2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Fontos kérdésekről döntöttek a megyei közgyűlés szeptemberi ülésén - Ezúttal Ballószögön tanácskoztak

Fontos kérdésekről döntöttek a megyei közgyűlés szeptemberi ülésén - Ezúttal Ballószögön tanácskoztak
Zsiga Ferenc  |  2020. 09. 26., 09:18

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2020. szeptember 25-i ülését Ballószögön tartotta, ahol mások mellett arról döntöttek, kezdeményezni fogják egy megyei, országos és Kárpát-medencei program elindítását Talpra Magyar! címmel, amely a nemzettudat, a magyar összetartozás és a közép-európai együttműködés erősítését szolgálja. A 2022-2023. évekre tervezett program megvalósításához szükségesnek látják, hogy az Országgyűlés a 2022-2023. éveket nyilvánítsa Petőfi Sándor Emlékévnek és a Kormány hozza létre az országos Petőfi Sándor Emlékbizottságot, amelynek segítségével ki lehet dolgozni a Talpra magyar! programot.

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szeptemberi ülésének Ballószögön a Faluház adott otthont. A megjelenteket Somogyi Lajos, a település polgármestere köszöntötte.

Az ülést Rideg László elnök két testületi ülés közötti beszámolójával nyitotta meg, mely az önkormányzat elmúlt havi tevékenységéről tájékoztatott.

Beszámolójában többek között kitért a megyében zajló és megvalósult fejlesztésekre, pályázati lehetőségekre és a megyei turizmusfejlesztésre is.


Az ülésen a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés a megyét érintő és a hatáskörébe tartozó ügyeket tárgyalta. Mások mellett a megyei önkormányzat 2020. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet módosításáról, a megyei ösztöndíj programokról szóló önkormányzati rendeletek megalkotásáról, a Petőfi Sándor Emlékévről, a Petőfi kulturális-tematikus útvonal kialakításáról és a borturisztikai útvonal kialakításáról egyeztettek.

A MEGYÉT ÉRINTŐ EGYIK LEGJELENTŐSEBB DÖNTÉSEK KÖZÖTT EMLÍTHETJÜK A PETŐFI SÁNDOR EMLÉKÉV MEGTARTÁSÁNAK JAVASLATÁT, AMELYET A MEGYEI KÖZGYŰLÉS EGYHANGÚAN FOGADOTT EL.

A megyei önkormányzat Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára méltóképpen szeretne emlékezni, ennek érdekében szeretnék, hogy az Országgyűlés a 2022-2023. éveket nyilvánítsa Petőfi Sándor Emlékévnek. Ehhez a megye országgyűlési képviselőit kérik majd fel, hogy tolmácsolják a javaslatot az Országgyűlés és a Kormány felé.


Ezt követően 3 beszámolót hallgathattak a közgyűlés tagjai: egyrészt az oktatás alakulásáról, a szakképzés helyzetéről és működéséről, másrészt a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal munkájáról, végül pedig a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tevékenységéről kaptak tájékoztatást.


Levicky Cirill, a Kecskeméti Szakképzési Centrum kancellárja beszámolójában számot adott a Kecskeméti Szakképzési Centrum szakmai munkájáról, a térség és a megye gazdasági-társadalmi fejlesztésében végzett feladatairól.

Cseh Tamás a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatala hivatalvezetője a Kormányhivatal életében bekövetkezett jelentős változásokról, a Covid-19 járvány és a madárinfluenza elleni védekezésről, valamint a Kecskeméti Járási Helyi Védelmi Bizottság feladatainak végrehajtásáról számolt be.

Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tevékenységéről számolt be. Mint mondta: fő célunk továbbra is a Bács-Kiskun megyei lakosság élet- és vagyonbiztonságának a nemzetgazdaság és a kritikus infrastruktúra területi elemei biztonságos működésének védelme.


A közgyűlés végén Rideg László elnök tájékoztatta a jelenlévőket, hogy 

A BÁCS-KISKUN MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG SZEPTEMBERI ÜNNEPI ÜLÉSÉN SZENT-GYÖRGY PLAKETTET ÉS OKLEVELET ADOMÁNYOZOTT A BÁCS-KISKUN MEGYEI KÖZGYŰLÉS TAGJAI RÉSZÉRE.

A közgyűlést követően Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és Somogyi Lajos polgármester a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és Ballószög eredményes együttműködésének szimbólumaként egy fát ültettek el, amelyet Rideg László adományozott a településnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK