2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Gázszivárgás a Szentháromságtéren – Az útburkolatot javító földmunkagép sértette meg a vezetéket

Gázszivárgás a Szentháromságtéren – Az útburkolatot javító földmunkagép sértette meg a vezetéket
Illés György Cinó  |  2020. 12. 01., 16:11

Szerencsére nem történt komolyabb baj, miután egy a Szent István király út burkolat-felújításán dolgozó munkagép megsértett egy gázvezetéket. A szivárgó gáz okozta robbanásveszély miatt azonban óvintézkedéseket kellett bevezetni – az üzemzavar elhárításának idejére az útszakaszt lezárták, egy épületet kiürítettek.

Amint gyorshírünkben már megírtuk, a Szentháromság téren a Szent István király út becsatlakozásánál egy munkagép szaggatta meg a gázvezetéket, ezért az utat lezárták, és a szivárgás elhárításáig a kalocsai hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt.

Az esetről dr. Filvig Géza polgármester fél egy körül a közösségi médiában közzétett nyílt levelében így számolt be Facebook-oldalán:

Gázszivárgás a Szentháromság tér és a Bozsó Ferenc utca sarkán

Tisztelt Kalocsaiak!
Dél előtt nem sokkal az útburkolat javítást végző munkások markológépe megsértette az egyik „63-as” gázcsövet és gázszivárgás alakult ki. A helyszínre vonultak a katasztrófavédelem, a rendőrség és a gázművek szakemberei.
A forgalmat a Kossuth utca felől a Hunyadi utcára – a sétálóutca felől a körforgalomban az Esze Tamás utca felé terelték el.
A katasztrófavédelem részéről Istella Zsolt tájékoztatott, hogy a hiba elhárításán már dolgoznak.
Kérem, kerüljék el az érintett útszakaszt!


Az eset kapcsán megkerestük a Katasztrófavédelem és a közműszolgáltató sajtósait is, hogy a történtekről tájékoztatásukat kérjük, ám cikkünk lezárásáig a közműszolgáltató válasza még nem érkezett meg.

A tűzoltóság részéről viszont Kovács Andrea tűzoltó főhadnagy a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője portálunknak elmondta, hogy a Szentháromság térnél egy munkagép megrongált egy gázvezetéket, aminek következtében a gáz szivárog. A kalocsai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral biztosítják a helyszínt.

SZEMÉLYI SÉRÜLÉS NEM TÖRTÉNT.

A szivárgásról természetesen értesítették a gázszolgáltatót, amelynek szakemberei a tájékoztatás idején még dolgoztak a hiba elhárításán.

A szóvivő hozzátette: az ilyen esetekben a legfontosabb, hogy a környékben élők és ott tartózkodók biztonságos helyre legyenek kísérve.

Közvetlenül az érintett közterület mellett áll a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztálya Kalocsai Fölhivatali Osztályának épülete.
Úgy tudjuk,

AZ ÜZEMZAVAR ELHÁRÍTÁSÁNAK IDEJÉRE A FÖLDHIVATAL ÉPÜLETÉT KIÜRÍTETTÉK, ÍGY A HIVATALI MUNKA ARRA AZ IDŐRE LEÁLLT.

A földhivatal dogozói körülbelül két órás kényszerpihenő után foglalhatták el munkahelyeiket, miután a kieső időben praktikusan megtartották ebédszünetüket is.

Később a tűzoltóságtól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy

DÉLUTÁN NEGYED KETTŐ KÖRÜL SIKERÜLT MEGSZÜNTETNI A SZIVÁRGÁST.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK