2022. 05. 19. csütörtök
Ivó, Milán
: 386 Ft   : 368 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai születésnapos tűzoltók kaptak elismerést

Kalocsai születésnapos tűzoltók kaptak elismerést
Zsiga Ferenc  |  2022. 04. 01., 11:45

Hősies helytállást tanúsító, valamint kerek születésnapjukat ünneplő kollégákat köszöntöttek március harmincadikán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Az érintettek, köztük Gadanecz Zoltán tűzoltó főhadnagy, a kalocsai hivatásos tűzoltó-parancsnokság rajparancsnoka és Urbán Gábor tűzoltó őrnagy, a kalocsai hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnok hosszú hónapok után első alkalommal vehették át személyesen elismerésüket az országos katasztrófavédelmi főigazgatótól.

A rendezvényen jelen voltak a főigazgatóság vezetői, illetve a megyei katasztrófavédelmi igazgatók.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója ötvenedik születésnapja alkalmából főigazgatói emléktárgyat adományozott

Gadanecz  Zoltán tűzoltó főhadnagynak, a kalocsai hivatásos tűzoltó-parancsnokság rajparancsnokának, Urbán Gábor tűzoltó őrnagynak, a kalocsai hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokának.

Gadanecz Zoltán tűzoltó főhadnagy 1993. október 1-jén került a Kalocsai Tűzoltóparancsnokság hivatásos állományába, beosztott tűzoltóként. 2013 januárjától szerparancsnokként teljesített szolgálatot a Solti Katasztrófavédelmi Őrsön, majd 2018. május 1-től a Kalocsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon rajparancsnoki beosztást lát el. 2018-ban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem katasztrófavédelmi szervező, iparbiztonsági szakirányon szerzett felsőfokú szakmai végzettséget. Sokrétű szakmai tapasztalattal, gyakorlattal rendelkezik. A szolgálati csoportját a szolgálatparancsnok távollétében kivételesen irányítja, a fiatal tűzoltók beilleszkedését, szakmai fejlődését nagy figyelemmel kíséri. A kollégákkal való kommunikációja, problémamegoldó képessége kivételes. A beosztottaival jó kapcsolatot ápol, tudását, tapasztalatait szívesen adja át a fiatalabb tűzoltóknak. Megfontolt, higgadt, jól terhelhető. Az eltelt időszak alatt rendkívül nagy gyakorlatra tett szert a tűzoltási és műszaki mentési szakterületen egyaránt. Feladatait nagy lelkesedéssel és felelősséggel végzi. Tűzoltói pályafutása alatt kivívta a vezetők és a beosztott kollégák tiszteletét, elismerését.

Urbán Gábor tűzoltó őrnagy 1993 júliusában került a Kalocsai Tűzoltóparancsnokság hivatásos állományába, beosztott tűzoltóként. 2002. március 1-től szolgálatparancsnok-helyettesi beosztást látott el. Felsőfokú szakmai végzettségét a Pécsi Tudományegyetem, Pollack Mihály Műszaki Főiskola, tűzvédelmi szakán szerezte meg, mint műszaki szakoktató. Szorgalmának és szakmai felkészültségének köszönhetően 2009. augusztus 1-től szolgálatparancsnoki beosztásba került, amit nagy felelősséggel lát el. Irányítása alatt lévő szolgálati csoport egységes, hatékony és szervezett munkát végez. Számos káresetnél bizonyította rátermettségét, a beavatkozások során az állampolgárok életének és anyagi javainak biztonságát tartja mindig szem előtt. 2015. július 26-án részt vett a Kaskantyú és Orgovány települések között elterülő, a Kiskunsági Nemzeti Park különösen védett területén keletkezett tűzeset felszámolásában. Belügyminiszteri elismerésben részesült, a „Rendkívüli Helytállásért Érdemjel” ezüst fokozatát vehette át, a nagy kiterjedésű, hosszantartó erdőtűznél szakaszparancsnokként tanúsított bátor helytállásáért. Vállalt feladatait felelősséggel és pontosan teljesíti. Egyéniségéből fakadóan munkájában mindig lelkiismeretes, társaival együttműködő. Tapasztalatait, tudását a beosztottakkal eredményesen osztja meg. Munkájával, eddigi életútjával méltán vívta ki vezetői és az állomány elismerését, megbecsülését.

Mindkét kalocsai tűzoltótisztnek gratulálunk!

Az eseményen Karsai István Gábor tűzoltó főtörzsőrmester és Kertész Attila József tűzoltó törzszászlós - mindketten Kiskunhalason teljesítenek szolgálatot- hősies helytállásukért kaptak elismerést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 19., 11:02
Az agár sisakoskosbor a legkorábban nyíló és leggyakoribb orchideánk, megyénkben sokfelé találkozhatunk vele. Még >>>
2022. 05. 18., 10:13
Május 26-án szeretettel várnak mindenkit a Csajdakert Játszótér ünnepélyes átadó ünnepségére! Még >>>
2022. 05. 18., 08:49
Egy idős asszonyt akart kirabolni egy férfi Kalocsán. Fiatalok siettek a védelmére, majd a menekülő bűnelkövetőt egészen addig követték, amíg a rendőrök elfogták. Még >>>
2022. 05. 17., 19:07
Indulhat a temetői kápolna és környéke felújítása! Még >>>
2022. 05. 17., 13:46
A rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei és az összegyűjtött információk alapján beazonosították a testvérpárt, akik nem voltak ismeretlenek a hatóság előtt. Még >>>
2022. 05. 17., 09:09
Az internetes csalások számos válfajáról hallhattunk már, ám a kiberbűnözők pillanatok alatt reagálnak az aktuális történésekre és gyorsan felismerik, milyen úton húzhatnak hasznot az internet felhasználókból. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés