2022. 01. 25. kedd
Pál
: 361 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Elismerő plakettet kapott a honvédségtől Lakatos Andor levéltárvezető

Elismerő plakettet kapott a honvédségtől Lakatos Andor levéltárvezető
Cserenkó Gábor  |  2020. 12. 17., 09:01

Szűcs Imre ezredes, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka a közelmúltban köszönetét és elismerését fejezte ki Dr. Lakatos Andornak, a Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár vezetőjének.

Az elismerés annak szól, hogy az 1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda munkatársa, Dr. Karácsonyiné Simó Csilla történész főhadnagy asszony kutatómunkája során felhasználhatta a Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár anyakönyveit és az egyes gyülekezetek történeteit leíró dokumentumokat.

Továbbá dr. Lakatos Andor levéltárvezető a Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár elektronikus archívumát térítésmentesen a megyei hadisír gondozásért felelős katonai szervezet rendelkezésére bocsátotta.

A hadisírgondozás, valamint a honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése érdekében kifejtett munkájáért"– áll a plaketten.


Az elismerés valójában a Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár e-kutatás szolgáltatását illeti, és annak a szakmai együttműködésnek az eredménye, melyben partnerünk, Dr. Karácsonyiné Simkó Csilla t. főhadnagy, a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei hadisír részlegvezetője – mondta Dr. Lakatos Andor.

Hozzátette: tíz esztendeje működik a Matricula-Historia-online szolgáltatás a Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár honlapján. Terveik szerint 2020. december 22-31. között, tíz napon át szabadon (ingyenesen) böngészhető lesz az e-kutatás szolgáltatások tartalma regisztrált kutatóink számára.A jelzett időszakra érvényes kutatói regisztrációt szintén december 22-31. között, díjmentesen lehet majd a Levéltár honlapján elvégezni.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>
2022. 01. 25., 13:19
Teljes terjedelmében égett egy személyautó az 5409-es út 2-es kilométerénél, Kiskunmajsa közelében. Még >>>
2022. 01. 25., 11:55
A Dunapatajhoz tartozó tó és környezete, az elmúlt néhány év során soha nem látott, többszáz millió forintos fejlesztésen esett át, de még átadásra sem kerül egy-egy beruházás eredménye, Dusnoki Csaba polgármester és csapata már a következőt tervezi. Még >>>
2022. 01. 25., 09:35
A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt feljelentést tett az illetékes ügyészségen. Még >>>
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés