2022. 05. 21. szombat
Konstantin
: 385 Ft   : 364 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kávéházi teraszon támadt rá az ügyében eljárt kalocsai ügyvédre – Pofon ütötte a jogi képviselőt

Kávéházi teraszon támadt rá az ügyében eljárt kalocsai ügyvédre – Pofon ütötte a jogi képviselőt
2022. 04. 30., 15:10

A Kalocsai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt vádat emelt egy nővel szemben, aki egy évekkel korábbi, balul elsült ingatlan csereszerződés miatt 2021 szeptemberében számon kérte az okiratszerkesztő ügyvéden az ügyintézés hiányosságait, ezért a belvárosi kávézó teraszán rátámadt, meglökte és egy hamutállal is megdobta.

A vádirat szerint a kalocsai nő - az ügy vádlottja - 2018-ban ingatlan csereszerződés kapcsán ismerte meg az ügyében okiratot szerkesztő ügyvédet. Ennek során egy jelzálogjog ingatlannyilvántartási bejegyzést is töröltetni kellett volna, azonban a jogi képviselő a hiánypótlási felhívásnak nem tett eleget, ezért az ügy elintézetlenül maradt. Emiatt a vádlott több alkalommal sikertelenül kereste telefonon, továbbá az irodájában az ügyvédet.

2021. szeptember 7-én késő délelőtt a vádlott Kalocsa belvárosában egy kávéház utcai teraszán meglátta az ott kávézó ügyvédet és odament hozzá. Az asztalnál hangosan kiabálva kérdőre vonta az évek óta elintézetlen ügye miatt, majd egy hirtelen mozdulattal pofon ütötte a férfit.

Az ügyvéd két kezét maga elé emelve meglökte a továbbra is támadólag fellépő asszonyt, aki a kerthelyiség egyik asztalának esett. Ezután megpróbálta visszatartani a hangosan szitkozódó vádlottat, mire a nő felkapott az asztalról egy cserép hamutálat és az ügyvéd felé dobta. A hamutál a sértett combját eltalálta, majd a földre esve összetört. A nő még egy poharat is felvett az asztalról, hogy annak tartalmát az ügyvédre öntse, de az üres volt.

A sértett a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett, amely miatt kérte támadója megbüntetését. A vádlott a közfeladatot ellátó személynek minősülő jogi képviselőt a hatósági eljárása miatt bántalmazta.

Az ügyészség az asszonyt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja, ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban - tárgyalás mellőzésével - próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>
2022. 05. 20., 09:43
A sértettek nem sejtették, hogy a férfi az összes kölcsönkért pénzt azonnal szerencsejátékokra költi, kevés sikerrel: elbukott mindent. Még >>>
2022. 05. 19., 18:03
Nem maradunk idén fecskék nélkül: a kalocsai városházán már javában csinosítják, építgetik a fészkeiket. Fészkenként, évente 4-5 utód várható, de CSOK-ot - talán kellő jövedelem híján - nem igényelnek. Nézzék meg rövid videónkon, hogyan csinálják! Még >>>
2022. 05. 19., 17:47
A Kalocsai Közétkeztetési Intézmény hirdeti a pályázatot. Még >>>
2022. 05. 19., 11:02
Az agár sisakoskosbor a legkorábban nyíló és leggyakoribb orchideánk, megyénkben sokfelé találkozhatunk vele. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés