2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Indul a Kertvárosi csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztése

Illés György Cinó  |  2020. 02. 17., 09:41

A TOP pályázati rendszer keretében nyert a város 200 millió forint támogatást a Kertváros csapadékvíz-elvezető rendszerének fejlesztésére, vízelvezető árokrendszer kiépítésére, illetve záportározó kialakítására. A munkálatok indulásáról dr. Filvig Géza polgármester a múlt heti testületi ülés végén tájékoztatott.

A TOP-pályázati projekt keretében megvalósuló beruházásról már tájékoztattuk olvasóinkat, amikor a kivitelező megkezdte a záportározó területén a fák kivágását.
Most a munka második szakaszában a csapadékvíz-gyűjtő árokrendszer kiépítése következik – erről a munkáról adott tájékoztatást a polgármester.

HÉTFŐN, AZAZ MA KEZDŐDIK A KERTVÁROSI UTCÁKBAN A CSAPADÉKVÍZ-BERUHÁZÁS

– tájékoztatott a múlt csütörtök képviselő-testületi ülés végén Filvig Géza, aki tételesen fölsorolta azokat a munkálatokat, amelyek az ott élők hétköznapjait befolyásolhatják a következő időszakban:

Foktői út Paksi köz által határolt területen fognak dolgozni a leendő záportározón – ez a munka a terület előkészítésével már néhány hete elkezdődött és rengeteg fa kivágásával járt, most a záportározó medrének kialakításával folytatódik a munka.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György Cinó


Ez nem lakott terület – mondta Filvig Géza, bár ez így nem egészen pontos: csak emberek nem lakták a területet, viszont sok és sokféle állat, őzek és sokféle énekesmadár, valamint rengeteg féle, részben hasznos, részben a lassan kihalásra ítélt fecskéknek táplálékot adó rovar otthona volt, és a város ökológiai rendszerének fontos elemét képezte a néhány tölggyel, juharral, fűzfával és más fafajokkal tűzdelt, többnyire nyárfákból álló erdő, amire azonban a polgármester most nem tért ki.


A továbbiakban Filvig Géza fölsorolta azokat az utcaszakaszokat, ahol a mai naptól számítani kell a munkálatok okozta fennakadásokra. Eszerint csapadékvíz elvezető árokrendszer kialakítását az alábbi utcaszakaszokon fogják végezni a következő hetekben.
Eszerint:

  • a Foktői úton a Móra Ferenc utcától a Vörösmarty utcáig a páros oldalon,
  • a Katona István utcának a Vörösmarty utca és a Liszt Ferenc utca közé eső szakaszán
  • a Liszt Ferenc utcában a Foktői úttól a Katona István utcáig, illetve onnantól a Téglagyár utcáig terjedő páros oldalon és a Katona István utcától a Menyhárt utcáig, illetve onnantól a Téglagyár utcáig a páratlan oldalon,
  • a Menyhárt László utcának a Vörösmarty és a Liszt Ferenc utca közti részén,
  • a Móra Ferenc utcának a Foktői út és Vidats István utca közti páratlan oldalán,
  • a Németh László utcában
  • a Veres Péter utca Németh László és Vidats utca közti szakaszán, illetve
  • a Vörösmarty utcának a Foktői út és a Téglagyár utca közé eső részén


építenek ki csapadékvíz-elvezető csatornákat.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György CinóA NAGYRÉSZT NYÍLT, BURKOLT ÁRKOK KIALAKÍTÁSÁRA, RÉSZBEN ZÁRT CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETŐ CSŐVEZETÉK-HÁLÓZAT KIÉPÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ ÉPÍTŐANYAGOKAT MÁR FÖLHALMOZTÁK A FŐBB KÖZLEKEDÉSI UTAK MENTÉN.

Egy nagy átmérőjű, a Vörösmarty utca alatt a Foktői úttal való kereszteződésénél átvezető csövet már be is építettek.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György Cinó


A MUNKA DANDÁRJÁT VÁRHATÓAN MA, HÉTFŐN KEZDIK.

A polgármester a lakosságtól türelmet kért, a kivitelezőt pedig arra, hogy a szépen kialakított kapubejárók helyreállítását különös gonddal végezzék el.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 05. 30., 12:49
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)
2023-05-27 14:54:00
A végig magyar és német nyelven konferált program záróakkordjaként az emlékművet - mely a Hartát újratelepítő 229 család nevét örökíti meg - a nemzetiszínű szalag átvágásával Font Sándor, Ritter Imre országgyűlési képviselők, Dollenstein László polgármester és Frőlich Henrikné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke avatta fel.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>
2023. 05. 31., 14:10
A XXXI. Kék Madár Fesztivál péntektől vasárnapig tartó programpalettáján különféle kulturális, gyermek és könnyűzenei programok szerepelnek. Még >>>
2023. 05. 31., 14:00
A fedélzeten tartózkodó katonaorvosokkal tartott Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is. Még >>>