2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Látványos katonai parádé és bemutató a kalocsai Honvédelmi Napon

Zsiga Ferenc  |  2017. 05. 25., 18:41

Látványos katonai parádéval, a hódmezővásárhelyi helyőrségi zenekar vérpezsdítő indulóival, a kecskeméti repülőezred dísz szakaszának tisztelgésével, koszorúzással vette kezdetét csütörtökön reggel Kalocsán, a 48-asok terén a 2017. évi Honvédelmi Nap, amely egészen késő délutánig kínált „katonás” programokat kicsiknek és nagyoknak.

A Kalocsai Légvédelmi Katonák Hagyományőrző Köre (KLKHK), valamint a helyi Honvéd és Rendvédelmi Szervek Bajtársi Egyesülete (HORESZBE) szervezésében további két helyszínen, a Hősök emlékművénél és a Csilás parki katonai emlékoszlopoknál történt koszorúzást követően [amelyekről Napi gyors rovatunkban már írtunk – A szerk.] látványos fegyvernemi bemutatók kezdődtek.

A többnyire csak filmekben látott katonai eszközök és a programok szinte mágnesként vonzották a katonai és rendvédelmi hivatás iránt érdeklődő fiatalokat.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ha úgy tetszik, a honvédség ezúttal a „nehéz fegyverzetét” is felvonultatta, a bemutatott harci eszközök és járművek, a hivatásos katonák a tatai 25. Klapka György Lövész Dandártól, a győri 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezredtől és a szekszárdi toborzó irodától érkeztek.

Ha már Honvédelmi Nap, természetesen a helyi lövészklub tagjai Ferenczi László és dr. Jároli Kálmán vezetésével, a klub teljes fegyverzetével együtt ott voltak a nagyszabású és reprezentatív programokon.

A résztvevő katonák és a látogatók (óvodásoktól az általános iskolásokon át a középiskolásokig) emléklapot vehettek át a nevezetes nap és esemény alkalmából.

Mint megtudtuk, a rendezvényre a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) alelnöke, az egykor Kalocsán szolgálatot teljesítő Esküdt Lajos ny. ezredes is ellátogatott, akit elsőként a két főszervező, dr. Kovács György ny. mk. ezredes a KLKHK elnöke és Várszegi Ferencné ny. bv. törzszászlós, a HORESZBE elnöke köszöntött a városban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 05. 30., 12:49
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)
2023-05-27 14:54:00
A végig magyar és német nyelven konferált program záróakkordjaként az emlékművet - mely a Hartát újratelepítő 229 család nevét örökíti meg - a nemzetiszínű szalag átvágásával Font Sándor, Ritter Imre országgyűlési képviselők, Dollenstein László polgármester és Frőlich Henrikné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke avatta fel.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>
2023. 05. 31., 14:10
A XXXI. Kék Madár Fesztivál péntektől vasárnapig tartó programpalettáján különféle kulturális, gyermek és könnyűzenei programok szerepelnek. Még >>>
2023. 05. 31., 14:00
A fedélzeten tartózkodó katonaorvosokkal tartott Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is. Még >>>