2022. 07. 01. péntek
Annamária, Tihamér
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Be kell vallani! – Lassan aktuális az emelt mértékű építményadó

Illés György Cinó  |  2017. 12. 21., 13:52

Emlékezetes, többfordulós önkormányzati képviselő-testületi vita után szavazta meg a kalocsai grémium az építményadó emelését, aminek értelmében január elsejétől már az új adómérték szerint kell fizetni az építmények után városunkban. A szükséges bevallás benyújtásának, az adó megfizetésének módjáról, mentességekről, illetve egyéb részletekről az adócsoport vezetője tájékoztatást adott ki.

KALOCSÁN ÉPÍTMÉNYADÓ KÖTELES AZ ÖNKORMÁNYZAT ILLETÉKESSÉGI TERÜLETÉN NEM LAKÁS CÉLJÁRA (VÁLLALKOZÁS CÉLJÁRA) SZOLGÁLÓ ÉPÍTMÉNY, VALAMINT A NEM MAGÁNSZEMÉLY TULAJDONÁBAN ÁLLÓ LAKÁS.

Kalocsa Város Önkormányzatának 22/2006 (XII.30.) rendelete alapján 2018. január 1. napjától az építményadó mértéke az alábbiak szerint módosul városunkban:

  • 5000 négyzetméter alapterületig évi 700 forint,
  • az adóalapot képező építmények összes alapterületének 5000 négyzetméter fölötti része után évi 550 forint fizetendő négyzetméterenként.

Az építményadót két egyenlő részletben kell megfizetni a 11732040-15336938-02440000 számú számlára.

Emlékezetes: ezen adónem módosításának kérdése élénk vitát, sőt vitákat váltott ki az önkormányzati testületnek a kérdést napirendre tűző ülésein, hiszen első nekifutásra nekifutásra le is szavazta a testület az akkor még a végül elfogadottnál számottevően drasztikusabb mértékű emelésre tett javaslatot. Az érintettek közt a legnagyobbakkal több alkalmasint meglehetősen keserű hangulatú egyeztetés is megelőzte a döntéshozatalt, az akkor fölvetődött új adónem azonban végül nem került terítékre, és amint kiderült,arra egyelőre szándék sincs.

A VÉGÜL ELFOGADOTT ADÓRENDELET-MÓDOSÍTÁS A JÖVŐ ÉV ELSŐ NAPJÁTÓL LÉP ÉRVÉNYBE, ÍGY AZ ÉRINTETTEKNEK ÉRDEMES ÁTTEKINTENI A VÁLTOZÁSOKAT!

Ezt könnyíti meg az adócsoport vezetőjének tegnapi közleménye is, amelyből az is kiderül, hogy

AZ ÉPÍTMÉNYADÓ BEVALLÁSÁRA A KAL18EPA MEGNEVEZÉSŰ NYOMTATVÁNY SZOLGÁL,

amely a város honlapján elérhető linkről elérhető. A kitöltött bevallás postai úton, vagy elektronikus úton is beküldhető az önkormányzati adóhatóság részére.

KALOCSA VÁROSBAN MENTES AZ ÉPÍTMÉNYADÓ ADÓ ALÓL:

  • a külterületen és zártkertben épült pihenésre szolgáló üdülő,
  • a mezőgazdasági jellegű hobbitelken épült, ún. hétvégi ház, és az ahhoz tartozó kiegészítő helyiségek,
  • gépjármű tárolására szolgáló helyiség,
  • magánszemély tulajdonában álló lakás és kiegészítő helyiségei
  • az önkormányzat illetékességi területén elhelyezett reklámhordozó

– tájékoztatott az önkormányzat honlapján tegnap (kedden) elhelyezett közleményében dr. Látó Anita, Kalocsa Város Polgármesteri Hivatala adócsoport-vezetője.

Mit tehetnénk ehhez hozzá, ilyenkor, a téli ünnepek közeledtével?
Talán ennyit:

A JÖVŐ ÉVRE IS KELLEMES ADÓZÁST KÍVÁNUNK MINDEN KEDVES OLVASÓNKNAK!


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK