2021. 11. 30. kedd
András, Andor
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Junior Business Café a megyei Kereskedelmi és Iparkamarában – Hogyan lehet egy fiatal ötletéből sikeres vállalkozás

Junior Business Café a megyei Kereskedelmi és Iparkamarában – Hogyan lehet egy fiatal ötletéből sikeres vállalkozás
Zsiga Ferenc  |  2021. 11. 14., 08:03

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kecskeméti székházában november 4-én, csütörtök délután Junior Business Café elnevezéssel folytatta fiataloknak szóló szakmai programsorozatát a Kamara. Ezúttal Borbély Bence és Buday Bence fiatal vállalkozók marketing területen kibontakozó karrierjével ismerkedhettek a Neumann János Egyetem közgazdász szakos hallgatói, köztük néhány, a kalocsai járásból, Kalocsáról ott tanuló egyetemista.

A fórum két előadóját és résztvevőit Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte, aki bevezetőjében hangsúlyozta: a Junior Business Café a Kamara és az egyetem Gazdaságtudományi Karának közös kurzusából nőtte ki magát.

A fórum hallgatósága két, a húszas éveiben járó fiatal, Borbély Bence mérnök és Buday Bence közgazdász vállalkozóvá válásának folyamatával ismerkedhetett. A két ifjú szakember külön-külön bemutatta életútja főbb állomásait, és beszélt arról is, hogy a jó, egyedi ötlet mennyire segítette előrejutásukat, boldogulásukat.


Természetesen mindazokra a buktatókra is felhívták a figyelmet, amelyeket a most még az egyetem padjaiban ülők elkerülhetnek, ha elég körültekintőek, és megfogadják a tanácsokat.


Miután két fiatal elmesélte élettörténetét, levonták, összegezték azokat a tanulságokat, melyeket hallgatóságuknak, a gazdasági szakos egyetemistáknak, leendő munkavállalóknak, vállalkozóknak érdemes nem csak meghallgatni, de szükségszerű alkalmazni is a gyakorlatban.

A jó tanácsok sora azzal kezdődött, már az egyetemi évek alatt kifizetődő azon a területen munkát vállal, amelyet szakterületüknek választottak. Az ott szerzett tapasztalatok jó alapot adhatnak ahhoz, hogy a későbbiekben már ne alkalmazottként, hanem vállalkozóként vegyék kezükbe a sajt sorsukat.


Az útmutatás azzal folytatódott: a folyamatos tanulás, tapasztalatszerzés jó alapot ad ahhoz, hogy egy idő után egyedül, külső segítség nélkül oldják meg a felmerülő problémákat. A két szakember szerint egyáltalán nem baj, vagy hátrány, ha a csapatépítést, egy szervezet irányítását, a feladatok delegálását egy multi cégnél sajátítják el a mérnök-, vagy közgazdász jelöltek, vagy a már friss diplomások. A nyelvek tanulása, a külföldi szakmai utak legalább ekkora súllyal eshetnek a latba, ráadásul a Kamara segítő kezet nyújthat valamennyi kezdő vállalkozónak ahhoz, hogy több irányból is támogatást kapjon.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 16:21
Öltöztesd ünneplőbe az ablakot is, varázslatos hangulatot kölcsönöz az egész szobának! Még >>>
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei