2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Felelősek vagyunk egymásért-Milliós támogatással segíti az Akker-Plus a vírus elleni védekezést

Felelősek vagyunk egymásért-Milliós támogatással segíti az Akker-Plus a vírus elleni védekezést
2020. 05. 21., 09:24

Az idén harminc éves, kiskőrösi székhelyű Akker-Plus Kft. vezetősége hisz abban, hogy azoknak a településeknek és régióknak a lakóiért, közösségeiért felelősséggel tartozik, ahol a cég üzletei jelen vannak, ahonnan építkezők és vásárlók tízezrei érkeznek hozzájuk évente, épp ezért a koronavírus -járvány idején is kivették részüket a segítségnyújtásból. A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház mellett a kiskunhalasi Semmelweis Kórházat (mely a Szegedi Tudományegyetem Oktatókórháza), de az idősgondozást és iskolásokat is segítettek támogatásaikkal.

Konténert, kávéfőzőket, nőgyógyászati eszközt, levegőszűrő berendezést és mobilsticket is adományozott a harminc éves építőanyag forgalmazó cég az elmúlt két hónapban.

A vállalkozás már a járványidőszak kezdetén gyorsan reagált a megkeresésekre. Az első napokban, átmeneti megoldásként egy sátrat állítottunk fel a megyei kórház udvarán szűrőállomás gyanánt, de látva, hogy nem tökéletes megoldás, kutatni kezdtünk más lehetőségek után. Az Akker-Plus Kft. és a MesterBau Kft. gyakorlatilag az első sóhajunkat meghallva, pár napon belül megrendelte és leszállította azt a fűthető-hűthető irodakonténert, ami azóta is üzemel, és aminek árából maga a gyártó és forgalmazó cég eleve elengedett többszázezer forintot, amikor megtudta, hogy jótékony célra lesz.– adta hírül dr. Szabó István, a megyei kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának osztályvezetőfőorvosa, aki a beszerzést elindította.


A konténer ugyan már két hónappal ezelőtt a jelenlegi helyére került, az Akker-Plus Kft. azonban május 12-én, kedden reggel újabb pakkal érkezett a megyei kórházhoz. Most hat Dolce Gusto kávéfőzővel és az azokhoz tartozó kávékapszulákkal igyekezett segítséget nyújtani az intézmény működéséhez, melyeket dr. Horváth Zsolt orvosigazgató vett át és köszönt meg a munkatársak nevében.

Kávéfőzőből a Kiskunhalasi Semmelweis Kórháznak is jutott. Ők május 13-án szerdán kapták meg az adományokat. De hozzájuk sem csak ezzel érkezett Endrődi Ferenc Pál, az Akker-Plus Kft. tulajdonos ügyvezetője. Ahogy ő fogalmazott: mindkét zsebében hozott ajándékot.

Felelősek vagyunk egymásért, a jövőnkért, a környezetünkért, azokért a városokért, ahol cégünknek piaca van. Az Akker-Plus Kft. idén harminc éves. A filozófiánk már a korábbi évtizedekben kialakult ezen a téren is. Mindig együttműködtünk a városokkal, a civil szervezetekkel, a lakossággal, és támogatást nyújtottunk rendre a kultúra, a sport vagy most épp az egészségügy területén, igyekezvén így méltón köszönetet mondani minden közösségnek, ahová tartozunk. Épp ezért most ide is mindkét zsebünkben hoztunk valamit. Az egyikben hat kávéfőzőt, a másikban egy nagyobb csomagot. Nagyságrendileg 1-2 millió forint közötti összeget, aminek a helyét pillanatok alatt már meg is találta a kórház vezetése – nyilatkozta Endrődi Ferenc Pál.Tőle dr. Ördögh Csaba orvosigazgató főorvos és dr. Szepesvári Szabolcs, főigazgató főorvos vette át a kávéfőzőket és fogadta a pénzadományt.

Nagyon hálásak vagyunk minden adományért, minden adományozónak. Az Akker-Plus Kft. felajánlását egy nőgyógyászati eszköz beszerzésére szeretnénk fordítani, amivel még biztonságosabbá tehetjük a szülészeti-nőgyógyászati beavatkozásokat. Bár a kávéfőzők nem tipikus kórházi eszközök, mégis nagyon hasznosak, tekintve, hogy mindennaposak a hosszú, nehéz műszakok, amik alatt az éber orvos és ápoló épp olyan fontos, mint a megfelelő műszerek megléte.– tette hozzá, dr. Ördögh.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK