2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Fokozódó járványhelyzet – Változik a meghirdetett programok, szolgáltatások rendje

Fokozódó járványhelyzet – Változik a meghirdetett programok, szolgáltatások rendje
Illés György Cinó  |  2020. 11. 05., 12:25

Amint közismert, újra szigorítások léptek életbe, miután tegnapelőtt éjféltől különleges jogrend is életbe lépett a koronavírus-járvány második hullámának erősödése miatt. Ez több program lebonyolítását és a kulturális intézmények működését is befolyásolja. Bizonyára a közeljövőben még sok hasonló közlemény nyomán kell olvasóinkat tájékoztatnunk, e cikkben a Szent István király templomban tartandó terményáldó szentmisével és a hozzá kapcsolódó főzőversennyel kapcsolatban Mészáros István templomigazgató által portálunkhoz eljuttatott közleményt, a könyvtár olvasókhoz címzett tájékoztatását, valamint a hétvégi jótékonysági esttel kapcsolatban a Pirates Family MC üzeneteit, továbbá dr. Filvig Géza polgármester videoüzenetét közvetítjük.

Amint arról korábban hírt adtunk, az elmaradt Paprikafesztivál paprikás ételek főzőversenyének elmaradása miatti hiány pótlása végett kezdett szervező munkába a Szent István Lelkészség. A főzőversenyt eleve a személyes érintkezés minimalizálásával tervezték lebonyolítani, de a fokozódó veszélyhelyzet miatt tovább fokozták a szervezők a biztonsági protokollt – tájékoztatta portálunkat dr. Mészáros István templomigazgató, amiből azonban a versenyzők alig fognak valamit észlelni.

A zsűrit és a sajtót érintő változások a paprikás főzőversenyen

– A COVID-19 járvány erősödése miatt kénytelenek vagyunk mi is óvintézkedéseket hozni.

A PAPRIKÁS ÉTELEK FŐZŐVERSENYÉT UGYAN VÁLTOZATLAN MÓDON MEGTARTJUK,

azaz ki-ki az otthonában főzött paprikás étellel nevezhet, azonban a zsűri létszáma három főre csökken, hogy minél kevesebben legyenek együtt zárt térben, és az ételek zsűrizése a sajtó számára sem lesz nyilvános.– nyilatkozta a változásokról portálunknak a templomigazgató, hozzátéve, hogy a jeligével ellátott ételeket továbbra is várják a Szent István király Lelkészségen november 7-én délután 2 óráig.

AZ EREDMÉNYEKET A 2020. NOVEMBER 8-ÁN, VASÁRNAP 17.00 ÓRAKOR A SZENT ISTVÁN KIRÁLY TEMPLOMBAN KEZDŐDŐ ÜNNEPI SZENTMISE VÉGÉN HIRDETIK KI. EKKOR TARTJÁK MEG A TERMÉNYHÁLAADÁST, MEGÁLDVA AZ IDEI ÚJ PAPRIKÁT IS, AMIT A HÍVEK MAGUKKAL HOZNAK ÉS AZ OLTÁRNÁL A SZENTMISE ELŐTT ELHELYEZNEK.


A kölcsönzés nem, de a könyvtári programok szünetelnek

A Kalocsa Művelődési Központ és Könyvtár közösségi médiás oldalán szólította meg az olvasóközönséget.
Közleményük szerint a november 3-i kormányrendelet értelmében, valamint a járványügyi helyzetre való tekintettel, egymás egészségének megóvása érdekében

A KALOCSAI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS KÖNYVTÁR MINDEN ZÁRT TÉRBEN TÖRTÉNŐ PROGRAMJÁT, RENDEZVÉNYÉT, KLUBFOGLALKOZÁSÁT LEMONDJA, AZOK SZOLGÁLTATÁSÁT BIZONYTALAN IDEIG FELFÜGGESZTI.

Kérik, hogy akik rendszeres résztvevői a Szent István király út 2-4. szám alatti épületben zajlott klubfoglalkozásaiknak, vegyék föl a kapcsolatot csoportvezetőikkel a foglalkozások további részleteivel kapcsolatban!

A KALOCSAI SZÍNHÁZBAN TARTANDÓ SAJÁT BEFOGADOTT RENDEZVÉNYEK KÉSŐBBI IDŐPONTOKBAN KERÜLNEK MEGTARTÁSRA.

Ezekről az adott program szervezőségnél lehet érdeklődni.
E korlátozásoktól eltekintve

A KALOCSAI TOMORI PÁL VÁROSI KÖNYVTÁR TOVÁBBRA IS MŰKÖDIK ÉS FOGADJA VENDÉGEIT, A KÖLCSÖNZÉS ZAVARTALAN, DE MASZK HASZNÁLATA KÖTELEZŐ!

Bővebb felvilágosítás a 78/462-236-os telefonszámon kérhető szolgáltatásaikról.Megtartják a jótékonysági estet a balestben elhunyt házaspár családjaiért

Amint emlékezetes, október 23-án tragikus baleset történt egy ittas autóvezető hibájából az 51-es főúton Dusnok közelében, amelynek következtében egy motoros házaspár életét vesztette, négy árvát hagyva hátra.
A gyászolók megsegítésére motorostársaik, a foktői Pirates Family MC szervez jótékonysági estet november 7-ére. Előtte, délután kettőtől az elhunytakra emlékeznek barátaik körében.
Miután új, szigorúbb rendelkezések léptek életbe, a zenés-táncos rendezvényeket pedig kifejezetten megtiltotta a kedd éjféltől érvényes kormányrendelet, ezért fölmerült, hogy esetleg ezt a rendezvényt sem lehet megtartani.
A szervezőknél tájékozódtunk.

A jótékonysági estet mindenképpen szeretnénk megtartani, ha csak egy mód lesz rá, és amennyire most látjuk, nem is lesz akadálya. Természetesen minden előírást szigorúan be fogunk tartani, és tartatni vendégeinkkel.
– válaszolta kérdésünkre Szűcs Ferenc, alias Franky.

A szervező hozzátette: a vendégeket biztonságos távolságra kijelölt ülőhelyekkel, kézfertőtlenítőkkel várják, a maszkviselést ellenőrzik majd.
Franky azt is elmondta, hogy aktivitásra, sok adakozni vágyó vendégre igen, de tumultuózus jelentekre egyáltalán nem számítanak.

Már csak azért sem hinném, hogy komolyabb tömeg alakulhat ki, mert nagyon sokan, akik már korábban jelezték részvételüket, most úgy nyilatkoznak, hogy eljönnek ugyan, és megkeresik a kihelyezett urnát, de aztán rögtön mennek is tovább, egyrészt, hogy ezzel is csökkentsék a járvány továbbadásának veszélyét, másrészt, hogy a létszámkorlátok közepette is minél többen bejuthassanak, és hozzájárulhassanak adományaikkal a szerencsétlenül járt család megsegítéséhez.A szervező válaszában arra is kitért, hogy annak érdekében, hogy a kijárási korlátozásokat mindenki betartsa, és a rendezvény miatt véletlenül se essen kísértésbe senki, ezért

A JÓTÉKONYSÁGI ESTNEK OLYAN IDŐBEN FOGNAK VÉGET VETNI, HOGY AZOK IS HAZAÉRHESSENEK ÉJFÉLRE, AKIK NAGYOBB TÁVOLSÁGBÓL, PÉLDÁUL A FŐVÁROSBÓL ÉRKEZNEK,

ahonnan többen jelezték részvételi szándékukat.
Aki pedig még óvatosabban akar eljárni, az a foktői kalózok jótékonysági akciójához banki átutalással, személyes részvétel nélkül is hozzájárulhat, az alábbi számlaszámon:

Fekete Horgony Motoros Klub

OTP 11732040-20041425

Tegnap este Kalocsa város polgármestere, Filvig Géza videóban fordult a város lakóihoz, amelyben azt is elmondja, hogy Kalocsán is terjed már a vírus, személyes ismeretségi körében is vannak olyanok, akik elkapták a kórt, ezért a szigorított szabályok betartására és fokozott óvatosságra kéri a város lakóit.

Az elmaradt rendezvényeket pótolni fogják

Azt is elmondja videójában, hogy noha minden igyekezetükkel azon voltak, hogy Kalocsa népe a város rangjához méltó színvonalú kulturális rendezvényekkel gazdagodjon, ám ezek közül sokat nem lehetett megtartani a járványhelyzet miatt.
Ezzel kapcsolatban a polgármester úgy nyilatkozott, hogy

AMELYIK RENDEZVÉNY A KORONAVÍRUS MIATT ELMARAD, AZT KÉSŐBB, AMIKOR A JÁRVÁNYHELYZET MEGENGEDI, PÓTOLNI FOGJÁK.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 18:49:00
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>