2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Indul a Duna Borút felfedezése – Határon átívelő együttműködés

Indul a Duna Borút felfedezése – Határon átívelő együttműködés
Zsiga Ferenc  |  2019. 11. 14., 19:20

Az alföldi borok jó hírének erősítése és a borturizmus fejlesztése a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kiemelt céljai közé tartozik. Ezt szolgálja a Vajdasági Autonóm Tartománnyal közös projekt is, amelynek keretében többek között megvalósul a térség első határon átnyúló borútja.

A szerb-magyar határ két oldalán összesen negyven pincészet vendégeként gyűjthetnek maguknak különleges élményeket azok, akik végiglátogatják az elmúlt hónapokban kialakított Duna Borutat.

A programban résztvevő borászatok többsége nem csak bórkóstolót, hanem gasztronómiai élvezeteket, kulturális programot, illetve szállást is kínál a látogatóknak, akik egy borturisztikai útlevélen pecsételhetik be, hogy melyik célállomást keresték már fel a Kunsági, a Hajós-Bajai, a Szabadkai vagy éppen a Szerémségi borvidéken.

A borturizmus világszerte egyre népszerűbb, ezt ismerte fel a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Vajdasági Autonóm Tartomány, amely három szakmai szervezettel közösen nyert mintegy 320 ezer eurót az Európai Unió előcsatlakozási forrásából (Interreg-IPA CBC Magyarország-Szerbia Program) a „Duna borút létrehozatala és pozicionálása turisztikai és kulturális márkaként a határmenti régióban” című projekt megvalósítására.

Ennek keretében nem csak a Duna Borutat hozzák létre, a borászatok számára volt marketingképzés, szakmai konferencia, szakújságíróknak mutatták be a térséget, a régió borai pedig jelen voltak az Nemzetközi Utazás Kiállításon.

Szintén a projekt része a Bács-Kiskun Megyei Bormustra, amelyet november 14-én már második alkalommal rendeznek meg a kecskeméti Four Points by Sheraton Hotelben. Erre az eseményre készül el a Duna Borút borászatait bemutató kötet, illetve a témában forgatott promóciós kisfilm is.

A kötet, illetve az abban szereplő borturisztikai térkép, valamint útlevél segítségével a borkedvelők meg is kezdhetik a Duna Borút felfedezését.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Bács-Kiskun büszke boraira
Hazai és külföldi szakmai elismerések sora bizonyítja, hogy Bács-Kiskun megyei borászatok sora rendelkezik megfelelő szakmai felkészültséggel és technológiával, hogy versenyképes borokkal jelenjen meg a piacon. Ezzel párhuzamosan a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat is következetesen dolgozik az alföldi borok marketingjének javításán. Az újragondolt megyebor választás visszaállította a díj presztízsét, tavaly novemberben pedig első alkalommal rendezték meg a megyei bormustrát, ahol a legkiválóbb borászok, pincészetek kaptak lehetőséget, hogy megmutassák a Duna-Tisza közének legjobb borait. Továbbá megvalósult a megye legjelentősebb borturisztikai infrastrukturális fejlesztése is, a hajósi Cabernet Látogatóközpont felújítása. Itt kiállítótér, ügyfélszolgálat és konferenciaterem szolgálja a térségi borturizmus fejlesztését.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-18 14:13:38
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK