2022. 09. 29. csütörtök
Mihály
: 411 Ft   : 430 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

IV. Kistérségi Polgárőr Nap Kalocsán – Elismerések, kiváló családi programok

IV. Kistérségi Polgárőr Nap Kalocsán – Elismerések, kiváló családi programok
Zsiga Ferenc  |  2021. 08. 31., 08:27

Az államalapítás ünnepségsorozathoz kapcsolódóan augusztus 21-én, a városi önkormányzat közvetlen Duna-parti meszesi üdülőjében tartották a IV. Kistérségi Polgárőr Napot. A kitűnő helyszínen megrendezett, nagysikerű rendezvényre 13 településről, egyebek mellett Miskéről, Bátyáról, Szakmárról, Újtelekről, Hajósról és Ordasról érkeztek a polgárőrök és családtagjaik.

Kovács Attila, a Kalocsai Polgárőr Egyesület elnöke a rendezvényről szólva elmondta: Az egész napos program előkészítése már augusztus 20-án megkezdődött. Az üdülő udvarán, az egyesület tagjai segítségével a Kalocsa Jövőjéért Egyesület nagyméretű sátrát állították fel és rendezték be, így másnap reggelre minden a helyére került.

Augusztus 21.én, szombaton kora reggel, 6 órakor rajtolt a népszerű horgászversenyünk, amelyen a kalocsai polgárőrök mellett a bátyai és a miskei egyesületek tagjai is képviselték magukat, egy-egy taggal. A horgászszerencse is változó, így kapitális fogásról nem, de jó hangulatú versengésről mindenképpen beszámolhatok. A bográcsok alatt 9 órakor lobbantak fel a lángok, a főzőverseny résztvevői munkához fogtak. A gasztronómiai program keretében ízletes marhabélszín pörkölt, pásztortarhonya készült, és az ilyenkor szokásos csülkös babgulyás is rotyogott.”Délután Veréb István, a helyi egyesület pénzügyi ellenőrző bizottságának elnöke nyitotta meg ünnepélyesen a IV. Kistérségi Polgárőr Napot, majd dr. Fekecs Dénes, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnöke vette át a szót, és üdvözölte a neves esemény résztvevőit.

Képgaléria megtekintése (23 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsai Polgárőr Egyesület


Elnök úr közreműködésével, kitartó és magas színvonalú munkájukért 26 polgárőrnek adtunk át elismeréseket.”A zsűri tagjainak kiválasztása után megkezdődött a főzőverseny finomabbnál finomabb ételeinek az értékelése, ám a gyerekek addig sem unatkoztak, hiszen arcfestés, izgalmas lángos evő verseny várt rájuk. A családok felnőtt tagjai lövészetben és íjászatban próbálhattak ki magukat.” – részletezte Kovács Attila a programot.

Képgaléria megtekintése (23 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsai Polgárőr Egyesület


Az elnök hozzátette: az idei kistérségi polgárőr nap valójában egy jól sikerült családi nap volt, hiszen a polgárőri munka miatt oly sokszor háttérbe szorult házastársak, gyermekek most több figyelmet kaptak. Fontosnak bizonyult az is, hogy a polgárőrök fehérasztal mellett tudták átbeszélni az év során szerzett tapasztalatokat, problémákat.

A Kalocsa Polgárőr Egyesület elnöke örömmel újságolta: a nap egyik emelkedett pillanata volt, mikor dr. Bagó Zoltán önkormányzati képviselő anyagi támogatásáról biztosította az egyesületet. A kalocsai képviselő a pandémia idején kapott tiszteletdíját 8 különböző szervezet, rászoruló között kívánja szétosztani. Az adományozó úgy ítélte meg, hogy a helyi polgárőr egyesület a járvány időszakában kimagasló teljesítményt nyújtott, ezért 140 ezer forinttal járul hozzá az egyesület megnövekedett kiadásaihoz.

 

Mint elhangzott, az egyesület elsősorban üzemanyagot vásárol a támogatásból.

A jó hangulatú, kollegiális IV. Kistérségi Polgárőr Nap törzsközönsége az esti órákban azzal búcsúzott egymástól: jövőre ugyanígy, ugyanitt, együtt!

Képgaléria megtekintése (23 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsai Polgárőr Egyesület
Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 09. 25., 15:17
Az elvi döntés már korábban megszületett Kalocsa víziközmű-vagyonának és az ivóvíz és szennyvíz ellátás – benne a rendszer fejlesztése és karbantartása – feladatainak az állam részére történő átadásáról. Kedden a testület zárt ülésen véglegesítette a döntést. A testületi ülés után Király Róbert képviselő tartott sajtótájékoztatót.
2022-09-23 09:23:00
Budapesti és pécsi állásbörzéken vesz részt a következő hetekben a Paks II. Zrt. – Karrierportálunkon minden fontos információt közzéteszünk, de az ilyen rendezvények a személyes találkozás lehetőségét teremtik meg, ami meghatározó lehet egy életpályára vonatkozó döntés során – fogalmazott Mittler István kommunikációs igazgató. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 09. 28., 20:23
Vállalkozásként üzletelt kábítószerrel – kristállyal – egy kalocsai család, amibe még a legfiatalabb családtagot, egy 13 éves lányt is bevontak. Az anyagra a bátyjai is rákaptak. A nyomozás során lőszer is előkerült. Még >>>
2022. 09. 28., 08:30
Feloldja a tűzgyújtási tilalmat a hatóság szerdától Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében is, ezzel Magyarország teljes területén megszűnik a korlátozás. Még >>>
2022. 09. 28., 07:24
Ezekben a napokban a posta a kalocsai háztartásokba is kézbesíti a KSH, a borítékon „HIVATALOS ÉRTESÍTÉS” feliratú levelét. Még >>>
2022. 09. 27., 16:15
Az 5106-os úton akadályozza a forgalmat a baleset. Még >>>
2022. 09. 27., 11:17
Ha jártatok már gyerekekkel játszótéren, a következő anya-típusokkal már biztos, hogy találkoztatok! Még >>>
2022. 09. 26., 11:26
Az eseményen gratuláltak Dr. Maráz Róbert PhD. Általános Sebészeti Osztály főorvosának „Az Európai Sebészeti Testület tagja Emlősebészet területén" címéhez. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés