2023. 12. 01. péntek
Elza
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Médiatörténeti újdonság: talkshow a Hokedli Stúdióból – Szilveszteri élő videó adás, először Kalocsáról!

Illés György Cinó  |  2019. 01. 03., 11:07

Tóth Dani szépen, egyenként beültette a „cicás fotelbe” hét beszélgetőtársát – köztük munkatársunkat, Tóth Barnát –, beizzította a kreativitását meg a kopott hokedlin összedugott technikát, és behűtötte a sört meg a pezsgőt. Aztán gombnyomásra indult a médiatörténeti jelentőségű adás: szilveszteri talkshow, élőben először Kalocsáról!

Tóth Dani első vendége Krizsán-Csorba Krisztina volt, minden helyi sportlétesítmény kedvenc büfés hölgye. Krisztina az egyik aktív résztvevője volt annak az akciónak is, amikor Tóth Dani kezdeményezésére az – akkor még ordenáré trágárságnak tűnő, de ma, amikor a haladó baloldal kulturális közös nevezőjévé vált, már-már inkább úttörő progresszivitást megtestesíteni látszó – „ORBÁN 1 G..I” felirat eltüntetése után keletkezett űrt igyekeztek kitölteni, mégpedig egy kézműves Kék Madár Fesztivál plakáttal.
Mindezt Tóth Barna közreműködésével, akivel közösen élő videoriportban tájékozattak az akcióról, benne azokról a tenyérlenyomatokról, amelyeket épp az első szilveszteri vendég hagyott a plakáton…
Erről is esett köztük pár szó, ám Dani ezúttal főképp a sport témakörében beszélgetett első vendégével.

Második vendég Vén Gábor volt, akit Kalocsán aligha kell bemutatni, hiszen szinte minden városi rendezvényen jelen van hangosítóként. Most is „szakmáztak” egy kicsit, például arról, hogy mire való a szivacsbuci a mikrofon végén.

Tóth Barna ebben a videóban is benne volt…

Harmadik vendégként kollégánk, Tóth Barna került sorra, akinek rengeteg élő videós bejelentkezésére Tóth Dani a Vörösmarty téri karácsonyi forgatagból a virtuális térbe küldött élő adásában azzal a felütéssel utalt, hogy

Kalocsán már úgyis minden „tiszta Barna”!

E megjegyzéssel valószínűleg főképp arra reflektált Dani, hogy a közösségi médiában akkoriban épp sorra jelentek meg, mondhatni, egymást érték Barna élő bejelentkezései azon harmincöt partnerünk közreműködésével, akik a KALOhírek hepienddel zárult jótékonysági akcióját támogatták, a kalocsai óvodák megsegítésére.

Így a meghívás a filmes kollégának is szólt, annál is inkább, hiszen Dani maga is számos filmjével működött már együtt portálunkkal – ő készítette DOKU és Patron című sorozataink epizódjait –, és reményink szerint az új esztendőben is szórakoztatja majd olvasóinkat.

A TÓTH BARNÁVAL FOLYTATOTT BESZÉLGETÉST MEGÖRKÍTŐ VIDEÓBAN EGYÉBKÉNT SOK ÉRDEKES TÉMA KÖZT 8:45-TŐL VAN EGY KACSA IS, DE MINDEGY!

Utána rátértek a beszélgetés címadó motívumára, a Kék Madár Fesztivált népszerűsítő kézműves hirdetés-festés sztorijára is, amiről már föntebb volt szó.

CINKELTÉK KICSIT A FŐSZERKESZTŐNKET, BORBÉLY-JUHÁSZ ÁGNEST, MINT MINDKETTEJÜK „PROJEKTFŐNÖKÉT”,

és valószínűleg épp az ő – mármint Ági – sugallatára szóba került a KALOhírek tízéves fönnállására – ugyancsak Tóth Dani által – készített, rövid videókból álló kampányunk is.
De szó esik a már említett óvodai jótékonysági akciónkról is a Barnával folytatott beszélgetésben, érdemes akár utólag is megnézni, már csak a hangulatos kis szilveszteri csevegés kedvéért!

Negyedikkét a jeles juhtenyésztő Holló Mátyás, portálunk DOKU sorozata egyik igen népszerű epizódjának a főszereplője, „A legnagyobb becsben tartott birkák” gazdája, ült a „cicás székbe”.

Ötödik vendég Boromisza Kristóf, „Kacsa”, Dani videóinak - köztük a KALOhíreken megjelent 2018-as első Patronban rap szólójával bemutatkozott - gyakori szereplője. Foci, szurkolás, instagram – volt közös témájuk Danival doszt.

Hatodik vendég Vörös István volt, aki a Korona Rádió hírszerkesztőjeként a napi médiában edződött szakember, és portálunknak is számos alkalommal bedolgozott már, cikkeivel, fotóival – főként a kultúra területéről – színesítve a kínálatunkat.

Végül hetedikként édesanyját, Tóth Sándorné Erzsi nénit fogadta a bőven múlt századi, kopott hokedlin összeállított, bőven XXI. századi technika mellett, hogy vele búcsúztassa az óévet.

HÁT, ÍGY VIDÁMKODOTT STÚDIÓJÁBAN SZILVESZTER NAPJÁNAK DÁLUTÁNJÁN TÓTH DANI…

… SZÉP CSÖNDBEN MÉDIATÖRTÉNELMET ÍRVA MINDEN IDŐK ELSŐ KALOCSAI SZILVESZTERI ÉLŐ ADÁSÁVAL!

Ezúton kívánunk neki és vendégeinek erőt, egészséget és bőséget az új esztendőre, és persze, sok-sok nézőt a filmjeihez!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 29., 12:25
A paksi bővítés már nem a papírmunkáról, hanem a valódi építkezésről szól – mondta Szijjártó Péter miután Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyal a következő időszak feladatairól. A külgazdasági és külügyminiszter ezt megelőzően az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának meghallgatásán arról beszélt, hogy a két új blokk építése a legszigorúbb biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak megfelelően zajlik. A Joint Venture Szövetség pécsi fórumán is kiemelt téma volt a Paks II. beruházás. (x)
2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 12. 01., 08:45
Gyerekeink számára tenné izgalmasabbá az ünnepvárást idén is Simó Fanni. Első lépésként a versben furfangosan elrejtett címet kell megtalálni, majd az ablakban, esetleg az udvarban elhelyezett számot. Az első feladvány a cikkben! Még >>>
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK