2024. 07. 19. péntek
Emília
: 390 Ft   : 357 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Gyermekdal napja – Az új óvodában mérték össze énekes tudásukat a leginkább dalos kedvű kalocsai óvodások

Gyermekdal napja – Az új óvodában mérték össze énekes tudásukat a leginkább dalos kedvű kalocsai óvodások
Illés György Cinó  |  2022. 05. 08., 04:50

Április 29-én, pénteken tartották meg az új, Petőfi Utcai Tagóvodában, azaz a Lurkópalotában az óvodások számára meghirdetett gyermekdalversenyt, amelynek hagyományát az óvodát birtokba vevő gyereksereg és a nevelői kollektíva még korábbi helyükről, a műszaki okok miatt kiürített Újvárosi Tagóvodából hozta magával.

Mi Újvárosi Tagóvodaként működtünk korábban, és most megkaptuk ezt a lehetőséget, hogy átköltözhettünk ebbe a gyönyörű, új óvodába, de sem az új helyszín, sem a névváltozás nem tántorított el bennünket attól, hogy a hagyományainkat ápoljuk, tovább vigyük”– nyilatkozta munkatársunknak Deák Tamás Jánosné, az óvoda vezetője, akitől megtudtuk, hogy az Újvárosi Óvodában több mint tíz éves hagyománya volt a gyermekdal napjának. Az óvoda fő profilja a népi hagyományok őrzése, ápolása, amihez szorosan hozzátartozik ennek a rendezvénynek a megtartása is.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A versenyre minden kalocsai óvodából meghívták a nagycsoportosok közül a bátor jelentkezőket, illetve a vidéki óvodákba is küldtek ki meghívót, és a környező falvakból is várták a versenyzőket.

A produkciók rangsorolásának hálátlan feladatában a Liszt Ferenc AMI két meghívott énektanára is segítette a Cseke Istvánné, az Újvárosi tagóvoda nyugdíjba vonult tagóvoda-vezetője és Katus Györgyné intézményvezető alkotta zsűri munkáját.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A versenyzőket, a zsűrit, illetve a szülőket Deák Tamás Jánosné köszöntötte, majd a zsűrit is erősítő Kerekesné Geri Zsuzsanna, a Kalocsai Liszt Ferenc AMI magánének tanára vezetett beéneklést, a gyermekek számára jól ismert dalokkal.

A versenyzőknek egy kötelező dallal is készülniük kellett: a „Bújj-bújj, zöld ág” kezdetű éneket minden versenyzőnek elő kellett adnia. Emellett egy szabadon választott dalt is énekeltek a versenyzők, akiknek a legjobbjai könyvjutalomban részesültek – ám a vállalkozó szellemet, bátorságot is díjazták, így üres kézzel senki sem tért haza:

Itt mindenki ajándékban részesül, könyv és oklevél, illetve emléklap nélkül senki nem fog távozni”– nyilatkozta a tagóvoda-vezető.

Amint megtudtuk, a város összes óvodájából – az önkormányzati fenntartásúak mellett a katolikus óvodából is – érkeztek is énekespalánták a versenyre, amelyre 15 gyermek jelezte előre részvételét, azonban sajnos néhányan betegség miatt visszamondták.

Azok a gyerekek, akik részt vettek a versenyen, már azzal is nyertek, hogy a szervezők zenés meglepetéssel készültek nekik – ugyanis

A VERSENY UTÁN A CSURGÓ ZENEKAR KÉT TAGJA ADOTT EGY ÉLŐ KONCERTET A VERSENYZŐK ÉS AZ ÓVODA TÖBBI GYERMEKEI SZÁMÁRA.

Az eredménytabellára pillantva először dezsavűnk támad, aztán rájövünk, hogy azért, mert rögtön az első helyen átfedés mutatkozik az április 12-én a Csokonai Utcai Tagóvodában megtartott területi mesemondó verseny eredményével:

A KUNSZT UTCAI TAGÓVODÁBÓL ÉRKEZET HERCZEG HANNA MINDKÉT MEGMÉRETTETÉSEN A DOBOGÓ LEGFELSŐ FOKÁN VÉGZETT.

Neki, valamint minden résztvevőnek és felkészítőiknek szerkesztőségünk ezúton gratulál!

Eredmények

1.helyezettek:

  • Herczeg Hanna – Kunszt Utcai Tagóvoda
  • Stadler Sára – Petőfi Utcai Tagóvoda

2. helyezettek:

  • Hermann Petra Kim – Katolikus Óvoda
  • Horváth Rella – Zöldfa Utcai Tagóvoda

3. helyezettek:

  • Vörös Loretta – Katolikus Óvoda
  • Késmárki Kolos – Petőfi Utcai Tagóvoda


Különdíjban részesültek:

  • Szakállas Vivien – Csokonai Utcai Tagóvoda
  • Kopasz Diána – Bem Apó Utcai Tagóvoda

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.
2024-07-12 13:52:28
Már csak a látvány miatt is érdemes volt kilátogatni július 6-án, szombaton az Érsekkertbe, ahol szebbnél szebb motorok sorakoztak fel a IX. Motoros vezetéstechnikai és családi napon. A kétkerekűek szerelmesei nemcsak élményekkel, de hasznos tudnivalókkal és tanácsokkal is gazdagodtak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>
2024. 07. 17., 14:55
Visszajártak lopni, a kamera, a szerencse és a tulajdonos szemfülessége buktatta le a két dabasi és két soltvadkerti fiatalt. Még >>>
2024. 07. 17., 14:12
A helyszínelés, műszaki mentés idejére a rendőrség teljes szélességében lezárta az 53. számú főutat. Még >>>
2024. 07. 16., 10:00
Egy faddi férfi és élettársa „gőzölős kristályt” árult. Akadályoztatásuk miatt egyelőre szünetel a szolgáltatás. Még >>>
2024. 07. 16., 08:43
A zsákmány egy részét megtalálták a nyomozók, és azokat visszaadták a tulajdonosoknak Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK