2022. 01. 25. kedd
Pál
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Már elérhetők a Magyar Falu Program pályázatai – A legsikeresebb kistelepülési támogatás

Már elérhetők a Magyar Falu Program pályázatai – A legsikeresebb kistelepülési támogatás
Zsiga Ferenc  |  2022. 01. 04., 08:17

Összesen tizennégy felhívással jelentek meg január 3-án a Magyar Falu Program pályázati kiírásai, a cél továbbra is a kistelepülésen élők életminőségének javítása. A kormány.hu-n megjelent tartalom szerint az eljárási rend tovább egyszerűsödik: rövidebb lesz a benyújtásra rendelkezésre álló idő, és gyorsabb lesz a bírálati szakasz is. A program indulása óta népszerű felhívások mellett új célok megvalósítására is forrást lehet nyerni. Információnk szerint a kalocsai járásban egyetlen egy ötezer fő alatti településen nem volt, amelyik ne pályázott volna a program keretében, és valamennyi település támogatásban részesült. A sikeres pályázatokat az is jelzi, hogy a helységjelző tábláknál, vagy a községháza oldalán a már jól ismert logóval ellátott tábla hirdeti a Magyar Falu programban való részvételt. Az elmúlt évben portálunk is számos esetben számolt be a Magyar Falu Program keretében megvalósult fejlesztésekről. Legutóbb Homokmégy és Drágszél községek pályázatainak megvalósításáról tudósítottunk.

Elérhetők az eddigi is legsikeresebb vidékfejlesztési támogatások, a Magyar Falu Program kiírásai 2022-re. A program célja a kistelepüléseken élők életminőségének javítása, továbbá a kis települések népességcsökkenésének megállítása.

A Magyar Falu Program idei pályázatai az új év első munkanapján jelentek meg, amelyek új elemekkel is bővültek. Ilyen például a fogászati kezelőegység beszerzésére, a kültéri közösségi terek, létesítmények fejlesztése, valamint gépjárművek tárolására szolgáló építmény, mobil létesítmény kialakításának lehetősége. Bővül továbbá az út-, híd-, és kerékpárút építési pályázatok köre, amelynek köszönhetően 2022-től vízelvezető csatornarendszerek javítására és építésére is lehet forrást nyerni. 

VÁLTOZATLAN FORMÁBAN LESZ ELÉRHETŐ PÉLDÁUL A BÖLCSŐDEI, AZ ÓVODAI ÉS AZ ISKOLAI ÉPÜLET, A FALUHÁZ, A MŰVELŐDÉSI- ÉS A KULTÚRHÁZ FEJLESZTÉSÉNEK LEHETŐSÉGE, VALAMINT AZ ORVOSI RENDELŐ FEJLESZTÉSI PÁLYÁZATA.

Továbbra is lehet pályázni eszközbeszerzésre, bértámogatásra, kommunális eszközök beszerzésére, óvodai játszóudvarok és közterületi játszóterek kialakítására.

A JÁRDAÉPÍTÉSI PÁLYÁZAT KERETÉBEN IGÉNYELHETŐ TÁMOGATÁS 10 MILLIÓ FORINTRA EMELKEDIK. AZ ÖNKORMÁNYZATOK SZÁMÍTHATNAK A SZOLGÁLATI LAKÁSÉPÍTÉSRE, VALAMINT A TANYA- ÉS FALUBUSZ BESZERZÉSÉRE IRÁNYULÓ PÁLYÁZATOKRA IS.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>
2022. 01. 24., 17:35
Kedden, szerdán és csütörtökön gallyazási munkálatok miatt körültekintőbben kell közlekedni. Még >>>
2022. 01. 24., 09:36
A két egyesület az új polgárőr autókat a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának pályázati forrásából szerezte be. Még >>>
2022. 01. 24., 09:02
A másik vendéget lopta meg a delikvens, sőt, a keresztelési ajándékát is visszalopta. Még >>>
2022. 01. 23., 19:10
Ma egész délután zajlottak a baráti meccsek az EMIKA koripályán! Még >>>
2022. 01. 23., 18:29
Élhetőbb város kialakításához hozzátartozik, hogy jó nemzetközi kapcsolatokat ápoljunk olyan partnerekkel, akik a térségünkben jelen vannak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés