2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Életmentőink egy napja – Programkavalkád a mentőállomáson

2017. 05. 17., 17:22
Életmentőink egy napja – Programkavalkád a mentőállomáson

Széles közönséget megszólító programmal rukkolt elő idei nyílt napja apropóján a kalocsai mentőállomás legénysége. Szerették volna, hogy a korábbi évek gyakorlatához képest színesebb, akciódúsabb palettával várják a hozzájuk érkező kíváncsiskodókat. Sikerült!

Nacsa Tivadar vezető mentőtiszt arról számolt be, hogy a május 20-i alkalmat amolyan „kibővített nyílt napként” tartják számon, amikor nemcsak a mentőállomás felszereltségét és az ott folyó mindennapokat szerették volna megmutatni az érdeklődőknek, hanem tartalmas kísérőrendezvényekkel is marasztalják őket.

Forrás: Kalocsai Mentőállomás / Facebook - Szalay Attila Photography

Ehhez több társszervezettől kértek és kaptak segítséget.
– A Magyar Vöröskereszt kalocsai szervezete segített abban, hogy egyik programelemünk egy véradás legyen, így a látogatóknak és a dolgozóknak egyaránt módja lesz segítő kart nyújtani, és valószínűleg nem is kell majd annyit várakozni, mint az általános alkalmakkor. Tíztől délig a Kalocsai Egészségfejlesztési Iroda vállalta, hogy állapotfelmérést és tanácsadást fog végezni nálunk. Ezzel ugyancsak bárki élhet, aki eljön a nyílt napra. Megint másik programelem, hogy a Mentőalapítvány jóvoltából sikerült vásárolniuk egy ambu babát, amelyen az elsősegély-nyújtási ismereteiket porolhatják le, frissíthetik fel, vagy tökéletesíthetik az érdeklődők, bajtársaink közreműködésével és útmutatásával – vázolta a május 20-i felhozatalt Nacsa Tivadar.

A kalocsai mentőállomás vezetője emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy ahogyan az elmúlt években, ezúttal is be fogják mutatni a mentőautóikat, mentéstechnikai eszközeiket, valamint általában az állomáson folyó munkát.

– Egyszerű állomáslátogatásból, véleményem szerint valódi nyílt napot sikerült összeállítanunk. A cél az volt, hogy minél többeket megszólítsunk – hangzik a zárszó Nacsa Tivadartól, remélve, hogy sikerült felkelteni az érdeklődők figyelmét és találkoznak a helyszínen.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK