2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Egyhavi illetmény jótékony célra – Körmendy Szabolcs kezdeményezéséhez sorra csatlakoztak a kalocsai képviselők és a polgármester

Egyhavi illetmény jótékony célra – Körmendy Szabolcs kezdeményezéséhez sorra csatlakoztak a kalocsai képviselők és a polgármester
Illés György Cinó  |  2021. 04. 06., 18:30

Múlt héten dr Körmendy Szabolcs képviselő egy hozzá érkező, privát megkeresés alapján adománygyűjtésre hívta ismerőseit, mégpedig a kalocsai Máltai Szeretetszolgálat megsegítésére. Amint arról dr. Filvig Géza polgármester is beszámolt közösségi médiás oldalán, a képviselő egy havi tiszteletdíját ajánlotta föl a kezdeményezés útnak indításakor, amelyhez az óta a képviselők sorban csatlakoztak, ahogyan maga a polgármester is.

Dr. Körmendy Szabolcs múlt hétfőn fordult a közösségi médiában ismerőseihez, idézve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi önkéntesének hozzá intézett kérését:

...Egyrészt sokkal többen kérik a támogatásunkat. Ruhára is, de főleg élelmiszerre van szükségük olyan embereknek, akik a pandémia miatt kerültek krízishelyzetbe. ... Nekünk sajnos erősen korlátozzák a gyűjtési módokat, lehetőségeket. Be kell tartanunk a központunk által előírt szabályokat. ... Bevételeink megszűntek, hiszen a régebben a máltais teremben jógázók, rajzolók mostanában nem jöhetnek. Az általuk fizetett bérleti díj fedezte bevásárlásainkat, az üzemanyag költséget. Kérem, amennyiben lehetősége van, segítsen nekünk megtalálni az utat, hogy mi is segíthessünk...”

A képviselő, egy személyben a kalocsai COViD osztály orvosa maga is szeretne segíteni, azonban  az aktív adománygyűjtésre most nincs módja. Mindazonáltal mindenkit kér, aki tud, hogy segítsen!
Körmendy Szabolcs jó példával is elöl járt:

„ÁPRILIS HAVI TISZTELETDÍJAM FELAJÁNLÁSÁVAL GYŰJTÉST KEZDEMÉNYEZEK. KÉREK MINDENKIT, AKI TUD SEGÍTENI, A MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLAT HELYI IRODÁJÁBAN JELENTKEZZEN!”

– írja a képviselő.


Azt, hogy a kalocsai szervezet kapja a pénzt, azzal tudjuk biztosítani hogy készpénzben adományozunk!” – hívja föl a figyelmet a képviselő, megadva a segítségnyújtás lehetséges módozatait is:
Az aktivisták a Kossuth utca 22. szám alatti irodában hétköznap 9-14 óra között várják a pénzbeli, ruha vagy tartós élelmiszer adományokat, illetve bármilyen más segítséget, további információ pedig a 70/382-4568-as telefonszámon kapható.

Kedd délután közzétett bejegyzésében Filvig Géza polgármester is megosztja Körmendy Szabolcs facebookos kezdeményezését, és arról is beszámol, hogy

KALOCSA TÖBB VÁLLALKOZÓJÁT MEGKERESTE E-MAILBEN, KÉRVE, HOGY LEHETŐSÉGEIHEZ MÉRTEN MINDENKI SEGÍTSEN A SZERVEZETNEK.

A polgármester fölhívja a figyelmet, hogy a szervezet a koronavírus-járvány miatt jó ideje elesett bevételeitől, miközben a hozzájuk forduló segítségre szorulók száma egyre csak nő.


Filvig Géza bejegyzésében azt is leírja, hogy

A VÁLLALKOZÓK MEGKERESÉSE SIKERESNEK BIZONYULT, MÁR ÉRKEZETT VISSZAJELZÉS, HOGY TÖBBEN KÍVÁNNAK CSATLAKOZNI AZ AKCIÓHOZ!

A felajánlásokért ezúton is köszönetet mondott Filvig Géza mindenkinek, aki eddig segített, vagy a későbbiekben segíteni szeretne.
Sőt, e hálának most tárgyi formát is adnak:

Elismerésünk jeléül pedig, aki a Máltai Szeretetszolgálatnak leadja adományát az elkövetkező két hétben, és jelzi, hogy dr. Körmendy Szabolcs felhívásának keretében teszi, támogatói oklevélben fogjuk részesíteni!”
„FOGJUNK ÖSSZE, SEGÍTSÜK A MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLATON KERESZTÜL IS RÁSZORULÓ TÁRSAINKAT, MERT ÍGY LESZ KALOCSA VELÜNK, MINDANNYIUNKKAL ERŐSEBB‼”

– írja a polgármester.Bortóképünk az eredeti közösségi médiás felhívás illusztrációja.
Pannonhalma, a Szent Márton-bazilika déli kapuja a kerengőből (Porta speciosa, XIII.. sz.) Szent Márton megosztja köpenyét a koldussal 1875.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK