2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Hagyományőrzés, oktatás, testvérvárosi kapcsolatok ápolása – Ezekre helyezi a hangsúlyt Arnold Adrien, a német önkormányzat elnöke

Hagyományőrzés, oktatás, testvérvárosi kapcsolatok ápolása – Ezekre helyezi a hangsúlyt Arnold Adrien, a német önkormányzat elnöke
Illés György Cinó  |  2021. 01. 22., 06:30

A Német Önkormányzat Kalocsa testületének tagjai legfontosabb célkitűzésüknek továbbra is a hagyományőrzést, a gyermekek oktatását és a testvérvárosi kapcsolatok ápolását tekintik. A tervezett feladatokról és programokról az önkormányzat elnöke, Arnold Adrien a Városházán egyeztetett dr. Filvig Géza polgármesterrel.

Január 15-én, múlt pénteken egyeztetett dr. Filvig Géza, Kalocsa polgármestere a helyi német nemzetiségi önkormányzat vezetőjével. A megbeszélés részleteiről Arnold Adrien számolt be portálunknak. Elmondta: tájékoztatta a polgármestert a 2020-ban megrendezett programjaikról, illetve a jövőbeli céljainkról, feladatainkról, köztük a már beadott pályázatokról.

Kiemelt feladatunknak tekintjük a német nemzetiségi programok támogatását, megszervezését, lebonyolítását”– nyilatkozott az elnök, hozzátéve:

NAGY HANGSÚLYT FEKTETNEK A NEMZETISÉGI ÖNTUDAT ELMÉLYÍTÉSÉRE, A NÉMET HAGYOMÁNYOK ÁPOLÁSÁRA, ILLETVE TOVÁBBADÁSÁRA.

A 2021. évre már benyújtotta önkormányzatunk a pályázatait, többek közt egy német nemzetiségi erdei iskolai tábor megszervezését megcélozva a negyedik évfolyamos, német nyelvet tanuló diákok számára. A pályázatot elfogadták, érvényesnek ítélték, most abban a fázisban tartunk, hogy a végeredményre várunk.”

 

A polgármesterrel történt egyeztetésen egy kiemelten fontos kérdésként kezelték a Kirchheim unter Teck és Kalocsa város között fennálló partnervárosi kapcsolat jövőbeni sorsát, a partnerség fenntartására és elmélyítésére szolgáló lehetőségek kérdéseit.

Sajnos a tavalyi évben elmaradt, a két város közötti testvérvárosi kapcsolatának 30. évfordulójára tervezett programsorozat – emlékeztetett Arnold Adrien, hozzátéve:

FONTOSNAK TARTJÁK, HOGY A KÉT VÁROS KÖZTI KAPCSOLAT A JÖVŐBEN IS FOLYTATÓDJON ÉS MINÉL JOBBAN MEGERŐSÖDJÖN, HISZEN EZ VÁROSUNK NAGYON JÓL MŰKÖDŐ PARTNERKAPCSOLATA VOLT EDDIG IS.

A német önkormányzat elnöke kiemelte:

Nagyon fontos, hogy újra a személyes kapcsolatokra és a közös programokra építsük a településközi partnerség elmélyítését Kirchheim unter Teck városával.”A német önkormányzat elnökével folytatott találkozójáról dr. Filvig Géza polgármester is beszámolt közéleti Facebook-oldalán, és a polgármester bejegyzése nyomán már olvasóink is értesülhettek a megbeszélésről.
Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>
2021. 12. 03., 11:10
Vasárnap este a színházban lesz az ismert színészek nevével fémjelzett előadás, amelyre a színész a KIK közösségi médiás oldalán invitálja a közönséget. Még >>>
2021. 12. 03., 10:45
Januártól a magánszemélyek kezdeményezhetik, hogy az állami nyilvántartásokban tárolt adataik változása esetén értesítést kapjanak azok a közművek és cégek, amelyekkel szerződésük van. Még >>>
2021. 12. 03., 10:22
Íme a harmadik feladvány, játékra fel! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés