2023. 02. 08. szerda
Aranka
: 393 Ft   : 367 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Családi nap a Paksi közben, TOP-forrásból – A Country Road és az Easter zenélt, paprikás krumpli volt a vacsora

Illés György Cinó  |  2019. 05. 12., 15:33

Délután háromtól koncertek, gyermekprogramok és ingyenes közös vacsora várta főképp a környékbeli családokat a Paksi-közi játszótérre. A „Történelmi múlt, cselekvő jelen” című, a Területfejlesztési Operatív Program keretében nyertes pályázat forrásaiból megvalósult rendezvényhez hasonlókat tartanak majd további négy helyszínen. A projekt programjainak négy év alatt kell lebonyolódniuk.

Gyerekzsivaj töltötte be a családi nap fedett színpaddal és rendezvénysátrak fölállításával kiépített helyszínét, ami nem csoda, hiszen a délután háromkor kezdődő programok elsősorban a gyerekeknek – ezáltal a gyermekes családoknak – kedveztek. Ilyenekből a reptéri lakótelepen elég sok van, így már koradélután remek hangulat alakult ki a nyáriasan meleg, napsütéses délutánon.

A helyi identitás és társadalmi kohézió erősítését szolgáló projekt egyik pillérét adják a város öt pontján a következő években megtartandó családi napi rendezvények, amelyek közül az elsőt tartották szombaton a reptéri lakótelepen.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A Country Road együttes délutáni koncertje azonban nemcsak a gyerekeknek szólt: az általuk játszott nosztalgikus muzsika az idősebb korosztályok szívét is megdobogtatta. 
Esteledvén, a hét órakor megtartott közös – és ingyenes – paprikás krumpli vacsora után utcabállá lényegült át a helyszín, ekkor már az Easter együttes volt a hangulatfelelős.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A programot szervező Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár intézményvezetőjét, dr. Magóné Tóth Gyöngyit a folytatásról is kérdeztük a helyszínen, azonban jelenleg még csak annyit tudott közölni, hogy még további négy hasonló rendezvényt kell megtartaniuk a város másik négy alkalmas helyszínén. Az intézményvezető egyelőre sem a pontos helyszínekről, sem az alkalmak időpontjáról nem tudott tájékoztatást adni, csupán annyit tudtunk meg, hogy a programoknak négy év alatt kell lezajlaniuk.

Ezért csak találgatni tudunk, de meglepődnénk, ha a szőlőkközi szabadidőpark, illetve a Kubikus park kimaradna a helyszínek közül, de remek családi napot lehetne tartani a Csajda-kertben és a KSE Városi Sporttelepen is.

Aztán majd meglátjuk.

Addig is, aki lemaradt, az alábbi videó segítségével kaphat egy kis ízelítőt a rendezvény hangulatából, amiben igyekeztünk mindent egyben bemutatni, ami izgalmassá tette ezt a délutánt.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 05., 09:01
Közel 110 ezer gazdálkodónak kell megújítania az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazást. Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók – hangzott el egyebek mellett Kalocsán a NAK és a MAGOSZ szervezésében, Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke részvételével Kalocsán megtartott, a Közös Agrárpolitikáról (KAP) szóló agrárfórumon.
2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 08., 08:25
Az idős nő utána a Long Island-i intézményből kórházba került. Még >>>
2023. 02. 07., 17:29
Igényelje a Gondosórát, hogy biztonságban tudhassa idősebb szeretteit a nap 24 órájában! Még >>>
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK