2022. 06. 26.
János, Pál
: 401 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Junior Business Café a megyei Kereskedelmi és Iparkamarában – Hogyan lehet egy fiatal ötletéből sikeres vállalkozás

Junior Business Café a megyei Kereskedelmi és Iparkamarában – Hogyan lehet egy fiatal ötletéből sikeres vállalkozás
Zsiga Ferenc  |  2021. 11. 14., 08:03

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kecskeméti székházában november 4-én, csütörtök délután Junior Business Café elnevezéssel folytatta fiataloknak szóló szakmai programsorozatát a Kamara. Ezúttal Borbély Bence és Buday Bence fiatal vállalkozók marketing területen kibontakozó karrierjével ismerkedhettek a Neumann János Egyetem közgazdász szakos hallgatói, köztük néhány, a kalocsai járásból, Kalocsáról ott tanuló egyetemista.

A fórum két előadóját és résztvevőit Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte, aki bevezetőjében hangsúlyozta: a Junior Business Café a Kamara és az egyetem Gazdaságtudományi Karának közös kurzusából nőtte ki magát.

A fórum hallgatósága két, a húszas éveiben járó fiatal, Borbély Bence mérnök és Buday Bence közgazdász vállalkozóvá válásának folyamatával ismerkedhetett. A két ifjú szakember külön-külön bemutatta életútja főbb állomásait, és beszélt arról is, hogy a jó, egyedi ötlet mennyire segítette előrejutásukat, boldogulásukat.


Természetesen mindazokra a buktatókra is felhívták a figyelmet, amelyeket a most még az egyetem padjaiban ülők elkerülhetnek, ha elég körültekintőek, és megfogadják a tanácsokat.


Miután két fiatal elmesélte élettörténetét, levonták, összegezték azokat a tanulságokat, melyeket hallgatóságuknak, a gazdasági szakos egyetemistáknak, leendő munkavállalóknak, vállalkozóknak érdemes nem csak meghallgatni, de szükségszerű alkalmazni is a gyakorlatban.

A jó tanácsok sora azzal kezdődött, már az egyetemi évek alatt kifizetődő azon a területen munkát vállal, amelyet szakterületüknek választottak. Az ott szerzett tapasztalatok jó alapot adhatnak ahhoz, hogy a későbbiekben már ne alkalmazottként, hanem vállalkozóként vegyék kezükbe a sajt sorsukat.


Az útmutatás azzal folytatódott: a folyamatos tanulás, tapasztalatszerzés jó alapot ad ahhoz, hogy egy idő után egyedül, külső segítség nélkül oldják meg a felmerülő problémákat. A két szakember szerint egyáltalán nem baj, vagy hátrány, ha a csapatépítést, egy szervezet irányítását, a feladatok delegálását egy multi cégnél sajátítják el a mérnök-, vagy közgazdász jelöltek, vagy a már friss diplomások. A nyelvek tanulása, a külföldi szakmai utak legalább ekkora súllyal eshetnek a latba, ráadásul a Kamara segítő kezet nyújthat valamennyi kezdő vállalkozónak ahhoz, hogy több irányból is támogatást kapjon.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>
2022. 06. 24., 16:01
Június 22-én, szerda délután a Mezei Virágok Népdalkör látogatta meg a Szociális Otthon lakóit, hogy egy kis kulturális színt vigyenek az idős gondozottak mindennapjaiba. Még >>>
2022. 06. 24., 15:26
Teljes terjedelmében égett egy személyautó a Bátyai úton. Még >>>
2022. 06. 23., 15:50
Nincs is jobb, mint a finom, édes, roppanós főtt kukorica. Hogy ne csalódjunk, mindenképpen alaposan nézzük meg, hogy milyen kukoricát vásárolunk. Még >>>
2022. 06. 23., 15:44
A vállalkozásoknak érdemes mielőbb pótolniuk az esetleges hiányosságokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK