2022. 08. 16. kedd
Ábrahám
: 404 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Látványos katonai parádé és bemutató a kalocsai Honvédelmi Napon

Zsiga Ferenc  |  2017. 05. 25., 18:41

Látványos katonai parádéval, a hódmezővásárhelyi helyőrségi zenekar vérpezsdítő indulóival, a kecskeméti repülőezred dísz szakaszának tisztelgésével, koszorúzással vette kezdetét csütörtökön reggel Kalocsán, a 48-asok terén a 2017. évi Honvédelmi Nap, amely egészen késő délutánig kínált „katonás” programokat kicsiknek és nagyoknak.

A Kalocsai Légvédelmi Katonák Hagyományőrző Köre (KLKHK), valamint a helyi Honvéd és Rendvédelmi Szervek Bajtársi Egyesülete (HORESZBE) szervezésében további két helyszínen, a Hősök emlékművénél és a Csilás parki katonai emlékoszlopoknál történt koszorúzást követően [amelyekről Napi gyors rovatunkban már írtunk – A szerk.] látványos fegyvernemi bemutatók kezdődtek.

A többnyire csak filmekben látott katonai eszközök és a programok szinte mágnesként vonzották a katonai és rendvédelmi hivatás iránt érdeklődő fiatalokat.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ha úgy tetszik, a honvédség ezúttal a „nehéz fegyverzetét” is felvonultatta, a bemutatott harci eszközök és járművek, a hivatásos katonák a tatai 25. Klapka György Lövész Dandártól, a győri 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezredtől és a szekszárdi toborzó irodától érkeztek.

Ha már Honvédelmi Nap, természetesen a helyi lövészklub tagjai Ferenczi László és dr. Jároli Kálmán vezetésével, a klub teljes fegyverzetével együtt ott voltak a nagyszabású és reprezentatív programokon.

A résztvevő katonák és a látogatók (óvodásoktól az általános iskolásokon át a középiskolásokig) emléklapot vehettek át a nevezetes nap és esemény alkalmából.

Mint megtudtuk, a rendezvényre a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) alelnöke, az egykor Kalocsán szolgálatot teljesítő Esküdt Lajos ny. ezredes is ellátogatott, akit elsőként a két főszervező, dr. Kovács György ny. mk. ezredes a KLKHK elnöke és Várszegi Ferencné ny. bv. törzszászlós, a HORESZBE elnöke köszöntött a városban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 13., 15:25
A projekt elsődleges célcsoportja a megyében élő, 30 év feletti inaktívak és 50 év feletti regisztrált álláskeresők, másodlagos célcsoportját az önkormányzati és gazdasági szereplők alkotják, amelyek egymásra találva erősíthetik együttműködésüket, s így hozzájárulhatnak az elsődleges célcsoport munkaerőpiacra történő visszatalálásához.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 16., 11:35
A szerb oldalon lévő technikai karbantartás miatt bezárt az átkelőhely. Még >>>
2022. 08. 16., 11:27
Az érsekkerti nagy hinta köteleit ezúttal megégették, megrongálták, amivel használhatatlanná és balesetveszélyessé vált ez a játszótéri elem. Még >>>
2022. 08. 15., 15:30
Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat. Még >>>
2022. 08. 15., 14:37
Amikor internetes adatokról esik szó, a lényeg mindig a fogyasztók tudatosságában áll: azaz, hogy milyen adatot és hol osztanak meg magukról. Még >>>
2022. 08. 15., 08:19
Két személyautó eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 15., 08:12
Kalocsán augusztus 20-án, szombaton a piac zárva tart! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés