2022. 08. 19. péntek
Huba
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Gázszivárgás a Szentháromságtéren – Az útburkolatot javító földmunkagép sértette meg a vezetéket

Gázszivárgás a Szentháromságtéren – Az útburkolatot javító földmunkagép sértette meg a vezetéket
Illés György Cinó  |  2020. 12. 01., 16:11

Szerencsére nem történt komolyabb baj, miután egy a Szent István király út burkolat-felújításán dolgozó munkagép megsértett egy gázvezetéket. A szivárgó gáz okozta robbanásveszély miatt azonban óvintézkedéseket kellett bevezetni – az üzemzavar elhárításának idejére az útszakaszt lezárták, egy épületet kiürítettek.

Amint gyorshírünkben már megírtuk, a Szentháromság téren a Szent István király út becsatlakozásánál egy munkagép szaggatta meg a gázvezetéket, ezért az utat lezárták, és a szivárgás elhárításáig a kalocsai hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt.

Az esetről dr. Filvig Géza polgármester fél egy körül a közösségi médiában közzétett nyílt levelében így számolt be Facebook-oldalán:

Gázszivárgás a Szentháromság tér és a Bozsó Ferenc utca sarkán

Tisztelt Kalocsaiak!
Dél előtt nem sokkal az útburkolat javítást végző munkások markológépe megsértette az egyik „63-as” gázcsövet és gázszivárgás alakult ki. A helyszínre vonultak a katasztrófavédelem, a rendőrség és a gázművek szakemberei.
A forgalmat a Kossuth utca felől a Hunyadi utcára – a sétálóutca felől a körforgalomban az Esze Tamás utca felé terelték el.
A katasztrófavédelem részéről Istella Zsolt tájékoztatott, hogy a hiba elhárításán már dolgoznak.
Kérem, kerüljék el az érintett útszakaszt!


Az eset kapcsán megkerestük a Katasztrófavédelem és a közműszolgáltató sajtósait is, hogy a történtekről tájékoztatásukat kérjük, ám cikkünk lezárásáig a közműszolgáltató válasza még nem érkezett meg.

A tűzoltóság részéről viszont Kovács Andrea tűzoltó főhadnagy a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője portálunknak elmondta, hogy a Szentháromság térnél egy munkagép megrongált egy gázvezetéket, aminek következtében a gáz szivárog. A kalocsai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral biztosítják a helyszínt.

SZEMÉLYI SÉRÜLÉS NEM TÖRTÉNT.

A szivárgásról természetesen értesítették a gázszolgáltatót, amelynek szakemberei a tájékoztatás idején még dolgoztak a hiba elhárításán.

A szóvivő hozzátette: az ilyen esetekben a legfontosabb, hogy a környékben élők és ott tartózkodók biztonságos helyre legyenek kísérve.

Közvetlenül az érintett közterület mellett áll a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztálya Kalocsai Fölhivatali Osztályának épülete.
Úgy tudjuk,

AZ ÜZEMZAVAR ELHÁRÍTÁSÁNAK IDEJÉRE A FÖLDHIVATAL ÉPÜLETÉT KIÜRÍTETTÉK, ÍGY A HIVATALI MUNKA ARRA AZ IDŐRE LEÁLLT.

A földhivatal dogozói körülbelül két órás kényszerpihenő után foglalhatták el munkahelyeiket, miután a kieső időben praktikusan megtartották ebédszünetüket is.

Később a tűzoltóságtól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy

DÉLUTÁN NEGYED KETTŐ KÖRÜL SIKERÜLT MEGSZÜNTETNI A SZIVÁRGÁST.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 19., 09:11
Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé. Még >>>
2022. 08. 19., 08:14
Csütörtök délután gyulladt ki az aljnövényzet Pécs külterületén, az Akó dűlőn, ahol lángra kapott egy ház is, majd az erős szél miatt sebesen terjedő lángok miatt egyre több ingatlan került veszélybe. Még >>>
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés