2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai orvosok, műszaki szakemberek vettek át elismerést a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Semmelweis-napi ünnepségén

Kalocsai orvosok, műszaki szakemberek vettek át elismerést a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Semmelweis-napi ünnepségén
Zsiga Ferenc  |  2023. 07. 06., 09:25

Július 1-je, a Magyar Egészségügy Napja alkalmából elismeréseket és kitüntetéseket adott át munkatársainak a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház, a Kalocsai Szent Kereszt Kórház anyaintézménye vezetősége 2023. július 5-én, szerdán a kecskeméti városháza dísztermében tartott Semmelweis-napi ünnepségen. Az eseményen számos kalocsai orvos, műszaki szakember vett át elismerést.

A rendezvényt Nagyné Szigeti Dóra, a kórház Kommunikációs Osztályának osztályvezetője nyitotta meg. A meghívottak között köszöntötte Tóthné-Szivós Etelkát, a Kalocsai Szent Kereszt Kórház Telephely vezetőjét, továbbá a kalocsai kórházból Dr. Tóth Norbert orvosszakmai vezetőt, Ördög Katalin ápolási igazgató-helyettest, Nagy László gazdasági igazgató-helyettest. Az ünnepi műsorban fellépett a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház MEDrigál Kórusa Szabó Sándor karmester vezényletével, zongorán kísért Sátorhegyi Erzsébet.

Köszöntőt mondott Dr. Gondos Miklós, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház főigazgatója, vármegyei intézményvezetője, Prof. Dr. Sztachó-Pekáry István, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere, Dr. Mák Kornél, a vármegyei közgyűlés alelnöke, Dr. Zombor Attila, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója és Dr. Balogh Melinda vármegyei tisztifőorvos.

A zenei blokk részeként csodás zongorajátékával kápráztatta el a közönséget a 15 éves kínai Yang Yuxuan Rain, aki 13 évesen felvételt nyert a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Rendkívüli Tehetségek Képzőjének zongora tanszakára.

Ünnepi beszédet mondott Dr. Fekete Zoltán, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztály újonnan kinevezett osztályvezető főorvosa, aki felelevenítette Semmelweis Ignác, az anyák megmentője életútját, méltatta munkásságát és érdemeit.

A folytatásban elismeréseket, főorvosi és adjunktusi előléptetéseket, osztályvezető főorvosi megbízásokat adtak át.

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház munkatársai közül főigazgatói dicséret kitüntetésben, egyben példamutató szakmai és tudományos munkája elismeréseként adjunktusi előléptetésben részesült Dr. Hum Zsigmond, a Kalocsai Szent Kereszt Kórház Sürgősségi Osztály megbízott vezetője.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc


A betegellátás magas színvonalának emelését elősegítő, tartósan magas szinten végzett munkája elismeréséül Kiváló Kórházi Dolgozó kitüntetésben részesült Dr. Máthé Éva Zsuzsanna, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Psychiátriai Osztály vezetője.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc


Dr. Tóth Kálmán Lajosné Dr. Ragadics Erzsébet főorvos, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Anaesthesiológia szakorvosa.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc


Dr. Bacskó Andrea Sára, szakorvos, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Belgyógyászati Osztály szakorvosa.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

 

Az intézmény működtetését segítő, tartósan magas színvonalon végzett munkájáért Kiváló előadó, kiváló ügyintéző kitüntetésben részesült Bóta Péter informatikus, intézeti adatvédelmi tisztviselő, Döntéselőkészítő Osztály.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc


Tartósan magas színvonalon végzett munkájáért Kiváló szakmunkás, kiváló szakember kitüntetést vett át Kovács Sándor kazánfűtő - Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház, Karbantartás.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc


A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Bács-Kiskun Vármegyei Területi Szervezete példamutató szakmai és kimagasló kamarai tevékenységéért minden évben kitüntetéseket ad át tagjai részére. A kecskeméti helyi szervezet az ünnepségen négy kollégáját részesítette kitüntetésben. Az elismeréseket Csík Julianna területi elnök adta át.

Az ünnepség végén egy rövid kisfilmben felidézték az elmúlt egy év néhány emlékezetes kecskeméti, kalocsai és kiskunfélegyházai pillanatát, majd a résztvevőket állófogadáson látták vendégül.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-18 14:13:38
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK