2022. 10. 05. szerda
Aurél
: 418 Ft   : 423 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Megalakult az új diákönkormányzat

Illés György Cinó  |  2016. 03. 11., 23:42

Lezárultak a diák-önkormányzati választások. A korábbi években tapasztaltnál nagyobb érdeklődés mellett zajlott voksolás eredményeként diákpolgármesternek választották Kovács Bertillát. Az új testület az eskütétel után Török Luca és Szűcs Bence személyében megválasztotta a két alpolgármesterét is, előbbi a középiskolások, utóbbi az általános iskolások képviseletét látja el.

Előbb Mezey Gabriella, Kalocsa Város Önkormányzatának ifjúsági referense szólt az egybegyűltekhez, gratulálva a megválasztott képviselőknek és megköszönve az eddigiek munkáját, majd Szabó Balázs az önkormányzat sport és ifjúsági bizottságának elnöke köszöntötte a megjelenteket, köszönetet mondva a diákönkormányzati képviselők munkáját segítő szülőknek és pedagógusoknak is. Szabó kiemelte, hogy az idei diákönkormányzati választások különösen eredményesen alakultak, hiszen ezúttal minden iskolában volt jelölt, ami korábban nem volt így, és mivel minden intézményben eredményes voksolást tartottak, minden iskola tanuló ifjúsága képviseletet is nyert a diákönkormányzatban.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A dologhoz tartozik, hogy a legtöbb helyen nem is volt nagyobb tétje a választásnak, mint az érvényesség, hiszen az indulók száma csak néhány intézménynél haladta meg a delegálható képviselők számát. Ez utóbbi helyeken viszont – érthetően – komolyabb izgalommal járt a választás.

Könnyek közt búcsúztak

A távozó képviselők nevében búcsúzó leköszönő diákpolgármester nem tudta véka alá rejteni érzelmeit. Greksa Zsófia elérzékenyülten, helyenként a könnyekig meghatottan, elcsukló hangon szólt az elmúlt időszak küzdelmeiről és sikereiről, megköszönve a képviselők és segítőik munkáját, valamint a diáktársak és a város felől érkezett támogatást és bizalmat.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Kinyóné Lakatos Melinda alpolgármester biztató, lelkesítő szavakkal köszöntötte az új diákönkormányzati testületet, és tanácsokkal is ellátta a fiatalokat, fölhívva figyelmüket az önkormányzati munka szépsége mellett a vele járó felelősségre.

Ezt követően az új képviselők és a polgármester eskütétele következett, majd Kovács Bertilla, az új diákpolgármester mondott székfoglaló beszédet, amelyben többek közt a diákönkormányzat előtt álló feladatokról szólt. Folytatni fogják a megkezdett hagyományokat, így először a közelgő fordított nap megszervezéséről kell gondoskodniuk. A továbbiakban megrendezésre kerül a nyári tábor, és augusztus végén megszervezik az immár szintén hagyományos street ball kupát. A legnagyobb szabású rendezvényeik a sárkányhajó kupa, valamint az őszre újra megrendezésre kerülő Sportnap.
Az új elnök azonban a kalocsai GYIÖK gazdag hagyományait gyarapítani is szeretné, és várja az ötleteket, hogy az új grémium mivel tehetné emlékezetessé ténykedésének időszakát.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Alpolgármestereket is választottak

Végül az alakuló ülés egyetlen napirendjeként diák-alpolgármestereket választottak. Kovács Bertilla Török Lucára, illetve Szűcs Bencére tett javaslatot, előbbit a középiskolások, utóbbit az általános iskolások képviseletének ellátására. Más javaslat nem érkezett, így ezekről a jelöltekről szavaztak. Mindkettejüket egyhangú szavazatokkal – kézfeltartással – választották meg a tisztségre.

Az új diákönkormányzat

A választások és az alakuló ülés után Kalocsa Város Gyermek és Ifjúsági Önkormányzatának összetétele a következő kétéves időszakra az alábbiak szerint alakult:
Ifjúsági Polgármester – Kovács Bertilla (Szent István Gimnázium)
Alpolgármesterek – Török Luca (középiskola) Szűcs Bence (általános iskola) 
Képviselők:
Kertvárosi Általános Iskola – Papp Csenge, Tóth Loretta
Belvárosi Általános Iskola – Erdei Laura, Kisa Martin
Eperföldi Általános Iskola – Paulin László, Szűcs Bence
Nagyasszonyunk Katolikus Általános Iskola – Kovács Virág Ágnes, Szerencsés Gréta  
Szent István Gimnázium – Korsós Nóra, Török Luca
Dózsa György Szakiskola – Fekete Szimonetta, Vörös Richárd
Dózsa György Szakközépiskola – Sári Gergő, Szabó Patrik
Kossuth Zsuzsanna Humán és Kereskedelmi Szakiskola – Dobos Aliz
Kossuth Zsuzsanna Humán és Kereskedelmi Szakközépiskola – Kupsza Tamás, Vörös Mercédesz
Nagyasszonyunk Katolikus Gimnázium – Greksa Hanna, Szeitz Anna

A megválasztott képviselőknek és az ifjúsági önkormányzat új tisztségviselőinek szerkesztőségünk ezúton gratulál, erőt, egészséget, kitartást és sok sikert kívánva munkájukhoz!


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 10. 02., 15:40
A Paprikafesztivál idején, szeptember 9-én pénteken és 10-én szombaton tartották Kovács László fazekas alkotóházában a különböző mesterségekkel való ismerkedés lehetőségét is kínáló, kenyérsütéssel és cserép égetéssel egybekötött kétnapos nyárzáró rendezvényt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 10. 04., 18:00
Ittassága miatt a vádlott nehezen tudott kommunikálni, ráadásul együttműködés helyett a mentőápolót és a gépkocsivezetőt trágár szavakkal szidalmazta. Még >>>
2022. 10. 04., 10:04
Jobbnál jobb programok várnak a héten minden érdeklődőt a Gyermekkönyvtárban és a Kamarateremben! Még >>>
2022. 10. 04., 09:21
Várnak mindenkit az Állatok Világnapja alkalmából szervezett fogadóórára, akinek kérdése vagy közlendője van, esetleg szeretné aktívabban kivenni részét a helyi állatvédelemből. Még >>>
2022. 10. 04., 08:50
A díjak mellé 10 millió svéd korona (mintegy 375 millió forint) is jár. Az elismeréseket az alapító Alfred Nobel halálának évfordulóján, december 10-én fogják átadni. Még >>>
2022. 10. 03., 10:23
Két kamion ütközött össze az 512-es számú úton. Az egyik sofőr a baleset következtében meghalt. Jelenleg teljes útlezárás van érvényben. Még >>>
2022. 10. 03., 09:26
Kilép az MSZP-ből Ujhelyi István, a szocialista párt és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselője, aki ezt személyes hangú nyílt levélben jelentette be vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK