2021. 10. 24.
Salamon
: 363 Ft   : 312 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Egymilliárdnál több civil pályázati forrás érkezett Bács-Kiskunba

Egymilliárdnál több civil pályázati forrás érkezett Bács-Kiskunba
Zsiga Ferenc  |  2021. 09. 24., 08:06

Idén is előkelő helyen végeztek Bács-Kiskun megye civilszervezetei (egyesületek és alapítványok) az elnyert állami források tekintetében – mondta szeptember 22-én, szerdán a Megyeházán tartott konferencián Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkára. Három forrásból egymilliárd forintnál is több támogatást kaptak a helyi civilszervezetek –köztük szép számmal a kalocsai járásban működők - az elnyert pályázatok összesítése alapján. A fórumot a „CIVIL INFO – NEA 2022” című országos tájékoztató sorozat részeként rendezték meg a Megyeházán.

A Bács-Kiskun Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ idén tizedik alkalommal megrendezett konfrenciáján Dr. Mák Kornél, a megyei közgyűlés alelnöke beszédében azt hangsúlyozta: a hazai civilszervezettek a rendszerváltást követően keltek életre, működésük az utóbbi években kapott nagy lendületet, amelyben a megyei önkormányzatnak is jelentős szerepe volt.


Forrás: Facebook / Dr. Mák Kornél

A kalocsai születésű Dr. Salacz László országgyűlési képviselő köszöntő beszédében rámutatott: fontosak a mostanihoz hasonló tájékoztató rendezvények, amelyek iránymutatást adnak. A képviselő szerint mindenki bátran tervezhet, mert a kormány a járvány miatt nem szeretne újabb lezárásokat.


Forrás: Facebook / Dr. Mák Kornél

A konferencián Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkára számolt be az ide pályázati eredményekről. Mint elhangzott:

A Nemzeti Együttműködési Alap (NEA), a tavaly létrehozott Falusi Vivil Alap, illetve az idén bevezetett Városi Civil Alap forrásaira óriási érdeklődés mutatkozott."

A Falusi Civil Alapnál háromszoros, míg a Városi Civil Alapnál tízszeres volt a túljelentkezés. Tudom, hogy az 5-5 milliárdos keretből sokan nem jutottak forrásokhoz, de mindenkit arra biztatok, hogy próbálják meg jövőre"

– fogalmazott a helyettes államtitkár.


Forrás: Facebook / Dr. Mák Kornél

Szalay-Bobrovniczky Vince a Bács-Kiskun megyei tapasztalok alapján azt mondta:

a térségben működő civilek idén is sikeresek voltak. A NEA keretből közel 530 millió, a Falusi Civil Alapból 245 millió, míg a Városi Civil Alapból 275 millió forint érkezett a megye egyesületeihez illetve alapítványaihoz. Mindezekkel együtt 2021-ben a megyében működő civilszervezetek összesen több mint egymilliárd forintos állami forráshoz jutottak programjaik megvalósításához.


Forrás: Facebook / Dr. Mák Kornél

A 2022-es pályázatokkal kapcsolatban elmondták, hogy azokban nagyobb horderejű változások nem lesznek. Bejelentették, hogy a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázatai október 4-én jelennek meg.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)
2021. 10. 20., 08:21
Gépész-, vegyész-, villamosmérnök-hallgatók sora kereste fel a Paks II. standját a BME jubileumi állásbörzéjén. Más műszaki, illetve egyéb szakokon tanulók közül is sokan érdeklődtek a szakmai gyakorlati lehetőség, valamint a nyitott pozíciók iránt. (x)
2021-10-19 14:50:00
A nyár folyamán a kalocsai Cigány Szív Egyesület és a Kultúrpart csapata szervezésében, pályázati forrás felhasználásával négy alkalommal utazhattak roma gyerekek és felnőtt kísérőik a fővárosba, hogy ott megtekintsék a főbb látványosságokat, izgalmas programokon vehessenek részt. A kirándulásokról egy vidám videofilm készült, amelyet most tettek közzé – tekintsék meg a KALOhíreken!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>
2021. 10. 23., 09:33
Az egészségügyi szakértők egyre inkább hangsúlyozzák, hogy lehet valaki fitt és kissé túlsúlyos egyszerre, a testtömegindex nem mérvadó és ez alapján nem lehet megfelelő képet kapni valakinek az egészségi állapotáról. Még >>>
2021. 10. 22., 15:40
A Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájának 7. és 8. osztályos diákjai rendhagyó történelemóra keretei között mutatták ma be a 65 évvel ezelőtt történteket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés