2022. 01. 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A polgármester Tóth Emesét nevezte ki a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár élére– A döntés a veszélyhelyzet alatt, a szakbizottság meghallgatása után született

Zsiga Ferenc  |  2020. 06. 22., 06:38

Mint emlékezetes, tavaly év végén, 2020. január 10-ei hatállyal távozott dr. Magóné Tóth Gyöngyi a művelődési központ vezetője, mivel indokolása szerint az őszi választásokon szerzett pozíciója - a DK megyei listájának második helyéről jutott be a Bács-Kiskun megyei közgyűlésbe – összeférhetetlenné vált korábbi megbízatásával, ugyanis az intézményhez a Kalocsa TV is hozzá tartozik. A lemondást a polgármester elfogadta, majd az addig dr. Magóné helyetteseként, az intézményben több évtizede dolgozó Tóth Emesét bízta meg a Kulturális Központ vezetésével. A képviselő-testület a megbízással szinte egy időben írt ki pályázatot az álláshelyre, melynek benyújtási határideje március 2-a volt.

Időközben a kormány a koronavírus-járvány miatt, március 11-én, 15 órától veszélyhelyzetet hirdetett, így a beérkező pályázatokat a különleges jogrendben biztosított jogkörében eljárva dr. Filvig Géza bírálta el, és mint jogosult, a kinevező okiratot is aláírta.

Igaz, mint a képviselő-testület elé június 25-én kerülő, a veszélyhelyzet ideje alatt hozott 106 döntés egyikeként olvasható, előtte kikérte a kulturális bizottság tagjainak véleményét.

A döntés mindeddig nem kapott nagyobb nyilvánosságot, de most ezzel lezárulhatnak azok a találgatások: vajon ki lesz a „művház” igazgatója?


A képviselő-testület tagjainak szóló polgármesteri beszámoló 16. pontjában az olvasható:

Kalocsai Művelődési Központ és Könyvtár igazgatói kinevezése: Kalocsa Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 4/2020. számú határozatával pályázatot hirdetett a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár igazgatói beosztásának ellátására. A pályázatok benyújtási határideje 2020. március 2. napján letelt. A feladatok ellátására határidőben egy pályázat érkezett. Kalocsa Város Önkormányzat felkérésére a Kulturális és Szociális Bizottság, mint véleményező bizottság, kiegészülve a Nemzeti Művelődési Intézet részéről a Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság igazgatójával (Fekete Beatrix), valamint a Közalkalmazotti Tanácselnökével (Madura Tünde) - a pályázat benyújtási határidejét követő 21 napon belül - a 2020. március 16-i ülésén a pályázót meghallgatta, véleményét elkészítette.

A BENYÚJTOTT PÁLYÁZAT ÉS SZEMÉLYES MEGHALLGATÁS ALAPJÁN A BIZOTTSÁG TÓTH EMESE MARIANNA IGAZGATÓI MEGBÍZÁSÁT A 63/2020. (III.16.) KÉSZB SZ. HATÁROZATÁVAL TÁMOGATTA.

Kérdésünkre a kinevezés tényét maga az érintett, Tóth Emese is megerősítette portálunknak:

A kinevezést a polgármestertől átvettem, amely az eredeti kiírás szerint 2020. április 1-jétől 2025. március 31-ig szól. A beosztáshoz tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladataim:a kulturális intézmény vezetői feladatainak ellátása, ennek keretében közművelődési intézmény, városi könyvtár és városi televízió működtetése, városi közművelődési feladatok ellátása a takarékos gazdálkodásra törekedve, valamint a munkáltatói jogok gyakorlása.” – mondta Tóth Emese.


Tóth Emese akkor került a város nagyrendezvényeit a Kék Madár Fesztivál kivételével rendező intézmény élére, amikor az új városvezetés új alapokra kívánja helyezni a hagyományos Paprikafesztivált, ráadásul ehhez az eseményhez kapcsolódóan tartják Kalocsán Bács-Kiskun Megye Napját, az ünnepi megyei közgyűlést, ami plusz feladatokat, felelősséget ró a szervezőkre.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak. Még >>>
2022. 01. 19., 19:54
Filvig Géza polgármester és kísérete a TOP Plusz források adta lehetőségekről a megyei közgyűlés elnökével és a megyei fejlesztési ügynökség képviselőivel egyeztetett a megyeszékhelyen. Még >>>
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés