2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 357 Ft   : 321 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Harminc éve Török Gusztáv Andor, Tóth Jenő, Schramm Gábor, Horváth Mihály, Füri Bálint, dr. Matos László részvételével alakult a Megyei Közgyűlés

Harminc éve Török Gusztáv Andor, Tóth Jenő, Schramm Gábor, Horváth Mihály, Füri Bálint, dr. Matos László részvételével alakult a Megyei Közgyűlés
Zsiga Ferenc  |  2020. 12. 15., 08:26

Harminc évvel ezelőtt, december 11-én alakult meg a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés, mellyel új fejezet kezdődött Bács-Kiskun, a megye településeinek életében. A közgyűlés 1990-ben 52 közgyűlési taggal, köztük Török Gusztáv Andor (Kalocsa), Tóth Jenő (Szakmár), Schramm Gábor (Dunapataj), Horváth Mihály (Miske) Füri Bálint (Dunaszentbenedek), dr. Matos László (Homokmégy) részvételével, Kőtörő Miklós elnökletével kezdte meg azt a munkát, ami ma is folytatódik: a megye településeinek és lakosságának az igényeit szem előtt tartva úgy fejleszti és szépíti Bács-Kiskun gazdaságát, településeit, infrastruktúráját, hogy közben értékeinket nem felejtjük, hanem büszkén a világ elé tárjuk! Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke a neves évfordulóról egy a megyei önkormányzat honlapján megjelent kisfilmben is megemlékezett.

Petőfi Népe egykori címlapja


Az eltelt 30 év kihívásairól, a jelentős szervezeti, hatásköri - és feladatváltozásokon átesett, az azóta 23 főre csökkent közgyűlési taggal működő közgyűlésről, a megyéről a megyei önkormányzat kiadásában több kiadvány, könyv is megjelent. Ezek a kiadványok, könyvek az eltelt három évtized korhű dokumentumai is egyben.

 

Ami számunkra, kalocsaiak számára fontos és emlékezetes: a választások útján elnyert közgyűlési tagságot tekintve Kalocsa, a kalocsai járás a három évtized alatt kicsit mindig felülreprezentálta magát a megyei közgyűlésben. Ebből adódóan Kalocsa és a kalocsai járás településeinek érdekérvényesítő képessége több ügyben alakulhatott kedvezően. A közgyűlésnek jelenleg két kalocsai tagja van, Varga Nelli (FIDESZ-KDNP), aki 14 éve tagja a testületnek, és az egy éve megválasztott dr. Magóné Tóth Gyöngyi (DK).

A három évtized alatt leghosszabb közgyűlési tagsággal Török Gusztáv Andor (SZDSZ) Kalocsa - egykori, 5 cikluson át töretlenül a városvezető pozíciót betöltő - polgármestere rendelkezett.


Az a portálunk által követett fejlesztésekből világosan látszik: a megyei önkormányzat leglátványosabb és legkézzelfoghatóbb, a nyilvánosság számára is jól érzékelhető eredményei a Települési Operatív Program pályázatokon keresztül az elmúlt években valósultak meg és jelenleg is folyamatban vannak, például az óvodafejlesztés.


Ezen a területen a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat mind a pályázatok kiírása, mind azok lebonyolítása terén országosan is figyelemreméltó eredményeket ért el.

A megyei közgyűlés volt és jelenlegi tagjainak munkáját megköszönve boldog 30. születésnapot, sikerekben, eredményekben gazdag további évtizedeket kívánunk magunk és a KALOhírek valamennyi olvasója nevében!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 28., 08:03
Január 28-án, pénteken a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK