2022. 08. 19. péntek
Huba
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Fontos kérdésekről döntöttek a megyei közgyűlés szeptemberi ülésén - Ezúttal Ballószögön tanácskoztak

Fontos kérdésekről döntöttek a megyei közgyűlés szeptemberi ülésén - Ezúttal Ballószögön tanácskoztak
Zsiga Ferenc  |  2020. 09. 26., 09:18

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2020. szeptember 25-i ülését Ballószögön tartotta, ahol mások mellett arról döntöttek, kezdeményezni fogják egy megyei, országos és Kárpát-medencei program elindítását Talpra Magyar! címmel, amely a nemzettudat, a magyar összetartozás és a közép-európai együttműködés erősítését szolgálja. A 2022-2023. évekre tervezett program megvalósításához szükségesnek látják, hogy az Országgyűlés a 2022-2023. éveket nyilvánítsa Petőfi Sándor Emlékévnek és a Kormány hozza létre az országos Petőfi Sándor Emlékbizottságot, amelynek segítségével ki lehet dolgozni a Talpra magyar! programot.

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szeptemberi ülésének Ballószögön a Faluház adott otthont. A megjelenteket Somogyi Lajos, a település polgármestere köszöntötte.

Az ülést Rideg László elnök két testületi ülés közötti beszámolójával nyitotta meg, mely az önkormányzat elmúlt havi tevékenységéről tájékoztatott.

Beszámolójában többek között kitért a megyében zajló és megvalósult fejlesztésekre, pályázati lehetőségekre és a megyei turizmusfejlesztésre is.


Az ülésen a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés a megyét érintő és a hatáskörébe tartozó ügyeket tárgyalta. Mások mellett a megyei önkormányzat 2020. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet módosításáról, a megyei ösztöndíj programokról szóló önkormányzati rendeletek megalkotásáról, a Petőfi Sándor Emlékévről, a Petőfi kulturális-tematikus útvonal kialakításáról és a borturisztikai útvonal kialakításáról egyeztettek.

A MEGYÉT ÉRINTŐ EGYIK LEGJELENTŐSEBB DÖNTÉSEK KÖZÖTT EMLÍTHETJÜK A PETŐFI SÁNDOR EMLÉKÉV MEGTARTÁSÁNAK JAVASLATÁT, AMELYET A MEGYEI KÖZGYŰLÉS EGYHANGÚAN FOGADOTT EL.

A megyei önkormányzat Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára méltóképpen szeretne emlékezni, ennek érdekében szeretnék, hogy az Országgyűlés a 2022-2023. éveket nyilvánítsa Petőfi Sándor Emlékévnek. Ehhez a megye országgyűlési képviselőit kérik majd fel, hogy tolmácsolják a javaslatot az Országgyűlés és a Kormány felé.


Ezt követően 3 beszámolót hallgathattak a közgyűlés tagjai: egyrészt az oktatás alakulásáról, a szakképzés helyzetéről és működéséről, másrészt a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal munkájáról, végül pedig a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tevékenységéről kaptak tájékoztatást.


Levicky Cirill, a Kecskeméti Szakképzési Centrum kancellárja beszámolójában számot adott a Kecskeméti Szakképzési Centrum szakmai munkájáról, a térség és a megye gazdasági-társadalmi fejlesztésében végzett feladatairól.

Cseh Tamás a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatala hivatalvezetője a Kormányhivatal életében bekövetkezett jelentős változásokról, a Covid-19 járvány és a madárinfluenza elleni védekezésről, valamint a Kecskeméti Járási Helyi Védelmi Bizottság feladatainak végrehajtásáról számolt be.

Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tevékenységéről számolt be. Mint mondta: fő célunk továbbra is a Bács-Kiskun megyei lakosság élet- és vagyonbiztonságának a nemzetgazdaság és a kritikus infrastruktúra területi elemei biztonságos működésének védelme.


A közgyűlés végén Rideg László elnök tájékoztatta a jelenlévőket, hogy 

A BÁCS-KISKUN MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG SZEPTEMBERI ÜNNEPI ÜLÉSÉN SZENT-GYÖRGY PLAKETTET ÉS OKLEVELET ADOMÁNYOZOTT A BÁCS-KISKUN MEGYEI KÖZGYŰLÉS TAGJAI RÉSZÉRE.

A közgyűlést követően Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és Somogyi Lajos polgármester a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és Ballószög eredményes együttműködésének szimbólumaként egy fát ültettek el, amelyet Rideg László adományozott a településnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 19., 09:11
Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé. Még >>>
2022. 08. 19., 08:14
Csütörtök délután gyulladt ki az aljnövényzet Pécs külterületén, az Akó dűlőn, ahol lángra kapott egy ház is, majd az erős szél miatt sebesen terjedő lángok miatt egyre több ingatlan került veszélybe. Még >>>
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés