2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Megalakult az új diákönkormányzat

Illés György Cinó  |  2016. 03. 11., 23:42

Lezárultak a diák-önkormányzati választások. A korábbi években tapasztaltnál nagyobb érdeklődés mellett zajlott voksolás eredményeként diákpolgármesternek választották Kovács Bertillát. Az új testület az eskütétel után Török Luca és Szűcs Bence személyében megválasztotta a két alpolgármesterét is, előbbi a középiskolások, utóbbi az általános iskolások képviseletét látja el.

Előbb Mezey Gabriella, Kalocsa Város Önkormányzatának ifjúsági referense szólt az egybegyűltekhez, gratulálva a megválasztott képviselőknek és megköszönve az eddigiek munkáját, majd Szabó Balázs az önkormányzat sport és ifjúsági bizottságának elnöke köszöntötte a megjelenteket, köszönetet mondva a diákönkormányzati képviselők munkáját segítő szülőknek és pedagógusoknak is. Szabó kiemelte, hogy az idei diákönkormányzati választások különösen eredményesen alakultak, hiszen ezúttal minden iskolában volt jelölt, ami korábban nem volt így, és mivel minden intézményben eredményes voksolást tartottak, minden iskola tanuló ifjúsága képviseletet is nyert a diákönkormányzatban.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A dologhoz tartozik, hogy a legtöbb helyen nem is volt nagyobb tétje a választásnak, mint az érvényesség, hiszen az indulók száma csak néhány intézménynél haladta meg a delegálható képviselők számát. Ez utóbbi helyeken viszont – érthetően – komolyabb izgalommal járt a választás.

Könnyek közt búcsúztak

A távozó képviselők nevében búcsúzó leköszönő diákpolgármester nem tudta véka alá rejteni érzelmeit. Greksa Zsófia elérzékenyülten, helyenként a könnyekig meghatottan, elcsukló hangon szólt az elmúlt időszak küzdelmeiről és sikereiről, megköszönve a képviselők és segítőik munkáját, valamint a diáktársak és a város felől érkezett támogatást és bizalmat.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Kinyóné Lakatos Melinda alpolgármester biztató, lelkesítő szavakkal köszöntötte az új diákönkormányzati testületet, és tanácsokkal is ellátta a fiatalokat, fölhívva figyelmüket az önkormányzati munka szépsége mellett a vele járó felelősségre.

Ezt követően az új képviselők és a polgármester eskütétele következett, majd Kovács Bertilla, az új diákpolgármester mondott székfoglaló beszédet, amelyben többek közt a diákönkormányzat előtt álló feladatokról szólt. Folytatni fogják a megkezdett hagyományokat, így először a közelgő fordított nap megszervezéséről kell gondoskodniuk. A továbbiakban megrendezésre kerül a nyári tábor, és augusztus végén megszervezik az immár szintén hagyományos street ball kupát. A legnagyobb szabású rendezvényeik a sárkányhajó kupa, valamint az őszre újra megrendezésre kerülő Sportnap.
Az új elnök azonban a kalocsai GYIÖK gazdag hagyományait gyarapítani is szeretné, és várja az ötleteket, hogy az új grémium mivel tehetné emlékezetessé ténykedésének időszakát.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Alpolgármestereket is választottak

Végül az alakuló ülés egyetlen napirendjeként diák-alpolgármestereket választottak. Kovács Bertilla Török Lucára, illetve Szűcs Bencére tett javaslatot, előbbit a középiskolások, utóbbit az általános iskolások képviseletének ellátására. Más javaslat nem érkezett, így ezekről a jelöltekről szavaztak. Mindkettejüket egyhangú szavazatokkal – kézfeltartással – választották meg a tisztségre.

Az új diákönkormányzat

A választások és az alakuló ülés után Kalocsa Város Gyermek és Ifjúsági Önkormányzatának összetétele a következő kétéves időszakra az alábbiak szerint alakult:
Ifjúsági Polgármester – Kovács Bertilla (Szent István Gimnázium)
Alpolgármesterek – Török Luca (középiskola) Szűcs Bence (általános iskola) 
Képviselők:
Kertvárosi Általános Iskola – Papp Csenge, Tóth Loretta
Belvárosi Általános Iskola – Erdei Laura, Kisa Martin
Eperföldi Általános Iskola – Paulin László, Szűcs Bence
Nagyasszonyunk Katolikus Általános Iskola – Kovács Virág Ágnes, Szerencsés Gréta  
Szent István Gimnázium – Korsós Nóra, Török Luca
Dózsa György Szakiskola – Fekete Szimonetta, Vörös Richárd
Dózsa György Szakközépiskola – Sári Gergő, Szabó Patrik
Kossuth Zsuzsanna Humán és Kereskedelmi Szakiskola – Dobos Aliz
Kossuth Zsuzsanna Humán és Kereskedelmi Szakközépiskola – Kupsza Tamás, Vörös Mercédesz
Nagyasszonyunk Katolikus Gimnázium – Greksa Hanna, Szeitz Anna

A megválasztott képviselőknek és az ifjúsági önkormányzat új tisztségviselőinek szerkesztőségünk ezúton gratulál, erőt, egészséget, kitartást és sok sikert kívánva munkájukhoz!


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés