2022. 01. 25. kedd
Pál
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Idén drágábban adják a termelők a karácsonyfákat – Akár hétezer forint is lehet métere

Idén drágábban adják a termelők a karácsonyfákat – Akár hétezer forint is lehet métere
Zsiga Ferenc  |  2021. 12. 01., 14:45

Megkezdődött az ünnepekre szánt fenyők kivágása Somogy – és Zala megyében. Ebből a két megyéből látják el az ország nagy részét karácsonyfával, és kiskereskedőkön keresztül döntően innen érkezik a fenyő a kalocsai elárusítóhelyekre is. A vágást a nordmann fenyőkkel kezdték, várhatóan ennek az ára lesz a legmagasabb. Ha pontos árakra kíváncsi, olvassa tovább cikkünket!

A favágók idén is a nordmann fenyőkkel kezdik a karácsonyfa vágást, mivel ezek alig hullajtják tűleveleiket – számolt be minderről egyebek mellett az RTL Klub híradója.

A stábnak nyilatkozó őstermelő-polgármester, Kanász János elmondta: az ezüstöt és a luccot másfél, két hét múlva kezdik csak kitermelni, mivel azok hamar elveszítik a leveleiket. A kalocsai piacon és elárusítóhelyeken rendszerint november utolsó napjaiban, illetve december elején kezdik árusítani a fenyőfákat.

Győrfy Balázs Nemespátró őstermelő polgármestere szerint

A NORDMANN FENYŐNEK HÉTEZER FORINT KÖRÜL ALAKULHAT MÉTERE, AZ EZÜSTNEK NÉGY−ÖTEZER, MÍG A LUCNAK KÉT−HÁROMEZER FORINT. 

Tavaly ez az ár méterenként legalább ezer, ezerötszáz forinttal volt olcsóbb Kalocsán és környékén, de még így is sokan váltottak a mindinkább az eredetihez hasonlító műfenyőre.

A termelők azt ígérik, hiány idén sem lesz a fenyőből, viszont nem érdemes a karácsonyfa kiválasztását az utolsó pillanatra hagyni. Egyes kalocsai üzletekben már hetekkel ezelőtt megjelentek a műfenyők, és vélhetően ez sem számít majd hiánycikknek.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>
2022. 01. 24., 17:35
Kedden, szerdán és csütörtökön gallyazási munkálatok miatt körültekintőbben kell közlekedni. Még >>>
2022. 01. 24., 09:36
A két egyesület az új polgárőr autókat a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának pályázati forrásából szerezte be. Még >>>
2022. 01. 24., 09:02
A másik vendéget lopta meg a delikvens, sőt, a keresztelési ajándékát is visszalopta. Még >>>
2022. 01. 23., 19:10
Ma egész délután zajlottak a baráti meccsek az EMIKA koripályán! Még >>>
2022. 01. 23., 18:29
Élhetőbb város kialakításához hozzátartozik, hogy jó nemzetközi kapcsolatokat ápoljunk olyan partnerekkel, akik a térségünkben jelen vannak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés