2021. 10. 16. szombat
Gál
: 360 Ft   : 310 Ft Benzin: 428.6 Ft/l   Dízel: 432.1 Ft/l   Írjon nekünk

Egyhavi illetmény jótékony célra – Körmendy Szabolcs kezdeményezéséhez sorra csatlakoztak a kalocsai képviselők és a polgármester

Egyhavi illetmény jótékony célra – Körmendy Szabolcs kezdeményezéséhez sorra csatlakoztak a kalocsai képviselők és a polgármester
Illés György Cinó  |  2021. 04. 06., 18:30

Múlt héten dr Körmendy Szabolcs képviselő egy hozzá érkező, privát megkeresés alapján adománygyűjtésre hívta ismerőseit, mégpedig a kalocsai Máltai Szeretetszolgálat megsegítésére. Amint arról dr. Filvig Géza polgármester is beszámolt közösségi médiás oldalán, a képviselő egy havi tiszteletdíját ajánlotta föl a kezdeményezés útnak indításakor, amelyhez az óta a képviselők sorban csatlakoztak, ahogyan maga a polgármester is.

Dr. Körmendy Szabolcs múlt hétfőn fordult a közösségi médiában ismerőseihez, idézve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi önkéntesének hozzá intézett kérését:

...Egyrészt sokkal többen kérik a támogatásunkat. Ruhára is, de főleg élelmiszerre van szükségük olyan embereknek, akik a pandémia miatt kerültek krízishelyzetbe. ... Nekünk sajnos erősen korlátozzák a gyűjtési módokat, lehetőségeket. Be kell tartanunk a központunk által előírt szabályokat. ... Bevételeink megszűntek, hiszen a régebben a máltais teremben jógázók, rajzolók mostanában nem jöhetnek. Az általuk fizetett bérleti díj fedezte bevásárlásainkat, az üzemanyag költséget. Kérem, amennyiben lehetősége van, segítsen nekünk megtalálni az utat, hogy mi is segíthessünk...”

A képviselő, egy személyben a kalocsai COViD osztály orvosa maga is szeretne segíteni, azonban  az aktív adománygyűjtésre most nincs módja. Mindazonáltal mindenkit kér, aki tud, hogy segítsen!
Körmendy Szabolcs jó példával is elöl járt:

„ÁPRILIS HAVI TISZTELETDÍJAM FELAJÁNLÁSÁVAL GYŰJTÉST KEZDEMÉNYEZEK. KÉREK MINDENKIT, AKI TUD SEGÍTENI, A MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLAT HELYI IRODÁJÁBAN JELENTKEZZEN!”

– írja a képviselő.


Azt, hogy a kalocsai szervezet kapja a pénzt, azzal tudjuk biztosítani hogy készpénzben adományozunk!” – hívja föl a figyelmet a képviselő, megadva a segítségnyújtás lehetséges módozatait is:
Az aktivisták a Kossuth utca 22. szám alatti irodában hétköznap 9-14 óra között várják a pénzbeli, ruha vagy tartós élelmiszer adományokat, illetve bármilyen más segítséget, további információ pedig a 70/382-4568-as telefonszámon kapható.

Kedd délután közzétett bejegyzésében Filvig Géza polgármester is megosztja Körmendy Szabolcs facebookos kezdeményezését, és arról is beszámol, hogy

KALOCSA TÖBB VÁLLALKOZÓJÁT MEGKERESTE E-MAILBEN, KÉRVE, HOGY LEHETŐSÉGEIHEZ MÉRTEN MINDENKI SEGÍTSEN A SZERVEZETNEK.

A polgármester fölhívja a figyelmet, hogy a szervezet a koronavírus-járvány miatt jó ideje elesett bevételeitől, miközben a hozzájuk forduló segítségre szorulók száma egyre csak nő.


Filvig Géza bejegyzésében azt is leírja, hogy

A VÁLLALKOZÓK MEGKERESÉSE SIKERESNEK BIZONYULT, MÁR ÉRKEZETT VISSZAJELZÉS, HOGY TÖBBEN KÍVÁNNAK CSATLAKOZNI AZ AKCIÓHOZ!

A felajánlásokért ezúton is köszönetet mondott Filvig Géza mindenkinek, aki eddig segített, vagy a későbbiekben segíteni szeretne.
Sőt, e hálának most tárgyi formát is adnak:

Elismerésünk jeléül pedig, aki a Máltai Szeretetszolgálatnak leadja adományát az elkövetkező két hétben, és jelzi, hogy dr. Körmendy Szabolcs felhívásának keretében teszi, támogatói oklevélben fogjuk részesíteni!”
„FOGJUNK ÖSSZE, SEGÍTSÜK A MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLATON KERESZTÜL IS RÁSZORULÓ TÁRSAINKAT, MERT ÍGY LESZ KALOCSA VELÜNK, MINDANNYIUNKKAL ERŐSEBB‼”

– írja a polgármester.Bortóképünk az eredeti közösségi médiás felhívás illusztrációja.
Pannonhalma, a Szent Márton-bazilika déli kapuja a kerengőből (Porta speciosa, XIII.. sz.) Szent Márton megosztja köpenyét a koldussal 1875.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 16., 13:53
A legnagyobb visszaesést Litvániában mérték, 56,8 százalékosat, a legnagyobb növekedést pedig Cipruson, 12,1 százalékosat. Még >>>
2021. 10. 15., 18:40
Újabb tizenkét súlyos állapotban lévő Covid-beteget szállítanak pénteken Romániából Magyarországra - közölte a román egészségügyi minisztérium. Még >>>
2021. 10. 15., 17:43
Az új óvodához, majd a Paksi közben épülő Inkubátorházhoz látogattak el a délután folyamán, ahol Boromisza Viktor, a Városüzemeltetési és Fejlesztési Osztály vezetője vezette körbe a testület tagjait és általános képet adott az építkezések műszaki hátteréről. Még >>>
2021. 10. 15., 15:44
Ha eddig rossz emlékeid lettek volna a tökfőzelékkel kapcsolatosan, ez a recept talán megváltoztatja az előítéleteidet. Próbáld ki az NlCafe könnyű, gyors és egyszerű tejfölös tökfőzelék receptjét! Még >>>
2021. 10. 15., 14:50
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy 2021. október 18.-án 7:00 órától – 2021. október 22.-én 12:00 óráig, a Sörház köz közútjában elhelyezkedő csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása, és a folyóka elemek cseréje érdekében, a munkaterület környezetében a közút teljes szélességben lezárásra kerül. Még >>>
2021. 10. 15., 12:10
A következő napokban elég hideg hajnalok várnak reánk hazánkban az Időkép szerint. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés