2022. 07. 03.
Kornél, Soma
: 399 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kívülről már kész az új óvoda – Nagy lendülettel fogott a környezetalakításhoz a Generál Kft.

Kívülről már kész az új óvoda – Nagy lendülettel fogott a környezetalakításhoz a Generál Kft.
Illés György Cinó  |  2021. 07. 13., 09:52

A június 22 én tartott ülésen döntött a képviselő testület arról, hogy mely vállalkozás legyen a kivitelezője az új óvoda környezetalakítási munkálatainak, amelyre JETA-forrást nyert Kalocsa. A tendernyertes Generál Kft. nagy lendülettel fogott hozzá a kerítések bontásához, a létesítendő parkolók tükrének kiemeléséhez. Időközben kívülről már teljesen elkészült az új óvoda, és megtörtént a szintén testületi döntésben előírt forgalmi rend változtatás is.

Arról a testületi döntésről, amellyel a kalocsai Generál Építőipari Kft.-nek ítélték a kerítések parkolók térburkolatok létesítésének lehetőségét, már korábban is írtunk.
Röviden: negyvenmillió forintos forrást nyert a város a Jövőnk Energiája Területfejlesztési Alapítvány (JETA)pályázatán, amelyet saját forrásból is ki kellett egészíteni, ugyanis a legkedvezőbb ajánlat is meghaladta a támogatás összegét.

A NYERTES, A GENERÁL A RÉGI KERÍTÉST MÁR ELBONTOTTA, ÉS NAGY ERŐKKEL DOLGOZIK A KÍVÜLRŐL IMMÁR ELKÉSZÜLT, LEFEDETT, BEVAKOLT, AKADÁLYMENTESÍTETT ÓVODA ÉPÜLET KÖRÜL.

Szintén az önkormányzati képviselő testület döntött arról, hogy az Erkel Ferenc utca forgalmi rendje megváltozik. Avégett, hogy az óvoda miatt várhatóan megnövekedő gépjárműforgalom ne okozzon fennakadásokat, az Erkel utca a Kígyó utca felől a Füzér utcáig egyirányúvá válik. Tekintettel arra is, hogy 45 fokos parkolóhelyek létesülnek ahonnan visszafordulni a viszonylag szűk utcában egyébként is nehézkes volna.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


A parkolóhelyek az óvoda főbejárata előtti területen, az óvoda telkén kerülnek kialakításra. E parkolóhelyeken kívül az ott dolgozók számára, szintén az óvoda telkén létesül öt parkoló. A közlekedéstechnika műveleteket már elvégezték, a táblákat kihelyezték, amint alábbi fotógalériánk képein is látható.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Értesüléseink szerint az óda várhatóan őszre elkészül, azonban az átadás-átvétel és a használatbavételi engedélyeztetés időigénye miatt oda csak jövő év elején, a második óvodai félévre költözhetnek be az óvodások, mégpedig az Újvárosi Óvodából, míg a még leromlottabb állapotú Kunszt Utcai Óvoda gyerekei ideiglenesen az Ifjúsági Házban kialakítandó, megfelelő kiszolgáló helységekkel ellátott csoportszobában kapnak helyet.

Az új óvoda épülete talán kicsit cifrább, mint a XXI. századi építészetben megszokott, a nagy, kerek ablakokkal, tagolt homlokzatával és bonyolult tetőidomával kicsit mesebeli hangulatú építmény,

AMOLYAN MÉZESKALÁCSHÁZ FORMA.

Bizonyára szeretni fogják a gyerekek.
Most így néz ki az épület és a környezete:

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 29., 15:40
Amíg szüleik a vizsgálatokon vettek részt, a gyerekek ugrálóvárban hancúrozhattak, és az összes résztvevőt egy tál babgulyásra is megvendégelte az egészségnapon a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata, akiknek hívására hétfőn városunkba érkezett a Nemzeti Népegészségügyi Központ egészségügyi szűrőbusza.
2022. 06. 29., 10:00
A tetszetős, a falukép szempontjából is jelentős épületet kívül-belül augusztus 13-án, a szombati falunap alkalmából tartott nyílt napon tekinthetik meg az érdeklődők.
2022-06-24 09:06:00
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 07. 02., 14:39
Helyi információk szerint afgánok és pakisztániak csaptak össze szombat hajnalban a magyar határ közelében a szerbiai Szabadkánál. A lövöldözésben ketten meghaltak, többen súlyosan megsérültek, egy 16 éves lány válságos állapotban van. Még >>>
2022. 07. 01., 14:19
A hőség veszélye miatt péntekre Budapestre, valamint Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adta ki a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 07. 01., 11:28
A kalocsai Szent Kereszt Kórház főorvosa, önkormányzati képviselő a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete novellaíró pályázatán korcsoportja második helyezést ért el. A Parlamentben vehette át jutalmát tegnap. Még >>>
2022. 07. 01., 09:41
Az Országos Atomenergia Hivatal a talán legfontosabb biztonsági elem létesítésére adott engedélyt – adta hírül tegnap videós bejelentkezésében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki ma az új erőművi blokkokat építő Roszatom vezetőivel tárgyal Isztambulban. Még >>>
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK