2021. 12. 01. szerda
Elza
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kitűnőre értékelt közös polgárőr gyakorlat – A kalocsaiak szolgálatát hajósi és bátyai kollégáik segítették

Kitűnőre értékelt közös polgárőr gyakorlat – A kalocsaiak szolgálatát hajósi és bátyai kollégáik segítették
Zsiga Ferenc  |  2021. 03. 05., 08:14

A Kalocsai Polgárőr Egyesület a hajósi és a bátyai polgárőrök bevonásával szervezett közös gyakorlatot február 27-én. A gyakorlat célja a szorosabb együttműködés kialakítása, és a közös feladatok minél hatékonyabb ellátása volt. A sikeres, kitűnőre értékelt gyakorlaton Simon Zoltán, Kalocsa város alpolgármestere is részt vett, és a város lakossága nevében köszönetét fejezte ki a polgárőrök önzetlen munkájáért.

A kalocsai és környékbeli polgárőrök szép számban voltak jelen február 27-én, szombaton a kalocsai piacon, és annak környékén. A Kalocsai Polgárőr Egyesület felkérésére ezen a délelőttön Hajósról és Bátyáról érkeztek polgárőrök, hogy ezúttal egy közös, előre megtervezett gyakorlat keretében lássák el a szolgálatot. A kijelölt területen 13 önkéntes végezte az összehangolt járőrözést és az ezzel összefüggő polgárőri feladatokat.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Kalocsa TV


Kovács Attila, a Kalocsai Polgárőr Egyesület elnöke a gyakorlat alkalmával elmondta:Mint a helyi polgárőrök parancsnoka, a szolgálat megkezdése előtt eligazítást tartottam, majd mások mellett járőrözési feladatokat gyakoroltunk a helyi és a társegyesületekről érkezett kollégákkal. Örömmel mondhatom, hogy mindenki kiválóan, és úgy teljesített, ahogyan egy éles helyzetben erre esetleg szükséges lett volna. Tulajdonképpen egy közös, olyan gyakorlatot hajtottunk végre, amelyen a járőrözés, megfigyelés mellett a parancsnoksággal való kommunikáció is fontos szerepet kapott.”

A közös szolgálatellátást és gyakorlatot Simon Zoltán, Kalocsa város alpolgármester is megtekintette, egyben gratulált a három település alkotta polgárőr csapat munkájához.

Kovács Attila parancsnok arról tájékoztatta az alpolgármestert: a kalocsai polgárőrök egyik kiemelt feladata, hogy minden piaci napon a több bejárattal rendelkező árusító helyen teljesítsenek szolgálatot, ezzel is segítsék a piac és annak környéke rendjének fenntartását, és a piacfelügyelet munkáját.
A kalocsai polgárőrök parancsnoka kiemelte: A közös gyakorlatozás mindig másik településen, havi szinten zajlik, a környékbeli polgárőr egyesületek tagjainak bevonásával. A kalocsaiak legközelebb Bátyán gyakorlatoznak, illetve ezzel egy időben látnak el a közterület rendjével összefüggő járőrözési feladatokat.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>
2021. 12. 01., 09:05
Íme az első feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés