2024. 07. 23. kedd
Lenke
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Már elérhetők a Magyar Falu Program pályázatai – A legsikeresebb kistelepülési támogatás

Már elérhetők a Magyar Falu Program pályázatai – A legsikeresebb kistelepülési támogatás
Zsiga Ferenc  |  2022. 01. 04., 08:17

Összesen tizennégy felhívással jelentek meg január 3-án a Magyar Falu Program pályázati kiírásai, a cél továbbra is a kistelepülésen élők életminőségének javítása. A kormány.hu-n megjelent tartalom szerint az eljárási rend tovább egyszerűsödik: rövidebb lesz a benyújtásra rendelkezésre álló idő, és gyorsabb lesz a bírálati szakasz is. A program indulása óta népszerű felhívások mellett új célok megvalósítására is forrást lehet nyerni. Információnk szerint a kalocsai járásban egyetlen egy ötezer fő alatti településen nem volt, amelyik ne pályázott volna a program keretében, és valamennyi település támogatásban részesült. A sikeres pályázatokat az is jelzi, hogy a helységjelző tábláknál, vagy a községháza oldalán a már jól ismert logóval ellátott tábla hirdeti a Magyar Falu programban való részvételt. Az elmúlt évben portálunk is számos esetben számolt be a Magyar Falu Program keretében megvalósult fejlesztésekről. Legutóbb Homokmégy és Drágszél községek pályázatainak megvalósításáról tudósítottunk.

Elérhetők az eddigi is legsikeresebb vidékfejlesztési támogatások, a Magyar Falu Program kiírásai 2022-re. A program célja a kistelepüléseken élők életminőségének javítása, továbbá a kis települések népességcsökkenésének megállítása.

A Magyar Falu Program idei pályázatai az új év első munkanapján jelentek meg, amelyek új elemekkel is bővültek. Ilyen például a fogászati kezelőegység beszerzésére, a kültéri közösségi terek, létesítmények fejlesztése, valamint gépjárművek tárolására szolgáló építmény, mobil létesítmény kialakításának lehetősége. Bővül továbbá az út-, híd-, és kerékpárút építési pályázatok köre, amelynek köszönhetően 2022-től vízelvezető csatornarendszerek javítására és építésére is lehet forrást nyerni. 

VÁLTOZATLAN FORMÁBAN LESZ ELÉRHETŐ PÉLDÁUL A BÖLCSŐDEI, AZ ÓVODAI ÉS AZ ISKOLAI ÉPÜLET, A FALUHÁZ, A MŰVELŐDÉSI- ÉS A KULTÚRHÁZ FEJLESZTÉSÉNEK LEHETŐSÉGE, VALAMINT AZ ORVOSI RENDELŐ FEJLESZTÉSI PÁLYÁZATA.

Továbbra is lehet pályázni eszközbeszerzésre, bértámogatásra, kommunális eszközök beszerzésére, óvodai játszóudvarok és közterületi játszóterek kialakítására.

A JÁRDAÉPÍTÉSI PÁLYÁZAT KERETÉBEN IGÉNYELHETŐ TÁMOGATÁS 10 MILLIÓ FORINTRA EMELKEDIK. AZ ÖNKORMÁNYZATOK SZÁMÍTHATNAK A SZOLGÁLATI LAKÁSÉPÍTÉSRE, VALAMINT A TANYA- ÉS FALUBUSZ BESZERZÉSÉRE IRÁNYULÓ PÁLYÁZATOKRA IS.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-16 14:32:06
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK