2022. 06. 30. csütörtök
Pál
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Itt a nyár, hurrá, de mi legyen a gyerekkel? – Nyári táborok Kalocsán

Illés György Cinó  |  2019. 06. 21., 09:09

Kitört a nyári szünet, ami nagy öröm minden gyereknek, de komoly fejtörést okozhat a szülőknek, főleg, ha a nagyiék bármely okból nem tudnak vállalkozni a gyermekfelügyeletre. Ilyenkor körbe kell nézni, milyen táborokba írathatjuk be csemetéinket. Segítünk: összeszedtük a városban induló nyári gyermektáborok tudnivalóit, a turnusok időpontjaitól a programokon át az árakig. Könnyen előfordulhat, hogy a lista nem teljes, a táboroztatók esetleg befutó jelzései nyomán cikkünket frissítjük!

MŰVÉSZETI TÁBOROK

Zenei tábor

Reklámot nem igényel, hiszen az iskola tanulói számára, hasonló tematikával szervezik meg minden évben a városi zenede muzsikus táborát.
A Liszt Ferenc AMI zenei tábora ezen a héten zajlik, és azt

A PÉNTEKEN DÉLUTÁN NÉGYKOR KEZDŐDŐ KONCERT KORONÁZZA – EZ NYILVÁNOS, BÁRKI MEGNÉZHETI, MIRE JUTOTTAK A ZENÉSZPALÁNTÁK.

A táborban három csapatot alkottak a résztvevők Csupor Balázs, Filus Mónika és Gruber Tamás szaktanárok vezetésével. A hét folyamán a délelőtti zeneórákat és a délutáni kamarazenéléseket is különféle játékok, és egyéb finomságok, sütizés, fagyizás fűszerezi, hétfőn pedig a Kecskeméti Kodály Zoltán Szakközépiskola diákjaival közös koncert tette változatosabbá a programot.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Művészetterápiás tábor
Junius 24 és 27 között művészetterápiás tábor lesz első sorban roma fiatalok, gyerekek számára Kalocsán, a Szőlők közén levő közösségi térben, részben az e célra elnyert pályázati forrásból, részben az önkéntesek munkájának segítségével.
A szervezők ugyanakkor szívesen fogadnak tárgyi felajánlásokat is: szükségük volna még kényeztető édességre, gyümölcsre, nagymama süteményére, szörpre.
Aki tud segíteni felajánlásával, írjon privát üzenetet Gabriella ESz Gè, vagy Dargay Panyik Márta Facebook-oldalára!

KÉZMŰVES TÁBOROK

Fazekas-kézműves tábor
Idén is több turnusban került megrendezésre Madár Helga közreműködésével a fazekas kézműves tábor Kovács László műhelyében, illetve alkotóházában, amelyre azonban szokás szerint jó előre beteltek a helyek. Az alkotóház június közepétől augusztus közepéig tartó programsorozatában, heti turnusokban váltják egymást a gyermek és felnőtt kézműves, fazekas táborok.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

A felnőtt fazekas táborokba a szakmai közönséget várja a kalocsai mester és az alkotóház. Idén immár a 27. felnőtt fazekas szimpóziumot tartják, amelyre külföldről, így hazánk mellett Belorussziából és Ukrajnából is jönnek érdeklődők, akikkel együtt mintegy tizenöt fős szakmabeli társaság lesz vendége az alkotóháznak július első hetében.

Kovács Lászlónál a táborokon túlmenően is különféle rendezvények – kiállítások nyilvános fatüzeléses, kemencés cserépégetések és más látványosságok – várják az érdeklődőket, a nyár folyamán. Ezekről a mester időben tájékoztatja a nagyközönséget Facebook-oldalán, érdemes néha rápillantani!

Mekk Elek Kézműves Nyári Tábor a Schöffer-gyűjteményben
A napközis jellegű táborban színes és változatos, sokféle kézműves foglalkozás – batikolás, agyagozás, ékszerkészítés, pingálás, fémdomborítás, szövés – várja a gyerekeket minden nap reggel nyolctól délután négyig.
A programot július 17-én, szerdán autóbuszos kirándulás egészíti ki, amelynek során a szekszárdi Mézeskalács Múzeumot keresik föl a táborozók, ráadásként kisvonatoznak is egyet a gemenci erdőben.
Szeretettel várják az alkotni váró általános iskolai gyermekeket!

  • A tábor vezető pedagógusa: Papp Róbert, tanító, ezermester, költő, dobos (…)
  • Helyszín: Nicolas Schöffer Gyűjtemény
  • Időpont: július 15-19-ig.
  • Napi háromszori étkezés (tízórai és uzsonna a táborban, meleg ebéd kísérettel a belvárosi tagiskola étkezőjében)
  • Minden eszközt biztosítanak!

Jelentkezni június 30-áig lehet Huszák Elizabetnél a 06/20-4095575-ös telefonszámon.
A részvétel díja 20.000 forint.

<<Fissítés!
SZAKMAI ÉS ROBOTIKAI-SZÁMÍTÁSTECHNIKAI TÁBOROK SZAKKÖZÉPISKOLÁINKKBAN

Kisinas Tábor
címmel felső tagozatos általános iskolásoknak szervez táborozási lehetőséget a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kalocsai Kirendeltsége a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György, illetve Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája együttműködésével, a gyerekek pályaválasztásának megkönnyítése, minél több szakma, illetve az azokkal járó alapvető tevékenységek és készségek megismertetése céljából.
A táborban a gyerekek a két iskolában oktatott szakma fortélyaival ismerkedhetnek, a koktélkészítéstől és a sütés-főzés titkaitól kezdve a CAD-CAM programozáson, CNC gépkezelésen, az ujjlenyomatvételen, önvédelmi fogásokon és éleslövészeten át a számítógép-programozásig és az újraélesztésig. A programot több üzemlátogatás ís színesíti.
A tábor férőhelyei erre az évre sajnos már beteltek, de a program jól bejáratott: idén harmadízben szervezték meg azt, és a nagy sikerre tekintettel várhatóan jövőre is megtartják.

Kockafej tábor
… hogy ne csak hülyeségekre használja a számítógépet és okostelefont a gyerek!
Ebben a táborban a számítástechnika és robotika alapjaival, 3D nyomtatással, különböző programozási rendszerekkel és azok használatával, a kódolás alapjaival ismerkedhetnek a táborozók.
Az ebben az évben másodszor megtartandó tábor díja idén 10.000 forint, illetve lett volna, mivel a helyek néhány nap alatt beteltek. Aki biztosra akar menni, jó előre érdeklődjön a tábort szervező Dózsa Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatójánál az igazgato@dozsakalocsa.hu email címen, vagy telefonon a 06/87-461600-as számon!
Frissítés vége>>

NYELVI TÁBOROK

Városunkban két, intézményes oktatáson kívüli nyelvoktatási központ, a Kids Club és a Helen Doron Nyelviskola is szervez nyelvi táborokat. Az utóbbi iskola angol, az előbbi az angol mellett német nyelvből is pallérozza játékos formában a csemetéket a nyár folyamán.

A Kids Club Nyelviskola
angol és német nyelvi táborokat is indít Kalocsán, mégpedig angolból óvodás és iskolás korosztály részére külön-külön, bár az óvodás korcsoport férőhelyei már korábban beteltek, és az iskolás korcsoportra is 1-2 hely maradt szabadon.
A Kids Club nyelvi napközis táborok napirendje szerint 7:30–8:30 fogadják a gyerekeket, majd reggeli köszöntő, táborinduló és a napi program megbeszélése következik.

Ez után közös reggeli mozgás következik, a továbbiakban pedig, a reggeli után Kids Club játékos nyelvi foglalkozások várják a nebulókat.
A tábor helyszíne a Kulturális Központ a sétálóutcában, ideje: július 1-5. Az ebédet a szemközti Il Primo Étteremben fogyasztják el. A délutáni programok közt kincskeresés, majd újabb Kids Club játékos nyelvi foglalkozások és képességfejlesztő tevékenységek jönnek sorra, amelyeket gyümölcs–zöldség szünet szakít meg. A nap játékos vetélkedőkkel és kvízzel zárul, a napi témák alapján.
Uzsonna után a nap lezárásával, elköszönéssel ér véget a napi program.
A tábor díja 26.000 Ft, jelentkezni Szabadi Adriennél lehet a 06/30-3387732-as telefonszámon.

A Helen Doron English Kalocsa nyelviskola
óvodás kortól felső korhatár nélkül ajánlja a Meszesen, a Kék-Duna vendéglővel szemben található, volt Emika nyaralóban tartandó nyári, angol nyelvi táborait, nemcsak saját tanulóik, hanem külsősök számára is.
Idén két, egyenként 30 fős, egyhetes turnust szerveznek július 1-5-ig és július 8-12-ig, napközis jelleggel. A nyelvtanulás mellett különböző kerti játékok, trambulin, csillámtetoválás, valamint a Panni nevű, border collie fajtájú terápiás kutya, és felvezetője, Palásti Nóra várja az ide jelentkezőket. A tábor kínálatát két táncóra, kisvonatos kirándulás és piknikezés színesíti, és péntek délután a szülőknek szóló bemutatóval zárul.

A jelentkezéseket kizárólag ezen elektronikus űrlap kitöltésével fogadják: https://bit.do/hdkalocsatabor.
Ár: 33.000 Ft, de amennyiben testvérek jelentkeznek, vagy egy gyermek több turnusra is jelentkezik, akkor fejenként és turnusonként 3.000 forint kedvezmény jár.
Kérdéseiket a kalocsa@helendoron.com email címre, vagy a Helen Doron English Kalocsa Facebook-oldalára küldhetik, vagy telefonon Tóth Anikónál is érdeklődhetnek a 06/30-3719529-as telefonszámon.

LOVAS TÁBOROK

A Csatangoló Lovarda
bentlakásos és napközis lovas élménytábort kínál Mácsaszálláson, illetve Öregcsertőn. A nyári szünet minden hónapjában indítanak turnusokat, sőt, az őszi szünetben is. Emellett gazda tábor és kézműves tábor is lesz a nyáron. A táborok iránt érdeklődni és jelentkezni Kis Csilla Lilla lovas sportoktató, lovastúra-vezetőnél lehet a 06/30-6548617-as telefonszámon.
Mit kínálnak? Szakképzett színvonalas lovas oktatást, lovas elméleti oktatást, futószáron lovaglást, osztálylovaglást, szőrén lovaglást, tereplovaglást, medencézést, varázslatos éjszakai túrát, vetélkedőket, kézműves foglalkozásokat, vízibomba csatát, kincskeresést, tábortűz mellett vidámságot, lovas hagyományőrzést, legeltetést, természetjárást, kézműves foglalkozásokat, a táborok végén pedig még meglepetést is.
Az ár bentlakásos rendszerben 48.000 Ft, napközis jelleggel 44.000 Ft, amihez testvérkedvezmény kapható.
Lovas tudás nem szükséges!

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

A Navaho Ranch

a hartai Duna-parton, Tuskóföld tanya 4. szám alatti birtokon várja bentlakásos táborába az érdeklődőket. Van még pár hely a bentlakásos lovastáborba, de igény szerint napközis jelleggel is fogadják a gyerekeket korlátlan étel és italfogyasztással, lovaglási lehetőséggel, lovas programokkal, köztük lovas strandolással, lovas íjászattal, emellett kreatív kézműveskedéssel, természetjárással, kajakozással, csillagtúrával és közös bográcsozással.
A meghirdetett időpontok: július 14-19 és 21-26, illetve augusztus 4-9, illetve 11-16., azonban a plakáton nem minden időpont van feltüntetve, és egyedi igényt is figyelembe tudnak venni.
A bentlakásos tábor díja 47.000 Ft. Érdeklődni és jelentkezni, illetve a Navaho Ranch a 06/70-3747362-as telefonszámon lehet.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

SPORTTÁBOROK

Az idén is lesz Gézengúz Nyári Kézilabda Tábor.
Immár a nyolcadik. Várják a kézilabda iránt érdeklődő 2007-2013 között született fiúkat és lányokat augusztus 12-16. között! Minden résztvevő pólót kap ajándékba, de a lényeg a megszerezhető technikai tudás, amit a napi két-három, változatos tematikájú edzés során szerezhetnek meg a gyerekek. A tábor nem bentlakásos, és napi háromszori étkezést biztosít. A részletes programot július 31-én teszik közzé a Gézengúz UKC Facebook-oldalán.
Részvételi díj 11.000 forint, amiből testvérek jelentkezése esetén kedvezmény kapható: két gyermekre 22.000 helyett 19.000 Ft. a fizetendő díj.

Jelentkezni július 20-áig lehet az alábbi testneveléstanároknál, edzőknél és telefonszámokon:
Lakatos István, 06/70-3385929
Balogh Tamás, 06/70-3385494
Martin Gábor, 06/70-3337214
Simon János, 06/703328693
Romsics László, 06/30-9027432
Rezák-Szabó Anna, 06/20-2178606
Dávidházi Sándor, 06/4660762
Buzogány Szabolcs, 06/30-4122851
Alföldi Babett, 06/30-7895890

Ezen kívül jelentkezni lehet a jelentkezési lap kitöltésével és a részvételi díj befizetésével a Bendegúz Bébi Bizományi boltban is a Szent István király u. 57/a szám alatt.
A jelentkezési lapot innen lelhet letölteni.

Méhecskék focitábor
Ötéves kor feletti óvodás korú és 14 évesnél nem idősebb iskolás gyerekek részére szervez focitábort a Méhecskék SE. A tábor nemcsak egyesületi tagoknak nyújt játék és edzési lehetőséget, hanem arra minden érdeklődőt szeretettel várnak.
A tábor keretében attraktív tanulási és edzésprogramot kínálnak a kis létszámú csoportokban tartott foglalkozásokon fiúknak és lányoknak egyaránt. A foglalkozások közt differenciált labdás koordinációs edzések épp úgy megtalálhatóak, mint a mozgáskoordináció fejlesztése, Coerver labdarúgó készségfejlesztő módszer, intenzív cselező suli Peter Schreiner módszerével, lövéssebesség mérés original Speed-Check-kel.
A nyári focitábor helyszíne a Méhecskék Sporttelep, azaz az egykori Hunyadi-pálya (Komló sor). A tábor nem bentlakásos, hétfőtől péntekig minden nap 9 órától 15 óráig nyújt tartalmas időtöltést a gyerekeknek, de már reggel 8 órától, délután pedig 16 óráig biztosítanak felügyeletet a gyerekeknek.

Idén egy turnus indul, június 24-28-ig.
A részvételi díj 13.000 Ft, ami tartalmazza az ajándék labda és póló árát is.
Jelentkezni lehet Práger Lászlónál személyesen hétfőn, szerdán és csütörtökön 16 órától a Hunyadi-pályán vagy telefonon, a 06/70-3349606 számon, illetve a laszloprager@gmail.com elektronikus levelezési címen.

Gerilla kajak-kenu tábor

Két turnusban, június 24-28-ig, illetve július 8-12-ig minden nap 9-től 15 óráig várja a kajak-kenu tábor a vízi sportok iránt érdeklődő gyerekeket a Kalocsa Damjanich utca 7. számalatti önkormányzati tulajdonú Vajas-parti közösségi házába.
Jelentkezni a Kalocsai Gerillakertészek Facebook-oldalán, illetve Bolváriné Gärtner Anikónál lehet, a 06/70-2879571-as telefonszámon.

A FÖNTI KÍNÁLAT A TELJESSÉG IGÉNYE NÉLKÜL KÉSZÜLT, DE BÁRMIKOR KIEGÉSZÍTHETŐ!

Ezért kérjük, hogy aki tábort szervez gyermekeknek, de ebben a felsorolásban nem találja azt, jelezze portálunknak, és kiegészítjük a listát!

Bár néhány program – a két lovastábor – a városon kívül lesz, de

A KÖRNYEZŐ TELEPÜLÉSEK TÁBOROZÁSI LEHETŐSÉGEINEK FELTÉRKÉPEZÉSE EGYÁLTALÁN NEM VOLT CÉLJA E CIKKNEK.

Ugyanakkor ezekről a lehetőségekről is szívesen tájékoztatnánk olvasóinkat, ezért kérjük, hogy

AKI BÁRMELY JÁRÁSBELI TELEPÜLÉSEN NAPKÖZIS, VAGY BENTLAKÁSOS TÁBORT SZERVEZ, ÉRTESÍTSE RÓLA A KALOHÍREKET!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK