2021. 10. 23. szombat
Gyöngyi
: 363 Ft   : 312 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Legyen minden tanköteles diáknak megfelelő digitális eszköze! – Újra számítógépgyűjtés a CsóKá-ban

Illés György Cinó  |  2021. 04. 03., 15:20

A Magyar Pünkösdi Szeretetszolgálat felhívásához csatlakozva a CsóKa Közösségi Tér összefogásra buzdítja mindazokat, akik segíteni szeretnének a hátrányos helyzetű diákokon. Most számítógépgyűjtő akciót hirdettek, azzal a céllal, hogy a digitális oktatási rendben nélkülözhetetlen, az otthoni tanulásra alkalmas digitális eszközhöz jusson minden tanköteles diák. A megmozdulást a Kulturális és Szociális Bizottság is támogatja.

A koronavírus miatt bezárni kényszerült oktatási intézmények új kihívás elé állították a családokat: a dolgozó szülőknek és iskolás gyerekeknek kell összehangolni a napközbeni számítógép használatot. A legtöbb esetben sem elegendő eszköz, sem megfelelő internetkapcsolat nem áll rendelkezésre, így ezek híján kell valahogy megoldaniuk az otthoni munkát és a tanulást. Ehhez próbálnak most segítséget nyújtani a Magyar Pünkösdi Szeretetszolgálat, az ArtÉra Alapítvány és a Közös Liget Alapítvány által működtetett CsóKa Közösségi Térben.


Sántha Béláné, a CsóKa Közösségi Tér szakmai vezetője szerkesztőségünknek elmondta:

Vannak olyan családok, ahol egy jó minőségű gép már elég volna ahhoz, hogy a diák be tudjon kapcsolódni a digitális oktatásba. Az ő részükre kezdtük el a gyűjtést. Az igény nagyon nagy, de megpróbálunk minden tőlünk telhetőt megtenni, hogy annak eleget tegyünk. Sok családban az internet hiánya is komoly problémát jelent.”Egy-egy gépre országos szinten több százszoros a túljelentkezés, így minél több felajánlás érkezik, annál több hátrányos helyzetben lévő gyermeket tudnak a szervezők segíteni.

A LEGAPRÓBB TÁMOGATÁS IS FONTOS!

– mutatott rá az szakmai vezető.

Kalocsán Pécsi Viviennel, a Kulturális és Szociális Bizottság elnökével egyeztettünk erről a problémáról, és ígéretet kaptak, hogy lehetősége szerint az önkormányzat is megpróbál minden megtenni annak érdekében, hogy az érintetteknek jusson számítógép – tájékoztatott Sántha Béláné.


Tapasztalataim szerint 20-25 családnak van most szüksége ilyen eszközre. A közösségi térbe várjuk a felajánlásokat és olyan gépeket szeretnénk kérni, amelyek még használhatóak, illetve átalakíthatók, hiszen szakembereink az igényeknek megfelelően rendbe tudják tenni azokat”– nyilatkozta munkatársunknak a szakmai vezető, hozzátéve:

AZ ADOMÁNYOKAT FOLYAMATOSAN TUDJÁK FOGADNI, AKÁR A VILÁGJÁRVÁNYT KÖVETŐEN IS, HISZEN A DIGITÁLIS ESZKÖZÖKRE FOLYAMATOSAN NÖVEKVŐ IGÉNY VAN A HÁTRÁNYOS HELYZETŰ, TEHETSÉGES GYEREKEK FELZÁRKÓZTATÁSÁBAN.
Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)
2021. 10. 20., 08:21
Gépész-, vegyész-, villamosmérnök-hallgatók sora kereste fel a Paks II. standját a BME jubileumi állásbörzéjén. Más műszaki, illetve egyéb szakokon tanulók közül is sokan érdeklődtek a szakmai gyakorlati lehetőség, valamint a nyitott pozíciók iránt. (x)
2021. 10. 19., 14:50
A nyár folyamán a kalocsai Cigány Szív Egyesület és a Kultúrpart csapata szervezésében, pályázati forrás felhasználásával négy alkalommal utazhattak roma gyerekek és felnőtt kísérőik a fővárosba, hogy ott megtekintsék a főbb látványosságokat, izgalmas programokon vehessenek részt. A kirándulásokról egy vidám videofilm készült, amelyet most tettek közzé – tekintsék meg a KALOhíreken!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>
2021. 10. 23., 09:33
Az egészségügyi szakértők egyre inkább hangsúlyozzák, hogy lehet valaki fitt és kissé túlsúlyos egyszerre, a testtömegindex nem mérvadó és ez alapján nem lehet megfelelő képet kapni valakinek az egészségi állapotáról. Még >>>
2021. 10. 22., 15:40
A Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájának 7. és 8. osztályos diákjai rendhagyó történelemóra keretei között mutatták ma be a 65 évvel ezelőtt történteket. Még >>>
2021. 10. 22., 11:23
A legfőbb változás a temető főbejárata felöl elhelyezkedő Béke utcát érinti, melynek forgalma a Petőfi Sándor utca felöl egyirányúsításra kerül, az Alkony utca felé. Még >>>
2021. 10. 22., 10:03
Az eseményen a megye legjobb borászai és pincészetei mutatkoznak be egy borkóstolóval egybekötött különleges borkiállításon. Még >>>
2021. 10. 21., 16:12
A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés