2022. 06. 27. hétfő
László
: 404 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Egymilliárdnál több civil pályázati forrás érkezett Bács-Kiskunba

Egymilliárdnál több civil pályázati forrás érkezett Bács-Kiskunba
Zsiga Ferenc  |  2021. 09. 24., 08:06

Idén is előkelő helyen végeztek Bács-Kiskun megye civilszervezetei (egyesületek és alapítványok) az elnyert állami források tekintetében – mondta szeptember 22-én, szerdán a Megyeházán tartott konferencián Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkára. Három forrásból egymilliárd forintnál is több támogatást kaptak a helyi civilszervezetek –köztük szép számmal a kalocsai járásban működők - az elnyert pályázatok összesítése alapján. A fórumot a „CIVIL INFO – NEA 2022” című országos tájékoztató sorozat részeként rendezték meg a Megyeházán.

A Bács-Kiskun Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ idén tizedik alkalommal megrendezett konfrenciáján Dr. Mák Kornél, a megyei közgyűlés alelnöke beszédében azt hangsúlyozta: a hazai civilszervezettek a rendszerváltást követően keltek életre, működésük az utóbbi években kapott nagy lendületet, amelyben a megyei önkormányzatnak is jelentős szerepe volt.


Forrás: Facebook / Dr. Mák Kornél

A kalocsai születésű Dr. Salacz László országgyűlési képviselő köszöntő beszédében rámutatott: fontosak a mostanihoz hasonló tájékoztató rendezvények, amelyek iránymutatást adnak. A képviselő szerint mindenki bátran tervezhet, mert a kormány a járvány miatt nem szeretne újabb lezárásokat.


Forrás: Facebook / Dr. Mák Kornél

A konferencián Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkára számolt be az ide pályázati eredményekről. Mint elhangzott:

A Nemzeti Együttműködési Alap (NEA), a tavaly létrehozott Falusi Vivil Alap, illetve az idén bevezetett Városi Civil Alap forrásaira óriási érdeklődés mutatkozott."

A Falusi Civil Alapnál háromszoros, míg a Városi Civil Alapnál tízszeres volt a túljelentkezés. Tudom, hogy az 5-5 milliárdos keretből sokan nem jutottak forrásokhoz, de mindenkit arra biztatok, hogy próbálják meg jövőre"

– fogalmazott a helyettes államtitkár.


Forrás: Facebook / Dr. Mák Kornél

Szalay-Bobrovniczky Vince a Bács-Kiskun megyei tapasztalok alapján azt mondta:

a térségben működő civilek idén is sikeresek voltak. A NEA keretből közel 530 millió, a Falusi Civil Alapból 245 millió, míg a Városi Civil Alapból 275 millió forint érkezett a megye egyesületeihez illetve alapítványaihoz. Mindezekkel együtt 2021-ben a megyében működő civilszervezetek összesen több mint egymilliárd forintos állami forráshoz jutottak programjaik megvalósításához.


Forrás: Facebook / Dr. Mák Kornél

A 2022-es pályázatokkal kapcsolatban elmondták, hogy azokban nagyobb horderejű változások nem lesznek. Bejelentették, hogy a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázatai október 4-én jelennek meg.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 27., 14:31
57 fokig forrósodik az autó utastere a budapesti rendőrök figyelemfelhívó videóján. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét! Még >>>
2022. 06. 26., 21:10
A független jelöltként induló Vargyas Lászlót választották Dunaszentbenedek polgármesterévé a vasárnap tartott időközi voksoláson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közölt adatokból. Még >>>
2022. 06. 26., 20:32
Eldőlt, ki fogja Dunaszentbenedek érdekeit szolgálni az elkövetkezendő két évben. Még >>>
2022. 06. 26., 14:42
Szombat este kilenctől a II. Food Truck Show színvonalát emelve a Tattoos együttes, Kalocsa egyik legrégebbi zenekara állt színpadra, akik saját számaik mellett a nyolcvanas évek rock slágereit játszották. Még >>>
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK