2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Gyermekdal napja – Az új óvodában mérték össze énekes tudásukat a leginkább dalos kedvű kalocsai óvodások

Gyermekdal napja – Az új óvodában mérték össze énekes tudásukat a leginkább dalos kedvű kalocsai óvodások
Illés György Cinó  |  2022. 05. 08., 04:50

Április 29-én, pénteken tartották meg az új, Petőfi Utcai Tagóvodában, azaz a Lurkópalotában az óvodások számára meghirdetett gyermekdalversenyt, amelynek hagyományát az óvodát birtokba vevő gyereksereg és a nevelői kollektíva még korábbi helyükről, a műszaki okok miatt kiürített Újvárosi Tagóvodából hozta magával.

Mi Újvárosi Tagóvodaként működtünk korábban, és most megkaptuk ezt a lehetőséget, hogy átköltözhettünk ebbe a gyönyörű, új óvodába, de sem az új helyszín, sem a névváltozás nem tántorított el bennünket attól, hogy a hagyományainkat ápoljuk, tovább vigyük”– nyilatkozta munkatársunknak Deák Tamás Jánosné, az óvoda vezetője, akitől megtudtuk, hogy az Újvárosi Óvodában több mint tíz éves hagyománya volt a gyermekdal napjának. Az óvoda fő profilja a népi hagyományok őrzése, ápolása, amihez szorosan hozzátartozik ennek a rendezvénynek a megtartása is.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A versenyre minden kalocsai óvodából meghívták a nagycsoportosok közül a bátor jelentkezőket, illetve a vidéki óvodákba is küldtek ki meghívót, és a környező falvakból is várták a versenyzőket.

A produkciók rangsorolásának hálátlan feladatában a Liszt Ferenc AMI két meghívott énektanára is segítette a Cseke Istvánné, az Újvárosi tagóvoda nyugdíjba vonult tagóvoda-vezetője és Katus Györgyné intézményvezető alkotta zsűri munkáját.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A versenyzőket, a zsűrit, illetve a szülőket Deák Tamás Jánosné köszöntötte, majd a zsűrit is erősítő Kerekesné Geri Zsuzsanna, a Kalocsai Liszt Ferenc AMI magánének tanára vezetett beéneklést, a gyermekek számára jól ismert dalokkal.

A versenyzőknek egy kötelező dallal is készülniük kellett: a „Bújj-bújj, zöld ág” kezdetű éneket minden versenyzőnek elő kellett adnia. Emellett egy szabadon választott dalt is énekeltek a versenyzők, akiknek a legjobbjai könyvjutalomban részesültek – ám a vállalkozó szellemet, bátorságot is díjazták, így üres kézzel senki sem tért haza:

Itt mindenki ajándékban részesül, könyv és oklevél, illetve emléklap nélkül senki nem fog távozni”– nyilatkozta a tagóvoda-vezető.

Amint megtudtuk, a város összes óvodájából – az önkormányzati fenntartásúak mellett a katolikus óvodából is – érkeztek is énekespalánták a versenyre, amelyre 15 gyermek jelezte előre részvételét, azonban sajnos néhányan betegség miatt visszamondták.

Azok a gyerekek, akik részt vettek a versenyen, már azzal is nyertek, hogy a szervezők zenés meglepetéssel készültek nekik – ugyanis

A VERSENY UTÁN A CSURGÓ ZENEKAR KÉT TAGJA ADOTT EGY ÉLŐ KONCERTET A VERSENYZŐK ÉS AZ ÓVODA TÖBBI GYERMEKEI SZÁMÁRA.

Az eredménytabellára pillantva először dezsavűnk támad, aztán rájövünk, hogy azért, mert rögtön az első helyen átfedés mutatkozik az április 12-én a Csokonai Utcai Tagóvodában megtartott területi mesemondó verseny eredményével:

A KUNSZT UTCAI TAGÓVODÁBÓL ÉRKEZET HERCZEG HANNA MINDKÉT MEGMÉRETTETÉSEN A DOBOGÓ LEGFELSŐ FOKÁN VÉGZETT.

Neki, valamint minden résztvevőnek és felkészítőiknek szerkesztőségünk ezúton gratulál!

Eredmények

1.helyezettek:

  • Herczeg Hanna – Kunszt Utcai Tagóvoda
  • Stadler Sára – Petőfi Utcai Tagóvoda

2. helyezettek:

  • Hermann Petra Kim – Katolikus Óvoda
  • Horváth Rella – Zöldfa Utcai Tagóvoda

3. helyezettek:

  • Vörös Loretta – Katolikus Óvoda
  • Késmárki Kolos – Petőfi Utcai Tagóvoda


Különdíjban részesültek:

  • Szakállas Vivien – Csokonai Utcai Tagóvoda
  • Kopasz Diána – Bem Apó Utcai Tagóvoda

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2023. 03. 26., 16:15
Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK