2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 399 Ft   : 374 Ft Benzin: 610.8 Ft/l   Dízel: 618.8 Ft/l   Írjon nekünk

Kávéházi teraszon támadt rá az ügyében eljárt kalocsai ügyvédre – Pofon ütötte a jogi képviselőt

Kávéházi teraszon támadt rá az ügyében eljárt kalocsai ügyvédre – Pofon ütötte a jogi képviselőt
2022. 04. 30., 15:10

A Kalocsai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt vádat emelt egy nővel szemben, aki egy évekkel korábbi, balul elsült ingatlan csereszerződés miatt 2021 szeptemberében számon kérte az okiratszerkesztő ügyvéden az ügyintézés hiányosságait, ezért a belvárosi kávézó teraszán rátámadt, meglökte és egy hamutállal is megdobta.

A vádirat szerint a kalocsai nő - az ügy vádlottja - 2018-ban ingatlan csereszerződés kapcsán ismerte meg az ügyében okiratot szerkesztő ügyvédet. Ennek során egy jelzálogjog ingatlannyilvántartási bejegyzést is töröltetni kellett volna, azonban a jogi képviselő a hiánypótlási felhívásnak nem tett eleget, ezért az ügy elintézetlenül maradt. Emiatt a vádlott több alkalommal sikertelenül kereste telefonon, továbbá az irodájában az ügyvédet.

2021. szeptember 7-én késő délelőtt a vádlott Kalocsa belvárosában egy kávéház utcai teraszán meglátta az ott kávézó ügyvédet és odament hozzá. Az asztalnál hangosan kiabálva kérdőre vonta az évek óta elintézetlen ügye miatt, majd egy hirtelen mozdulattal pofon ütötte a férfit.

Az ügyvéd két kezét maga elé emelve meglökte a továbbra is támadólag fellépő asszonyt, aki a kerthelyiség egyik asztalának esett. Ezután megpróbálta visszatartani a hangosan szitkozódó vádlottat, mire a nő felkapott az asztalról egy cserép hamutálat és az ügyvéd felé dobta. A hamutál a sértett combját eltalálta, majd a földre esve összetört. A nő még egy poharat is felvett az asztalról, hogy annak tartalmát az ügyvédre öntse, de az üres volt.

A sértett a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett, amely miatt kérte támadója megbüntetését. A vádlott a közfeladatot ellátó személynek minősülő jogi képviselőt a hatósági eljárása miatt bántalmazta.

Az ügyészség az asszonyt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja, ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban - tárgyalás mellőzésével - próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 17., 15:28
A március 11-én Soltvadkerten megtartott Weinhardt János Asztalitenisz Emlékversenyen négy csapattal vett részt az ASC Kalocsa. A megye egyes mezőny aranyérmét Vida–Győri párosunk szerezte meg.
2023. 03. 16., 15:18
Az egyetlen ismert Petőfi sírversnek és az eredeti sírkőnek a múzeum udvarán emléksarkot rendeztek be. Az ünnepélyes avatót március 15-én délelőtt tartották. Ünnepi műsort a Belvárosi Általános Iskola tanulói adtak. Köszöntőt mondott dr. Filvig Géza polgármester. A sírkő és a vers történetét Romsics Imre múzeumigazgató ismertette.
2023-03-16 16:52:52
A Kalocsai Kortárs Művészeti Klub szervezésében a horvát kultúra kalocsai gyökereit ismerteti Patachich Ádám és Antunovity János életén keresztül Bikfalvi Géza a Tomori Pál Városi Könyvtár előadótermében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 20., 13:13
Elfogtak és őrizetbe vettek a kalocsai rendőrök egy 54 éves férfit, akinek bevonták a vezetői engedélyét egy hónapja, amikor ittasan balesetezett. Most azonban ismét volán mögé ült, szintén részegen, ráadásul a vezetői engedélye nélkül. Még >>>
2023. 03. 20., 08:47
Napos, tavaszias idő várható a jövő héten: folytatódik a felmelegedés, megszűnnek a hajnali fagyok és pénteken akár 22 Celsius-fok is lehet a legmelegebb órákban. Még >>>
2023. 03. 19., 09:43
Értékes nyereményekkel indítja újra útjára a vízivást népszerűsítői kampányát az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a víz világnapjához (március 22.) kapcsolódóan. Még >>>
2023. 03. 18., 11:12
Akik szerint Magyarország – és a pápa – magára maradt a béke pártján, azok kedvéért itt egy remek videó! Így olvas be egy igazi, tisztességes baloldali a képmutató EP héjáknak! Még >>>
2023. 03. 17., 14:44
Világszerte romlik az emberek alvásminősége, erre szeretné felhívni a figyelmet a minden évben megrendezésre kerülő alvás világnapja, ami mindig a tavaszi napéjegyenlőség előtt kerül megrendezésre. Még >>>
2023. 03. 17., 09:47
Március 21-én parkgondozási munkálatokat végeznek a városban. Még >>>