2022. 08. 19. péntek
Huba
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Harminc percig ingyenes, utána óránként 300 forint a kórházi parkolás – csökkentik a külső parkolók terhelését

Zsiga Ferenc  |  2018. 04. 19., 17:30

Dr. Mócza György főigazgató-helyettes a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza, dr. Bálint József polgármester Kalocsa Város Önkormányzata képviseletében munkatársaikkal együtt ültek egy asztalhoz április 18-án, szerdán, hogy a kórház új épületszárnyának és főbejáratának birtokba vétele után kialakult parkolási gondokra közösen keressenek megoldást. Az önkormányzat forrás híján egyelőre nem tudta vállalni, hogy új parkolókat alakít ki a főbejárathoz közeli közterületen, így az a nem véglegesnek tekinthető megoldás született: a kórház területén lévő parkolók teljes kihasználásáig beengedik az intézménybe járművel érkezőket, de ezért más kórházakhoz hasonlóan, az első 30 percet leszámítva, nyugta ellenében fizetni kell.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Dr. Mócza György tájékoztatása szerint a kórházban történő parkolást várhatóan csak akkor kell igénybe venniük a járóbeteg szakrendelésekre, a kórházi osztályokra igyekvő betegeknek és látogatóknak, amikor

jellemzően a reggeli, kora délelőtti órákban, vagy piaci napokon a külső parkolók megteltek

és a közeli utcákban sincs szabályos lehetőség arra, hogy ott parkoljanak. A tapasztalatok szerint a délutáni órákban már a kórház előtti parkolókban is van elegendő számú parkolóhely, tehát

a nap nagyobb részében költség nélkül látogatható az intézmény.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A kórház vezetője a parkolás rendjéről szólva elmondta: a kórház sorompóval ellátott bejáratán a járművet a portás megállítja, rögzíti az érkezés időpontját, forgalmasabb napokon arról is tájékoztatást ad, hogy hol, melyik parkolóban célszerű leparkolni a járművel.

Ez semmiképpen nem lehet a kórház udvarát átszelő aszfalttal borított út,

ugyanis azt kötelezően szabadon kell hagyni a mentőknek, betegszállítóknak, de szükség esetén a tűzoltók is ezt veszik igénybe.

Aki nehezen szállítható, sürgős ellátásra szoruló, vagy mozgásában korlátozott beteggel érkezik, az a ki- és beszállás idejére az adott ellátó egység bejáratához legközelebb eső helyen megállhat, de azt követően a járművet kötelezően a három kijelölt parkoló egyikében kell elhelyeznie.

Különösen a sürgősségi osztály bejáratánál kialakított megállóhelynél kell ügyelni arra, hogy az esetlegesen másik traumás esettel érkező jármű is meg tudjon állni.

A kórház területén történő parkolásnál

az első 30 perc ingyenes, azt követően minden megkezdett óra után 300 forint parkolási díjat kell fizetni, nyugta ellenében.

Akinek a gyógykezelése pár napot vesz igénybe, az 500 forintért vásárolhat napijegyet.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A kórház dolgozói továbbra is a gazdasági épület mögötti nagy parkolót (P2) veszik igénybe ingyenesen, oda külsős parkoló csak akkor álljon be, ha a portás ezt javasolja.

A másik két, a sorompóval szembeni garázssor előtt és mellett lévő parkoló (P1), és a D épület (Pszichiátria, Tüdő- és Krónikus Osztály) mögötti parkoló (P3) szolgálják leginkább az érkező betegeket és a látogatókat.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Dr. Mócza György arra is felhívta a figyelmet, hogy április 1-jétől új beteglátogatási rend van a kórházban, így a járművel beteglátogatásra érkezők ilyen címen csak ebben az intervallumban jogosultak parkolni az intézmény területén.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós 
termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 19., 09:11
Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé. Még >>>
2022. 08. 19., 08:14
Csütörtök délután gyulladt ki az aljnövényzet Pécs külterületén, az Akó dűlőn, ahol lángra kapott egy ház is, majd az erős szél miatt sebesen terjedő lángok miatt egyre több ingatlan került veszélybe. Még >>>
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés