2022. 01. 24. hétfő
Timót
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Közbeszerzés az óvodaépítés másik ütemére – Kerítés, parkolók, térburkolat épül a beruházás nyomán

Közbeszerzés az óvodaépítés másik ütemére – Kerítés, parkolók, térburkolat épül a beruházás nyomán
Illés György Cinó  |  2021. 06. 30., 09:27

Amint emlékezetes, az eredetileg tervezett, 150 férőhelyes óvoda építését forráshiány miatt ütemekre bontották, ám az első ütem, a 75 férőhelyes óvoda létesítése is többletforrást igényelt. Ezt a Paksi Atomerőmű mellett működő Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány pályázatának segítségével sikerült előteremteni. A forrás felhasználását megalapozó közbeszerzési eljárás kiírásáról múlt hét csütörtökön tartott ülésén határozott a kalocsai képviselő-testület.

Kalocsa Város Önkormányzata a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány 2018. évi pályázati kiírásán támogatást nyert a JETA-71-2018 azonosító számú, Óvodafejlesztés II. ütem megnevezésű pályázatával – áll a döntést megalapozó előterjesztés bevezetőjében. A Petőfi Sándor utca 26. szám alatt – az Ifjúsági Ház (egykori ’Úttörőház’) telkén épülő, új, 75 férőhelyes óvodához kapcsolódó beruházás műszaki tartalmát az alábbiak szerint foglalja össze a dokumentum:

 • kerítés építése a Petőfi Sándor utca, a Kígyó utca valamint az Erkel Ferenc utca által határolt területen
 • a Kígyó utcai kerítésben kapu elhelyezése
 • az Ifjúsági Ház és az új építésű óvoda épülete között kialakítandó gazdasági udvar burkolása
 • 4 db parkoló kialakítása
 • belső kerítés és kapu építése
 • az Erkel Ferenc utcában, telekhatáron belül 23 db parkoló kialakítása, valamint burkolat padka elhelyezése az Erkel Ferenc utcai közút és a létesítendő parkoló között
 • Kígyó utcai járda burkolatának elbontása és új burkolat építése
 • az érintett beavatkozási területen a csapadékvíz elvezetéséhez szükséges építési munkák.


A kivitelezési munkák elvégzésére nyílt közbeszerzési eljárás került megindításra 2021. 06. 14. reggel 8 órai ajánlatadási határidővel. A felhívásban megjelölt határidőre három vállalkozásoktól az alábbi három ajánlat érkezett:

 • Generál Építőipari Kft. (6300 Kalocsa, Vasút u. 20.)
  59,80 millió forint
 • MVH-Force Zrt. (7100 Szekszárd Palánki út 15.)
  közel 65,7 millió
 • Ékisz Építőipari Kft. (6000 Kecskemét, Kiskőrösi út 16.)
  67,17 millió


A közbeszerzés a testületi döntés előkészítése, a június 17-ei keltezésű előterjesztés készítésének idején az ajánlatok értékelése és bírálata, illetve a hiánypótlás és tisztázó kérdések szakaszában tartott, ennek eredményéről a képviselő-testületi tagokat később tájékoztatták.
A sietség oka:

A DÖNTÉS MEGHOZATALA NEM TŰRT HALASZTÁST, ANNAK MÉG A NYÁRI ÜLÉSEZÉSI SZÜNET ELŐTT MEG KELLETT TÖRTÉNNIE, HOGY A MUNKÁKAT IDŐBEN MEG TUDJÁK KEZDENI,

mivel a vonatkozó módosított támogatási szerződés szerint

A PROJEKT FIZIKAI MEGVALÓSULÁSÁNAK TERVEZETT NAPJA EZ ÉV SZEPTEMBER 30.

A beruházás megvalósításához az előzetes számításban szeplő önerőigényen fölüli saját forrásra is szükség volt, mivel a pályázaton elnyert 50 millió forintos forrást az összes beérkezett ajánlat jelentősen meghaladta.
E forrást a fejlesztésekre szánt költségvetési sor módosításával javasolta előteremteni a polgármester, így

PLUSZ KÖLTSÉGVETÉSI FORRÁST NEM KELLETT BIZTOSÍTANI, ÉS A TARTALÉKKERETET SEM KELLETT MEGNYITNI.

A polgármester bevezetője, illetve a napirend ismertetése után hozzászólásra egyedül Kákonyi István jelentkezett, aki az általa vezetett Gazdaság- és Turizmusfejlesztési Bizottság álláspontját ismertette – a bizottság az előterjesztést tárgyalta, és elfogadásra javasolta.

EZT KÖVETŐEN A TESTÜLET IS SZAVAZOTT, 11 IGEN SZAVAZATTAL ELFOGADVA A LEGKEDVEZŐBB AJÁNLATOT,

egyúttal 7 millió 458 ezer forint önerő biztosításáról is döntöttek, jóváhagyva az ehhez szükséges költségvetési módosításokat, és felhatalmazva a polgármestert az ezekhez szükséges lépések megtételére.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>
2022. 01. 24., 17:35
Kedden, szerdán és csütörtökön gallyazási munkálatok miatt körültekintőbben kell közlekedni. Még >>>
2022. 01. 24., 09:36
A két egyesület az új polgárőr autókat a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának pályázati forrásából szerezte be. Még >>>
2022. 01. 24., 09:02
A másik vendéget lopta meg a delikvens, sőt, a keresztelési ajándékát is visszalopta. Még >>>
2022. 01. 23., 19:10
Ma egész délután zajlottak a baráti meccsek az EMIKA koripályán! Még >>>
2022. 01. 23., 18:29
Élhetőbb város kialakításához hozzátartozik, hogy jó nemzetközi kapcsolatokat ápoljunk olyan partnerekkel, akik a térségünkben jelen vannak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés