2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Aranyszívű, ezüsthajú volt munkatársait ünnepelte a Szent Kereszt Kórház

Zsiga Ferenc  |  2016. 10. 25., 21:00

„A lelki fiatalság nem a gyerekeké/Hanem csak a jó embereké/Hiába idős a boldog ember/Ha rendelkezik ugyanannyi életkedvvel…” – hangzott el Miniska Zsejka: Örök fiatalság című versének egyik szép részlete a Kalocsai Szent Kereszt Kórház október 24-én, hétfőn megtartott nyugdíjas találkozójának nyitányaként. A szép gondolatok mintegy mottójául szolgáltak az intézmény és a szakszervezet közös rendezvényének, amelyen az elmúlt egy évben nyugdíjba vonult 19 munkatársat ajándéktárggyal és virággal is köszöntötték a kórház és a szakszervezet vezetői.

A meghívott vendégeket, köztük dr. Bálint József polgármestert elsőként Vörös Lászlóné Marika, a szakszervezet vezetője üdvözölte, majd dr. Mócza György főigazgató-helyettest kérte fel, hogy köszöntse a város legnagyobb intézményének nyugdíjasait.

Az intézmény vezetője emlékeztetett arra, hogy a nagy múltú kórház hosszú évtizedek óta fontosnak tartja a nyugdíjas találkozókat, azoknak a volt munkatársaknak a megvendégelését, akiknek kitartása, hivatása iránti elkötelezettsége példaként szolgálhat az aktív orvosoknak, ápolóknak, a gyógyító munka feltételeit megteremtő szakembereknek. A főigazgató az kívánta: jövőre valamennyi nyugdíjast ugyan ilyen jó hangulatú rendezvényen, ugyanebben a körben üdvözölhesse.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Dr. Bálint József a város nevében megköszönte azoknak az „ aranyszívű, ezüsthajú” kórházi nyugdíjasoknak a munkáját, akik amellett, hogy generációkat neveltek fel, gondoskodtak családjukról, egy olyan nehéz területen is helyt álltak, mint amilyen az egészségügy. A polgármester annak a reményének adott hangot, hogy az ünneplő nyugdíjasok közül minél többen élik meg, hogy 90-95 éves kalocsai polgárként a város nevében köszöntik őket. Mint elmondta, az elmúlt idén 10 kalocsai lakos vehette át az ezzel járó, az életkori határ miatt ritkaságszámba menő oklevelet.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Miután Kunosné Kothencz Anna, a nyugdíjas klub elnöke beszámolt az elmúlt év színes és tartalmas programjairól, arra kérte a frissen nyugdíjba vonulókat, hogy vegyenek részt a szinte az egész évet kitöltő programokon, rendezvényeken.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A Liszt Ferenc AMI népitánc gyermekcsoportjának kalocsai táncokból összeállított műsora ezúttal is pillanatok alatt fergeteges hangulatot varázsolt a terembe. Az elismerő taps nemcsak a kislányoknak, kisfiúknak, hanem tanáruknak, Dudás Szilviának is szólt, aki a bemutatott táncokat nagy hozzáértéssel válogatta össze.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A hangulat további fokozásában az operett műfajban is otthonosan mozgó Pál Attila színművész, a kecskeméti Katona József Színház tagja vállalt oroszlánrészt. A népszerű művész közel egy órán át szórakoztatta a közkedvelt dalokat gyakran vele együtt éneklő közönséget.

Az ünnepség végére maradt, fehér asztal mellett elfogyasztott vacsora után ezúttal sem maradtak el a régebbi időket idéző, a családot, barátokat érintő beszélgetések.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK