2022. 01. 25. kedd
Pál
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kiállítással, Resti Kornél koncerttel és Kazinczy Ferenc felolvasó versennyel indul a 2022. év a Városi Könyvtárban

Kiállítással, Resti Kornél koncerttel és Kazinczy Ferenc felolvasó versennyel indul a 2022. év a Városi Könyvtárban
Zsiga Ferenc  |  2022. 01. 11., 06:25

Színes, várhatóan közérdeklődésre számot tartó programokkal indul az újév a Tomori Pál Városi Könyvtárban, ahol többek között kiállítás megnyitóra, Resti Kornél lemezbemutató koncertre és Kazinczy Ferenc felolvasó versenyre várják az érdeklődőket az intézmény munkatársai. A programokról Csikós Marianna, a könyvtár vezetője tájékoztatta portálunkat.

A Városi Könyvtár a hagyományokhoz híven január 22-én tartja a Magyar Kultúra Napját, ám az újesztendő első hónapja e mellett is számos színes, érdekes programot tartogat a kulturális események iránt érdeklődők számára.

Ezekről szólva Csikós Marianna elmondta:  

Az év első hónapja kulturális eseményeinek középpontjában a január 22-ei Magyar Kultúra Napja áll. Így van ez országszerte, hiszen ezen a napon ünnepeljük, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon írta meg a Himnusz kéziratát. Ez az egyik legfiatalabb ünnepünk 1989, a rendszerváltozás óta. Érhető tehát, hogy a jeles alkalomra országszerte különböző kulturális rendezvényekkel, irodalmi estekkel, verses-zenés előadásokkal készülnek a kulturális intézmények, színházak. Ehhez a programsorozathoz kapcsolódunk mi is. Mint minden évben, így január 21-én, péntek délután egy nagyszabású kiállítás megnyitóval készülünk a könyvtár második emeletén, majd ezt követi a Resti Kornél zenekar lemezbemutatója a Kamarateremben. A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központban azért tartjuk január 21-én a Magyar Kultúra Napját, mert a városban máshol is megemlékeznek erről a napról. Azt szeretnénk, ha minél több embernek lenne lehetősége, hogy ezeken a sokat ígérő programokon részt vegyen.mondta a szakember. 

Csikós Marianna hozzátette: 

Különböző gyermekprogramokkal is készülünk erre a hétvégére. Szombaton a gyermekkönyvtárban lesz mese délelőtt, majd a kultúra napi eseményeket január 24-én, hétfőn délután a Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd című versenyünkkel zárjuk. Ezt a versenyt mindig két kategóriában hirdetjük meg a város és a járás iskolái számára. Az ötödik és hatodik, illetve a hetedik és nyolcadik osztályosok jelentkezését még mindig várjuk".zárta a tájékoztatást a Tomori Pál Városi Könyvtár vezetője. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>
2022. 01. 24., 17:35
Kedden, szerdán és csütörtökön gallyazási munkálatok miatt körültekintőbben kell közlekedni. Még >>>
2022. 01. 24., 09:36
A két egyesület az új polgárőr autókat a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának pályázati forrásából szerezte be. Még >>>
2022. 01. 24., 09:02
A másik vendéget lopta meg a delikvens, sőt, a keresztelési ajándékát is visszalopta. Még >>>
2022. 01. 23., 19:10
Ma egész délután zajlottak a baráti meccsek az EMIKA koripályán! Még >>>
2022. 01. 23., 18:29
Élhetőbb város kialakításához hozzátartozik, hogy jó nemzetközi kapcsolatokat ápoljunk olyan partnerekkel, akik a térségünkben jelen vannak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés