2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Családi nap a Paksi közben, TOP-forrásból – A Country Road és az Easter zenélt, paprikás krumpli volt a vacsora

Illés György Cinó  |  2019. 05. 12., 15:33

Délután háromtól koncertek, gyermekprogramok és ingyenes közös vacsora várta főképp a környékbeli családokat a Paksi-közi játszótérre. A „Történelmi múlt, cselekvő jelen” című, a Területfejlesztési Operatív Program keretében nyertes pályázat forrásaiból megvalósult rendezvényhez hasonlókat tartanak majd további négy helyszínen. A projekt programjainak négy év alatt kell lebonyolódniuk.

Gyerekzsivaj töltötte be a családi nap fedett színpaddal és rendezvénysátrak fölállításával kiépített helyszínét, ami nem csoda, hiszen a délután háromkor kezdődő programok elsősorban a gyerekeknek – ezáltal a gyermekes családoknak – kedveztek. Ilyenekből a reptéri lakótelepen elég sok van, így már koradélután remek hangulat alakult ki a nyáriasan meleg, napsütéses délutánon.

A helyi identitás és társadalmi kohézió erősítését szolgáló projekt egyik pillérét adják a város öt pontján a következő években megtartandó családi napi rendezvények, amelyek közül az elsőt tartották szombaton a reptéri lakótelepen.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A Country Road együttes délutáni koncertje azonban nemcsak a gyerekeknek szólt: az általuk játszott nosztalgikus muzsika az idősebb korosztályok szívét is megdobogtatta. 
Esteledvén, a hét órakor megtartott közös – és ingyenes – paprikás krumpli vacsora után utcabállá lényegült át a helyszín, ekkor már az Easter együttes volt a hangulatfelelős.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A programot szervező Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár intézményvezetőjét, dr. Magóné Tóth Gyöngyit a folytatásról is kérdeztük a helyszínen, azonban jelenleg még csak annyit tudott közölni, hogy még további négy hasonló rendezvényt kell megtartaniuk a város másik négy alkalmas helyszínén. Az intézményvezető egyelőre sem a pontos helyszínekről, sem az alkalmak időpontjáról nem tudott tájékoztatást adni, csupán annyit tudtunk meg, hogy a programoknak négy év alatt kell lezajlaniuk.

Ezért csak találgatni tudunk, de meglepődnénk, ha a szőlőkközi szabadidőpark, illetve a Kubikus park kimaradna a helyszínek közül, de remek családi napot lehetne tartani a Csajda-kertben és a KSE Városi Sporttelepen is.

Aztán majd meglátjuk.

Addig is, aki lemaradt, az alábbi videó segítségével kaphat egy kis ízelítőt a rendezvény hangulatából, amiben igyekeztünk mindent egyben bemutatni, ami izgalmassá tette ezt a délutánt.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei