2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kiemelték a meszesi komp vontatóját – Továbbra sem tudni, miért süllyedt el

2017. 02. 10., 15:03

Többórás munkával, szépszámú közönség előtt emelték ki tegnap a gerjeni kompkikötő öblében elsüllyedt Szekszárd kishajót, amelynek idényben a gerjeni komp vontatása volt a feladata. A hajótest külsején a partra hozatal után sem találtak olyan sérülést, amely indokolná elsüllyedését. A káreset okát utólagos vizsgálat derítheti ki. Gerjen polgármesterének nyilatkozata szerint mindent elkövetnek, hogy újra üzembe állhasson a kishajó.

Hosszadalmas és látványos folyamat eredményeként tegnap, február 9-én kiemelték a Dunából a január 16-án elsüllyedt Szekszárd nevű kishajót adta hírül tegnap a teol.hu. Tolna megyei hírportál.

Fotó: Mártonfai Dénes / teol.hu

A mintegy 17 tonnás hajó kiemeléséhez megfelelő darura is szükség volt, emellett egy búvár is közreműködött. A délutánig eltartó, helyi látványosságszámba menő műszaki mentést több tucatnyian követték figyelemmel a partról, köztük a rendőrség, a katasztrófavédelem, a vízügy és a közlekedésbiztonsági hatóság képviselői – derül ki a portál tájékoztatásából.

A reggeli előkészületek után csak délutánra sikerült felszínre emelni a hajót, amelyen sérülés nem látszik. Elsüllyedésének okát további vizsgálatok során lehet majd megállapítani. Ezt követően történhet meg a hajó helyreállítása, amely mellett elszánt a gerjeni önkormányzat:

A faluvezetés mindent elkövet, hogy újra üzemképes legyen a kishajó, mert fontos szerepe van Tolna és Bács-Kiskun megye kapcsolatában most is és még fontosabbá válik a Paks II beruházás során – nyilatkozta a hajó kiemelése kapcsán a teol.hu munkatársának Romhányi Károly, Gerjen polgármestere.


Az oldalt támogatta a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Nagyításért kattints a képre!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés