az intézmény Facebook-oldalán a kialakult speciális helyzettel kapcsolatban mára, illetve mostantól folyamatos tájékoztatást ígért, amit az iskola honlapján, közösségi médiás oldalán, illetve a KRÉTA rendszer üzenetküldőjén keresztül tesznek majd közzé. A bejegyzés kiemeli:

FONTOS AZ EGYÜTTMŰKÖDÉS!

A poszt alatt egy hozzászóló azt kérdezte, hogy a kollégisták vasárnap bemehetnek-e majd az ott maradt dolgjaikért.
A válaszból kiderül: a mai nap folyamán

A FACEBOOKON ÉS A DÓZSA HONLAPJÁN IS KÖZZÉTESZIK, HOGY VASÁRNAP METTŐL MEDDIG VÁRJÁK A KOLLÉGISTÁINKAT A SZEMÉLYES TÁRGYAIKÉRT.

Egy másik kérdés arra vonatkozott, hogy a szakmai gyakorlatok is el maradnak-e vagy csak iskolába nem mennek a gyerekek – a válasz szerint ezt a kérdést is igyekeznek még a hétvégén tisztázni!

Van, ahol már korábban elkezdődött a digitális átállás

Perity Lajos
, a Kalocsai Szent István Gimnázium igazgatója arról tájékoztatott, hogy a gimnázium nevelői kollektívájának egyes pedagógusai éppen a digitális oktatást előkészítő továbbképzésben vesznek részt.
Az rendszer bevezetésében az ő ötleteikre is támaszkodnak majd – nyilatkozta az igazgató, hozzátéve, hogy

A TANULÓK SZÁMÁRA A TANANYAGOK FELHŐBE VALÓ FELTÖLTÉSE MÁR SZÁMOS KOLLÉGÁNÁL BEVETT GYAKORLAT.

Igaz, élő videóban közvetített órák megtartására egyelőre nincs eszközparkjuk.
Ellenben az otthon tartózkodó tanulókkal már most is ki tudnak töltetni feladatlapokat.

A továbbiakról a gimnázium tanáraival, illetve az iskolafenntartó Bajai Tankerületi Központtal folytatott egyeztetés után az intézmény honlapján, Facebook-oldalán, illetve más bevált módokon értesítik majd a diákokat.

Az általános iskolák is folyamatos tájékoztatást ígérnek

A Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola intézményvezetője szintén közösségi médiás oldalukon azzal fordult a nyilvánossághoz, megszólítva a szülőket és gyerekeket hogy a miniszterelnök digitális oktatásra való átállásról szóló bejelentése nyomán

MÁRCIUS 16-TÓL A HAGYOMÁNYOS OKTATÁS SZÜNETEL, A TANULÓKNAK HÉTFŐN REGGEL MÁR NEM KELL ISKOLÁBA MENNI.

Vajda Henrietta intézményvezető – megköszönve a megértést és az együttműködést – hozzátette: amint további információval tudnak szolgálni, azt az iskola Facebook-oldalán, illetve a Kréta rendszeren keresztül teszik közzé!

A bejegyzést egy népszerű, kalocsai témákat fölkaroló közösségi csoport oldalán is megosztották. Ugyanannak a közösségi csoportnak az oldalán A Fényi Gyula Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye egyik tanítójának, Sipos Nikolettnek lényegében a fentivel azonos tartalmú bejegyzését is megosztották.

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!
Március 16.-ától az iskolában szünetel a hagyományos tanítás. Kérem, ne küldjék gyermekeiket az intézménybe! Helyette tantermen kívüli, digitális munkarend lesz. Amint pontos információval rendelkezünk, tájékoztatjuk Önöket, Benneteket az iskola honlapján, az iskolai Facebook oldalon és a KRÉTA rendszeren keresztül.”
– írta a pedagógus.

A Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium az összfogásban rejlő erőből táplálkozó optimizmus hangján azt írta:

Ez egy új kihívás mindannyiunk számára, de közösen ezt is meg fogjuk oldani.” A Koczkás Emma M. Eszter igazgatónő által jegyzett poszt azt ígéri: részletesebb tájékoztatást a megjelenő rendeletek után adnak az intézmény Facebook-oldalán, és/vagy a iskola honlapján.

A Kalocsai Nebuló EGYMI igazgatója, Csupor Zsoltné ugyancsak azt kérte, hogy további információszerzés céljából a szülők-diákok kövessék az intézmény online felületeit: “a további, intézményünkkel kapcsolatos hírek az iskola honlapján és a KRÉTA felületen lesznek megtalálhatóak.

A következő szövegrészben foglaltakkal kapcsolatban azóta változtak a rendelkezések - lásd alább!
>>>
A TEGNAP ESTE BEJELENTETT RENDELKEZÉSEK AZ ÓVODÁKRA ÉS BÖLCSŐDÉKRE NEM VONATKOZIK, OTT EGYELŐRE A MEGSZOKOTT RENDBEN FOLYIK A GYERMEKEK NEVELÉSE.

>>> Frissítés: Az óvodáknak és bölcsödéknek a koronavírus-jrvány elterjedésének meggátolása végett hétfőtől bevezetett, korlátozott működési rendjéről dr. Filvig Géza polgálrmester ma délelőtt tartott sajtótjékkoztatót, amelyen azt is bejelentette, hogy városunkban hrom szeménlyt hatósági karantén alá vontak.
Frissítés vége! >>>

A távoktatáshoz szükséges applikáció ingyenesen letölthető

Szintén ebben a közösségi médiás csoportban hívták föl a tagok figyelmét, hogy egy kormányzati internetes oldalról

REGISZTRÁCIÓT KÖVETŐEN INGYENESEN TÖLTHETŐ LE MINDEN DIÁK ÉS TANÁR SZÁMÁRA AZ OFFICE 365 PROGRAMCSOMAG, EZZEL SEGÍTVE AZ OTTHONI OKTATÁS RENDJÉNEK KILAKÍTÁSÁT.Borítóképünk illusztráció!
Forrás: tanrend.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 09. 25., 15:17
Az elvi döntés már korábban megszületett Kalocsa víziközmű-vagyonának és az ivóvíz és szennyvíz ellátás – benne a rendszer fejlesztése és karbantartása – feladatainak az állam részére történő átadásáról. Kedden a testület zárt ülésen véglegesítette a döntést. A testületi ülés után Király Róbert képviselő tartott sajtótájékoztatót.
2022-09-23 09:23:00
Budapesti és pécsi állásbörzéken vesz részt a következő hetekben a Paks II. Zrt. – Karrierportálunkon minden fontos információt közzéteszünk, de az ilyen rendezvények a személyes találkozás lehetőségét teremtik meg, ami meghatározó lehet egy életpályára vonatkozó döntés során – fogalmazott Mittler István kommunikációs igazgató. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 09. 29., 18:11
Az egyik csapat Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és Kecelen működött. Tagjai marihuána termesztésével, feldolgozásával és a terjesztésével is foglalkoztak. Még >>>
2022. 09. 29., 15:51
Mivel a víz után a kávé a leggyakrabban fogyasztott ital a világon, így joggal érdemel meg egy saját világnapot. Még >>>
2022. 09. 29., 13:05
A takarékosság jegyében idén nem lesz őszi szünet. Még >>>
2022. 09. 29., 13:01
A sofőrt és utasát a Bács-Kiskun megyei rendőrök őrizetbe vették, a határsértőket pedig visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Még >>>
2022. 09. 29., 09:46
Nagy szeretettel hívják városunk idősebb, nyugdíjas korú lakóit a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ udvarán tartandó ünnepi műsorra! Még >>>
2022. 09. 29., 09:25
Petőfi kora címmel rendezett tudományos konferenciát a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a Magyar Nemzeti Levéltár Bács-Kiskun Megyei Levéltára XXI. Levéltári Napja alkalmából 2022. szeptember 28-án, szerdán 10 órától a Cifrapalotában. A program moderátora dr. habil. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora volt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK