2022. 01. 19. szerda
Márió, Sára
: 357 Ft   : 313 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Egyhavi illetmény jótékony célra – Körmendy Szabolcs kezdeményezéséhez sorra csatlakoztak a kalocsai képviselők és a polgármester

Egyhavi illetmény jótékony célra – Körmendy Szabolcs kezdeményezéséhez sorra csatlakoztak a kalocsai képviselők és a polgármester
Illés György Cinó  |  2021. 04. 06., 18:30

Múlt héten dr Körmendy Szabolcs képviselő egy hozzá érkező, privát megkeresés alapján adománygyűjtésre hívta ismerőseit, mégpedig a kalocsai Máltai Szeretetszolgálat megsegítésére. Amint arról dr. Filvig Géza polgármester is beszámolt közösségi médiás oldalán, a képviselő egy havi tiszteletdíját ajánlotta föl a kezdeményezés útnak indításakor, amelyhez az óta a képviselők sorban csatlakoztak, ahogyan maga a polgármester is.

Dr. Körmendy Szabolcs múlt hétfőn fordult a közösségi médiában ismerőseihez, idézve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi önkéntesének hozzá intézett kérését:

...Egyrészt sokkal többen kérik a támogatásunkat. Ruhára is, de főleg élelmiszerre van szükségük olyan embereknek, akik a pandémia miatt kerültek krízishelyzetbe. ... Nekünk sajnos erősen korlátozzák a gyűjtési módokat, lehetőségeket. Be kell tartanunk a központunk által előírt szabályokat. ... Bevételeink megszűntek, hiszen a régebben a máltais teremben jógázók, rajzolók mostanában nem jöhetnek. Az általuk fizetett bérleti díj fedezte bevásárlásainkat, az üzemanyag költséget. Kérem, amennyiben lehetősége van, segítsen nekünk megtalálni az utat, hogy mi is segíthessünk...”

A képviselő, egy személyben a kalocsai COViD osztály orvosa maga is szeretne segíteni, azonban  az aktív adománygyűjtésre most nincs módja. Mindazonáltal mindenkit kér, aki tud, hogy segítsen!
Körmendy Szabolcs jó példával is elöl járt:

„ÁPRILIS HAVI TISZTELETDÍJAM FELAJÁNLÁSÁVAL GYŰJTÉST KEZDEMÉNYEZEK. KÉREK MINDENKIT, AKI TUD SEGÍTENI, A MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLAT HELYI IRODÁJÁBAN JELENTKEZZEN!”

– írja a képviselő.


Azt, hogy a kalocsai szervezet kapja a pénzt, azzal tudjuk biztosítani hogy készpénzben adományozunk!” – hívja föl a figyelmet a képviselő, megadva a segítségnyújtás lehetséges módozatait is:
Az aktivisták a Kossuth utca 22. szám alatti irodában hétköznap 9-14 óra között várják a pénzbeli, ruha vagy tartós élelmiszer adományokat, illetve bármilyen más segítséget, további információ pedig a 70/382-4568-as telefonszámon kapható.

Kedd délután közzétett bejegyzésében Filvig Géza polgármester is megosztja Körmendy Szabolcs facebookos kezdeményezését, és arról is beszámol, hogy

KALOCSA TÖBB VÁLLALKOZÓJÁT MEGKERESTE E-MAILBEN, KÉRVE, HOGY LEHETŐSÉGEIHEZ MÉRTEN MINDENKI SEGÍTSEN A SZERVEZETNEK.

A polgármester fölhívja a figyelmet, hogy a szervezet a koronavírus-járvány miatt jó ideje elesett bevételeitől, miközben a hozzájuk forduló segítségre szorulók száma egyre csak nő.


Filvig Géza bejegyzésében azt is leírja, hogy

A VÁLLALKOZÓK MEGKERESÉSE SIKERESNEK BIZONYULT, MÁR ÉRKEZETT VISSZAJELZÉS, HOGY TÖBBEN KÍVÁNNAK CSATLAKOZNI AZ AKCIÓHOZ!

A felajánlásokért ezúton is köszönetet mondott Filvig Géza mindenkinek, aki eddig segített, vagy a későbbiekben segíteni szeretne.
Sőt, e hálának most tárgyi formát is adnak:

Elismerésünk jeléül pedig, aki a Máltai Szeretetszolgálatnak leadja adományát az elkövetkező két hétben, és jelzi, hogy dr. Körmendy Szabolcs felhívásának keretében teszi, támogatói oklevélben fogjuk részesíteni!”
„FOGJUNK ÖSSZE, SEGÍTSÜK A MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLATON KERESZTÜL IS RÁSZORULÓ TÁRSAINKAT, MERT ÍGY LESZ KALOCSA VELÜNK, MINDANNYIUNKKAL ERŐSEBB‼”

– írja a polgármester.Bortóképünk az eredeti közösségi médiás felhívás illusztrációja.
Pannonhalma, a Szent Márton-bazilika déli kapuja a kerengőből (Porta speciosa, XIII.. sz.) Szent Márton megosztja köpenyét a koldussal 1875.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 14., 09:01
A beruházás során egy 5.300 négyzetméteres csarnok létesül, melyben egy 1600 négyzetméteres üzem és gyártórész, egy 3700 négyzetméteres logisztikai raktár, valamint egy 500 négyzetméteres irodarész kerül kialakításra. A kivitelezési munkálatok heteken belül indulnak és a tervek szerint 2023 júniusában fejeződnek be.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 18., 19:06
Főképp az ország északi, északnyugati részén okozott károkat a viharos szél. Folyamatosan csörögtek a Katasztrófavédelem telefonjai. Még >>>
2022. 01. 18., 18:11
Ez a szám még tovább nőhet, az adatok ugyanis még nem tartalmazzák a decemberi bér- és járulékadatokat. Még >>>
2022. 01. 18., 14:00
2022. 01. 18., 13:28
Több, mint fél évszázaddal ezelőtt indult a keresztény egyházak közeledését és a közös keresztény alapokat megjelenítő ökumenikus imahét, amely tegnap vette kezdetét. Még >>>
2022. 01. 18., 13:18
Tegnap kezdték az építkezést, a terv szerint még idén megnyithatnak. Még >>>
2022. 01. 18., 09:04
A Tázlár Solar Park éves szinten több mint 36 ezer háztartás ellátásához elegendő villamosenergiát termel majd. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés