2022. 01. 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Indul a Kertvárosi csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztése

Illés György Cinó  |  2020. 02. 17., 09:41

A TOP pályázati rendszer keretében nyert a város 200 millió forint támogatást a Kertváros csapadékvíz-elvezető rendszerének fejlesztésére, vízelvezető árokrendszer kiépítésére, illetve záportározó kialakítására. A munkálatok indulásáról dr. Filvig Géza polgármester a múlt heti testületi ülés végén tájékoztatott.

A TOP-pályázati projekt keretében megvalósuló beruházásról már tájékoztattuk olvasóinkat, amikor a kivitelező megkezdte a záportározó területén a fák kivágását.
Most a munka második szakaszában a csapadékvíz-gyűjtő árokrendszer kiépítése következik – erről a munkáról adott tájékoztatást a polgármester.

HÉTFŐN, AZAZ MA KEZDŐDIK A KERTVÁROSI UTCÁKBAN A CSAPADÉKVÍZ-BERUHÁZÁS

– tájékoztatott a múlt csütörtök képviselő-testületi ülés végén Filvig Géza, aki tételesen fölsorolta azokat a munkálatokat, amelyek az ott élők hétköznapjait befolyásolhatják a következő időszakban:

Foktői út Paksi köz által határolt területen fognak dolgozni a leendő záportározón – ez a munka a terület előkészítésével már néhány hete elkezdődött és rengeteg fa kivágásával járt, most a záportározó medrének kialakításával folytatódik a munka.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György Cinó


Ez nem lakott terület – mondta Filvig Géza, bár ez így nem egészen pontos: csak emberek nem lakták a területet, viszont sok és sokféle állat, őzek és sokféle énekesmadár, valamint rengeteg féle, részben hasznos, részben a lassan kihalásra ítélt fecskéknek táplálékot adó rovar otthona volt, és a város ökológiai rendszerének fontos elemét képezte a néhány tölggyel, juharral, fűzfával és más fafajokkal tűzdelt, többnyire nyárfákból álló erdő, amire azonban a polgármester most nem tért ki.


A továbbiakban Filvig Géza fölsorolta azokat az utcaszakaszokat, ahol a mai naptól számítani kell a munkálatok okozta fennakadásokra. Eszerint csapadékvíz elvezető árokrendszer kialakítását az alábbi utcaszakaszokon fogják végezni a következő hetekben.
Eszerint:

  • a Foktői úton a Móra Ferenc utcától a Vörösmarty utcáig a páros oldalon,
  • a Katona István utcának a Vörösmarty utca és a Liszt Ferenc utca közé eső szakaszán
  • a Liszt Ferenc utcában a Foktői úttól a Katona István utcáig, illetve onnantól a Téglagyár utcáig terjedő páros oldalon és a Katona István utcától a Menyhárt utcáig, illetve onnantól a Téglagyár utcáig a páratlan oldalon,
  • a Menyhárt László utcának a Vörösmarty és a Liszt Ferenc utca közti részén,
  • a Móra Ferenc utcának a Foktői út és Vidats István utca közti páratlan oldalán,
  • a Németh László utcában
  • a Veres Péter utca Németh László és Vidats utca közti szakaszán, illetve
  • a Vörösmarty utcának a Foktői út és a Téglagyár utca közé eső részén


építenek ki csapadékvíz-elvezető csatornákat.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György CinóA NAGYRÉSZT NYÍLT, BURKOLT ÁRKOK KIALAKÍTÁSÁRA, RÉSZBEN ZÁRT CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETŐ CSŐVEZETÉK-HÁLÓZAT KIÉPÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ ÉPÍTŐANYAGOKAT MÁR FÖLHALMOZTÁK A FŐBB KÖZLEKEDÉSI UTAK MENTÉN.

Egy nagy átmérőjű, a Vörösmarty utca alatt a Foktői úttal való kereszteződésénél átvezető csövet már be is építettek.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György Cinó


A MUNKA DANDÁRJÁT VÁRHATÓAN MA, HÉTFŐN KEZDIK.

A polgármester a lakosságtól türelmet kért, a kivitelezőt pedig arra, hogy a szépen kialakított kapubejárók helyreállítását különös gonddal végezzék el.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak. Még >>>
2022. 01. 19., 19:54
Filvig Géza polgármester és kísérete a TOP Plusz források adta lehetőségekről a megyei közgyűlés elnökével és a megyei fejlesztési ügynökség képviselőivel egyeztetett a megyeszékhelyen. Még >>>
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés