2022. 05. 19. csütörtök
Ivó, Milán
: 386 Ft   : 368 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Így került a helyére a szombati balesetben kidöntött villanykaró – A környékben napokig kimaradozott az internet-szolgáltatás

Így került a helyére a szombati balesetben kidöntött villanykaró – A környékben napokig kimaradozott az internet-szolgáltatás
Illés György Cinó  |  2021. 07. 09., 14:26

Több cikkben is foglalkoztunk azzal a balesettel, amelynek során egy fekete Suzuki hajtott neki a Diego és a Vigadó közti villanykarónak, teljesen kidöntve azt. Emiatt egy ideig az áramszolgáltatás is szünetelt a környék számos épületében, az internet szolgáltatás pedig azóta is akadozott. Ennek vége: ma a kora délutáni órákban helyreállították az új karót, a hálózatok helyreállítása után minden szolgáltatás működni fog, az átszerelés idején viszont esetleg rövid áramkimaradás előfordulhat. A cikk alatt beágyazott videónkon megtekinthetik az új oszlop helyére állításának műveletét!

Nem a szombati az első eset, amikor – legalábbis a portálunkat tájékoztató szemtanúk megítélése szerint – illegális, közúti autóverseny miatt történik baleset. Emlékezetes: tavaly októberben egy személygépkocsi a főutcán közeledett a sétálóutca felé, de a sebességet nem megfelelően választotta meg, így szabályosan belerongyolt a kifejezetten gyalogosok számára fenntartott területen lévő földkupacba. És nem is az volt az első eset, ugyanis ez az autós már a nyolcadik volt, aki azon a helyen nem tudta bevenni az egyébként tényleg elég „meredek” kanyart.

Az eset sok környékbeliből és más városlakókból váltott ki felháborodást, a rendőrség határozottabb fellépését sürgetve a száguldozó, de a biztonságos közlekedés terén mind a vezetési rutin, mind a KRESZ betartása szempontjából kihívásokkal küszködő, emiatt maguk és a városban közlekedők testi épségét is veszélyeztető fiatalokkal szemben.

Azon az útszakaszon az óta egy fekvőrendőrrel is biztosított gyalogátkelőhelyet alakítottak ki, a forgalom lassítására szolgáló műszaki akadályt épp a hasonló esetek elkerülése végett kiépítve. Ennek ellenére továbbra is gyakori, hogy az ott lassítani kénytelen autós és motoros „rodeózók” próbára teszik járgányaik gyorsulását és a környékben élők és arra járók idegrendszerét.

REMÉLHETŐLEG NEM KELL TRAGÉDIÁNAK TÖRTÉNNIE AHHOZ, HOGY A HATÓSÁG KELLŐ ERÉLLYEL VEGYE ELEJÉT AZ ILYEN VESZÉLYES AKCIÓKNAK.

A mostani balesetre és következményeire térve: amint már aznap megírtuk, egy, az 51-es főúton a Tesco körforgalma felől érkező, sárga sportkocsi a Meszesi út kereszteződéshez érkezve viszonylag nagy sebességről lassítva fékezett. Mögötte vélhetően szintén nagy sebességgel érkezhetett egy fekete Suzuki személyautó, amelynek vezetője bizonyára nem tartotta be az adott sebességhez tartozó követési távolságot, ezért utolérte az előtte haladó járművet, és hogy az ütközést elkerülje, félre rántotta a kormányt. Ennek következtében az út menetirány szerinti bal oldalán álló villanykarónak ütközött és kidöntötte azt. Az autóban utazó fiatal nő orrcsonttörést szenvedett.

Később olyan értesülésünk is érkezett, amely szerint a két autó versenyezhet egymással, mivel a baleset előtt a sárga színű kocsi előzte nagy sebességgel a Suzukit ez utóbbinak a sofőrje pedig rátapadt az őt megelőzőre – legalábbis a portálunkon tájékoztató szemtanúk elmondása szerint.
Sőt állítólag még egy harmadik jármű is részt vehetett az illegális versenyben, mégpedig egy fehér színű személygépkocsi, amely azonban a baleset után Bátya irányában továbbhajtott.

Azóta újabb információk kerültek szerkesztőségünk birtokába.
Hivatalosan meg nem erősített, de megbízható forrásból származó híreink szerint

A BALESETET SZENVEDETT AUTÓBAN A SOFŐRÖN KÍVÜL NEM CSAK AZ ORRCSONTTÖRÉST SZENVEDETT NŐ, HANEM MÉG EGY SZEMÉLYI UTAZOTT.

Forrásaink szerint

A KOCSIBAN UTAZÓK BIZTONSÁGI ÖVE NEM VOLT BE KÖTVE.

Ennek fényében különösen szerencsésnek mondható a baleset, amelyben azonban a korábbi hírekkel ellentétben

MIND A HÁROM SZEMÉLY MEGSÉRÜLHETETT,

ám szerencsére a sofőr és a másik utas csak könnyebben, így csak egy fő sérülése lett nyolc napon túl gyógyuló.

(A cikk a kép alatt folytatódik!)


Forrás: KALOhírek


A baleset után az elektromos áram szolgáltatást ideiglenesen helyreállította a Magyar Villamos Művek (MVM), a hiba végleges orvoslását pedig mára ígérték a környékben lakóknak. Ígéretükhöz híven

A SZOLGÁLTATÓ SZAKEMBEREI KORADÉLUTÁN – RENDŐRSÉGI BIZTOSÍTÁSSAL, FÉLPÁLYÁS ÚTLEZÁRÁS MELLETT – MEG IS KEZDTÉK AZ ÚJ VILLANYKARÓ HELYÉRE ÁLLÍTÁSÁT.


Forrás: KALOhírek


A munkálatok még cikkünk lezárásakor (pénteken 14:00-kor) is tartanak.
A villanyoszlop behelyezését nézzék meg videónkon!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 19., 17:47
A Kalocsai Közétkeztetési Intézmény hirdeti a pályázatot. Még >>>
2022. 05. 19., 11:02
Az agár sisakoskosbor a legkorábban nyíló és leggyakoribb orchideánk, megyénkben sokfelé találkozhatunk vele. Még >>>
2022. 05. 18., 10:13
Május 26-án szeretettel várnak mindenkit a Csajdakert Játszótér ünnepélyes átadó ünnepségére! Még >>>
2022. 05. 18., 08:49
Egy idős asszonyt akart kirabolni egy férfi Kalocsán. Fiatalok siettek a védelmére, majd a menekülő bűnelkövetőt egészen addig követték, amíg a rendőrök elfogták. Még >>>
2022. 05. 17., 19:07
Indulhat a temetői kápolna és környéke felújítása! Még >>>
2022. 05. 17., 13:46
A rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei és az összegyűjtött információk alapján beazonosították a testvérpárt, akik nem voltak ismeretlenek a hatóság előtt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés