2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Ambrus Lajos volt solti parancsnok a Kalocsai Fegyház és Börtön megbízott vezetője

Zsiga Ferenc  |  2019. 02. 27., 10:54

Miközben a Kalocsai Fegyház és Börtön fogvatartottait az előzetesen kapott információ szerint hétfőtől megkezdték átszállítani az új Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe, Kalocsán február 1-től megkezdte munkáját Ambrus Lajos bv. alezredes. Mint emlékezetes, a KALOhírek adott hírt először arról, hogy Halason dr. Tanács Eszter Tímea bv ezredes, kalocsai parancsnok lesz a vezető, posztját megbízással Ambrus Lajos, az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet solti parancsnoka, Ambrus Lajos megbízással tölti be.

Miként a KALOhírek is megírta, Ambrus Lajos bv. alezredes és főtanácsos személyében február 1-je óta megbízott parancsnokként irányítja a Kalocsai Fegyház és Börtönt, miután a napokban Pintér Sándor belügyminiszter által átadott Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokává a kalocsai intézet volt vezetőjét, dr. Tanács Eszter Tímeát nevezték ki.

Fotó: halasinfo.hu

Ambrus Lajos a kötelező protokoll szerint február 26-án, kedden tett bemutatkozó látogatást dr. Bálint József polgármesternél, de a közös fotózáson kívül a sajtóosztálytól nyilatkozatra, vagy tv-felvételre nem kapott engedélyt.

Fotó: Dr. Bálint József facebook oldala

Érthető, hiszen az új megbízást éppen akkor kapta a büntetés-végrehajtás szervezetében korábban már több beosztásban bizonyított, vezetői posztról érkező Ambrus Lajos, amikor a kalocsai fogvatartottak halasra történő áthelyezése megkezdődött, a kalocsai épület belső rekonstrukció előtt áll. Ennek menetrendjéről, forrásoldaláról egyelőre nincs információ. Tény azonban, hogy a BVOP megerősítette, Kalocsán továbbra is lesz börtön, és az is tény, hogy a külső, színvonalas felújításnak köszönhetően az egykor törvényszékként működő börtön épület Kalocsa legszebb középülete lett.

Ambrus Lajos bv. alezredes, főtanácsos szakmai életútját a BVOP szerkesztőségünknek megküldöttek alapján ismertetjük.

„Ambrus Lajos 1992. március 1-jén szerelt fel a büntetés-végrehajtási szervezethez, az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe.
2001-ban a Rendőrtiszti Főiskola befejezését követően tiszti beosztásban biztonsági tisztként, majd vezető nevelőként dolgozott.
2008. január 1-jétől a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben megbízott, majd 2010. február 1-jével kinevezett parancsnok-helyettesi beosztást töltötte be.
2012. május 16-tól az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet solti objektumának kinevezett parancsnoka volt, majd idén február 1-jével a Kalocsai Fegyház és Börtön megbízott parancsnoka lett.”
Az új parancsnoknak szerkesztőségünk és olvasóink nevében jó munkát, jó egészséget kívánunk, érezze jól magát Kalocsán!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK